کسانی که شببیداری را ترجیح میدهند، احتمال بالاتر از متوسط بودن هوش در آنها بیشتر است. دانشمندان میگویند دلیلش این است که فعالیت مغزی این افراد در زمان شب به قدری بالا است که ساعت بیولوژیک بدن آنها را به چالش میکشد.
بعضی ویژگیها یا تواناییهای فردی که بی فایده یا منفی تلقی میشوند میتوانند نشان دهندهی هوش بالا باشند.
به گزارش روزیاتو، دست کم این چیزی است که دانشمندان فکر میکنند.
دانشمندان معتقدند میان چپ دست بودن و قدرت تفکر واگرا، نوعی از خلاقیت که به ایجاد ایدههای جدید کمک میکند. این امر در مورد دو دستها هم میتواند صدق کند، کسانی که صرفاً یک دست مسلط چپ یا راست ندارند و قادرند از هر دو دست خود برای انجام کارهای مختلف استفاده کنند؛ بنابراین اگر راست دست هستید سعی کنید بعضی کارها را با دست چپ خود انجام دهید. این کار باعث فعال شدن بخشهای رشد نیافتهی مغز میشود.
دانشمندان در تحقیقی از ۱۲۶ دانش آموز دبستانی خواستند تا به پرسشنامهای دربارهی اینکه تا چه حد برای چیزی احساس ناراحتی میکنند، به شایعات توجه میکنند یا به موقعیتهایی فکر میکنند که آنها را غمگین میکند، پاسخ دهند. نتیجه این بود که کودکانی که بیشتر از دیگران احساس نگرانی میکردند، در یک تست هوش نمرات بالاتری داشتند.
دانشمندان معتقدند آنهایی که همیشه احساس نگرانی میکنند، اغلب عملکرد بهتری در کار خود دارند.
در جریان پژوهشی در دانشگاه نیومکزیکو ۴۰۰ دانشجو در آزمونی دربارهی توانایی آنها برای صحبت دربارهی برخی موضوعات شرکت کردند. بعد از آن، از این دانشجویان خواسته شد برای چند تصویر متعلق به کارتونهای مختلف یک شرح بنویسند.
بررسی این نوشتهها نشان داد ۸۶ درصد از دانشجویان باهوش تری بالاترین نمره را از آزمون دریافت کرده بودند، شرح طنزآمیزی برای تصاویر نوشته بودند. این پژوهش بر روی کمدینها نیز صورت گرفت است که در آن همه کمدینهای شرکت کننده در تحقیق از آزمون تست نمرهی بالاتر از میانگین دریافت کرده بودند.
به گفتهی دانشمندان، شوخ طبعی بر روی تواناییهای ذهنی تأثیر میگذارد، سلامت مغز و دستگاه عصبی را حفظ میکند و هوش را افزایش میدهد.
دانشمندان میگویند احتمال مخترع شدن در آینده در مورد یک کودک کنجکاو بیشتر از کودکی است که همه چیز را با حفظ کردن یاد میگیرد.
در حقیقت، کنجکاوی و «ذهن گرسنه» ما را باهوشتر میکند. اما چگونه؟ کنجکاوی باعث میشود کودک علاقهی بیشتری به علم و هنر، به عنوان راهی برای درک دنیای پیرامون خود و همینطور ابراز افکار و احساسات خود پیدا کند.
پژوهشی بر روی ۶ هزار فرد متولد شده در ۵۰ سال گذشته نشان داد کودکان ۱۱ سالهای که از نمرهی بالایی در تست ضریب هوشی برخوردار بودند، کنجکاوی بیشتری داشتند و بیشتر پذیرای تجربیات تازه در آینده بودند.
اگر هنگام کار یا صحبت با دیگران بیشتر اوقات حواس تان به نوتیفیکیشنهای تلفن همراه تان پرت میشود، ممکن است باهوشتر از دیگران باشید. دست کم این چیزی است که دانشمندان میگویند.
تحقیقات نشان داده حفظ تمرکز برای فرد هر چه سختتر باشد، یعنی او باهوشتر است. دانشمندان میگویند دلیلش دشوار بودن تحت کنترل درآوردن فعالیت بالای مغزی است.
دانشمندان در پژوهشی پی بردند کسانی که در شهرهای پیاده محور زندگی میکنند، در مقایسه با کسانی که در شهرهایی زندگی میکنند که استفاده از وسیل نقلیه در آنها رایجتر است، از هوش بالاتری برخوردارند. همین نتیجه در پژوهش مربوط به نواحی پیاده روی شهرهای بزرگ به دست آمد.
کسانی که شب بیداری را ترجیح میدهند، احتمال بالاتر از متوسط بودن هوش در آنها بیشتر است. دانشمندان میگویند دلیلش این است که فعالیت مغزی این افراد در زمان شب به قدری بالا است که ساعت بیولوژیک بدن آنها را به چالش میکشد.
محققان دست به پژوهشی بر روی هزاران جوان دربارهی ارتباط میان هوش و عادتهای خواب زدند. این پژوهش نشان داد اغلب افراد باهوش ترجیح میدادند هم در روزهای آخر هفته و طی هفته، تا دیر وقت بیدار بمانند.
«اثر دانینگ – کروگر» نتیجهی تحقیق جاستین کروگر و دیوید دانینگ است که میگوید هر چه فردی باهوشتر باشد، بیشتر به تواناییهای شناختی خود شک میکند.
به عبارت دیگر، افراد باهوش ترسی از گفتن جملهی «نمی دانم» ندارند. آنها اگر چیزی را ندانند، آن را فرصتی برای یادگیری یک چیز جدید میدانند. به همین دلیل، اگر همیشه سؤالاتی در ذهن تان شکل میگیرد و ترسی از پرسیدن شان هم ندارید، احتمالاً از بسیاری از افراد دیگر باهوشتر هستید.
افراد باهوش میتوانند رفتارهای آنی و تکانشی خود را کنترل کنند و در سرکوب احساسات خود ماهرند. آنها همچنین پیش از انجام هر کاری به عواقب آن فکر میکنند.
محققان میگویند آنهایی که برای شانه خالی کردن از انجام کارها به راحتی بهانه میآورند، از قدرت شناختی بالاتری برخوردارند.
بیشتر افراد باهوش کارهای خود را اغلب پشت گوش میاندازند. دانشمندان میگویند پشت گوش انداختن کارها یکی از کلیدهای رسیدن به نوآوری است. استیو جابز از پشت گوش انداختن به شکلی حساب شده بهره میگرفت؛ او با رفتن به سراغ کارهای دیگر، به ذهن خود اجازهی استراحت میداد.
جویدن آدامس فعالیت مغزی و تمرکز را افزایش میدهد، اما متأسفانه تنها برای ۲۰ دقیقه. با این حال، دانشمندان پی برده اند افراد باهوش اغلب این عادت دائم جویدن را دارند. به گفتهی آن ها، وقتی چیزی میجویم، ذهن مان راحتتر تفکر و خود تحلیلی میکند.
لئوناردو داوینچی، نقاش بزرگ ایتالیایی خواب چند نوبته داشت. او هر ۴ ساعت بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه میخوابید. اما چرا این کار را میکرد؟
مغز افراد باهوش با شدت بیشتری کار میکند و زودتر خسته میشود، اما در عین سریعتر هم شارژ میشود. برای اینکه بتوانید خستگی خود را در کنید و با انرژی تازهای با مشکلات رو به رو شوید، باید مغز خود را «بارگذاری مجدد» کنید. برای این منظور یک چُرت دست کم ۲۰ دقیقهای بزنید.