bato-adv
bato-adv

این کیک سیب با عطر هل و دارچین را از دست ندهید!

این کیک سیب با عطر هل و دارچین را از دست ندهید!

کیک سیب و دارچین یکی از انواع کیک‌های میوه‌ای است که به دلیل داشتن سیب، دارچین و هل عطر و بوی بی‌نظیری دارد و بسیار لطیف و خوشمزه است.

فراروـ  کیک‌ها ازجمله دسر‌ها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک‌های میوه‌ای به دلیل عطر و بوی میوه تازه‌ای که در آن‌ها به کار رفته است، همیشه پر طرفدار و محبوب هستند. کیک سیب و دارچین یکی از انواع کیک‌های خشک و میوه‌ای است که طعم بسیار دلنشینی دارد و وقتی داخل فر درحال پخت است، عطر هل و دارچین کل خانه را پر می‌کند. این کیک برای عصرانه و مهمانی‌ها یک گزینه بسیار عالی و دلچسب جهت پذیرایی است که می‌توانید آن را در کنار یک فنجان چای یا قهوه داغ میل کنید. اگر دوست دارید این کیک خوشمزه را در منزل بپزید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

آرد سفید قنادی: ۲ لیوان
تخم مرغ: ۳ عدد
شکر: ۱ لیوان
روغن مایع: ۱ فنجان
ماست: ۱ لیوان
وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری سرخالی
بکینگ پودر: ۱ قاشق مرباخوری سرپر
پودر دارچین: ۱ قاشق غذاخوری
پودر هل: نصف قاشق مرباخوری
مواد روی کیک
سیب: ۳ عدد
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
ترکیب هل و دارچین: ۱ قاشق غذاخوری
گردوی خرد شده: به میزان لازم
کشمش قرمز: دو قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

کیک سیب و دارچین

برای درست کردن این کیک خوشمزه ابتدا سیب‌ها را پوست کنید و و تخم‌های وسط سیب را خارج کنید. حالا سیب‌ها را به صورت مکعبی خرد کنید و آب لیمو، شکر، دارچین، هل، گردوی خرد شده و کشمش را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید و کنار بگذارید تا سیب مزه‌دار شود. در مرحله بعد تخم مرغ‌ها را داخل یک کاسه بشکنید و وانیل و شکر را به آن اضافه کنید. با دور تند همزن برقی تخم مرغ‌ها را بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. بعد شیر و روغن را به فاصله سی ثانیه اضافه کنید و سی ثانیه هم بزنید و بعد همزن را خاموش کنید و کنار بگذارید. آرد، بکینگ پودر، هل و پودر دارچین را با هم مخلوط و سه بار الک کنید، سپس آرد را به مواد کیک اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی به صورت دورانی از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا با مواد مخلوط شود.

کف قالب مورد نظرتان کاغذ روغنی پهن کنید و مایه کیک را داخل قالب بریزید. حالا ترکیب سیب و بقیه مواد را روی سطح کیک بریزید و با قاشق صاف کنید. قالب کیک را به مدت ۴۵ دقیقه داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد که از قبل داغ کرده‌اید، بگذارید تا بپزد. بعد از اینکه کیک پخت، قالب را از فر خارج کنید و کیک را بعد از اینکه کاملا خنک شد، آن را از قالب خارج کنید و در آخر روی کیک پودر قند بپاشید، نوش جان.

نکات مهم برای درست کردن کیک
۱ ـ برای درست کردن کیک حتما مواد اولیه مانند تخم مرغ را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه بدهید به دمای محیط برسند.

۲ ـ معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می‌شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک‌ها در فر شما مناسب است. با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید، دما را بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. اما دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست‌تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد. همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.

۳ ـ همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد‌های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیاد‌تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.

۴ ـ در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۳/۱ قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً می‌توانید آن‌ها را از همه لوازم قنادی‌ها تهیه کنید. این قالب‌ها در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجودند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv