این روزها با توجه به کارهای زیادی که با گوشی همراه خود انجام میدهیم، اعتماد بسیار زیادی به آن داریم، اما هرگز به این فکر نمیکنیم که گاهی گوشی همراه ما میتواند بر علیه ما باشد. محققان MIT در پژوهشهای که اخیرا انجام دادهاند، متوجه شدهاند که هکرها با استفاده از حسگرهای نور گوشی به راحتی میتوانند فعالیتهای ما را ردیابی و حتی بازسازی کنند.
به گفته محققان در صورتی که حسگرهای نور گوشی همراه روی تنظیمات خودکار باشد، برای تشخیص سطوح نور اطراف و تنظیم روشنایی متناسب با آن استفاده میشود. تمام ویژگیهای گوشی همراه مانند دوربین یا میکروفون اکثرا به مجوز کاربر احتیاج دارند اما سنسورهای نور به چنین مجوزی احتیاج ندارند و این همان چیزی است که محققان را نگران میکند، چرا که هکرها میتوانند از آن سواستفاده کنند.
به گزارش خبرآنلاین، تیم MIT الگوریتمی طراحی کرده است که میتواند تصاویر تعاملاتی که یک فرد از طریق لمس کردن با تلفن خود دارد مانند اسکرول کردن یا کشیدن انگشت بر روی صفحه تلفن همراه را بازسازی کند. این تیم در آزمایشات خود از یک تبلت اندرویدی استفاده کردند و آن را در شرایط مختلفی قرار دادند و این تست را با کاغذ، مانکن و دست انسان انجام دادند و حتی آنها را حرکت دادند اما در هر شرایطی توانستند فعالیتهای گوشی همراه را شناسایی کنند. بنابراین در هر شرایطی، نتایج نشان داد که میتوان از دادههای حسگر نور برای دریافت تعاملات با صفحه و ایجاد تصاویری از آنها استفاده کرد.
پیش از این تصور نمیشد که چنین تهدیدی وجود داشته باشد، اما نباید نگران آن بود. محققان میگویند که بازیابی هر یک تصاویر از گوشی همراه 3.3 دقیقه طول میکشد، بنابراین این میزان به اندازهای آهسته است که هرکسی که سعی میکند فریمها را بازسازی کند، نمیتواند از تعاملات تلفنی شما در زمان واقعی مطلع شود. حتی اگر آنها را بازسازی کند، تصاویر مبهمی را خواهد داشت.
البته محققان راههایی را برای جلوگیری از خطر احتمالی پیشنهاد میکنند. آنها بر این باورند که حسگرهای گوشی همراه نباید بر روی حالت خودکار باشند و درست مانند دوربین یا میکروفون باید متناسب با مجوز کاربر عمل کنند و دسترسی به حسگرهای نور محیطی باید محدود شود. آنها همچنین پیشنهاد میکنند که باید با راههای مختلفی روی حسگرها سرپوش گذاشت تا از گرفته شدن تصاویری با وضوح بالا جلوگیری شود.