کیک شکلاتی را میتوانید به انواع متنوع و جذابی، چون لاوا کیک شکلاتی، کیک شکلاتی اسفنجی یا کاپ کیک شکلاتی تهیه کنید.
وقتی صحبت از درست کردن کیک خانگی به میان میآید، کیک شکلاتی از جمله گزینههایی است که همیشه طرفداران خاص خود را دارد.
به گزارش کتاب کاله، کیک شکلاتی را میتوانید به انواع متنوع و جذابی، چون لاوا کیک شکلاتی، کیک شکلاتی اسفنجی یا کاپ کیک شکلاتی تهیه کنید. همچنین راههای بیشماری برای تزیین کیک شکلاتی وجود دارد که با آن میتوانید خانواده یا مهمانانتان را سر ذوق بیاورید. در این مطلب با ۶ روش تزیین کیک شکلاتی به سبک قنادی آشنا میشویم.
گاناش شکلاتی یکی از سادهترین روشها برای تزیین کیک است. مزیت این روش این است که به ریزهکاری چندانی نیاز ندارد و حتی عیوب کیک شما را هم میپوشاند، در نتیجه به ویژه برای تازهکارها یک روش عالی محسوب میشود.
برای درست کردن گاناش شکلاتی یا همان سس شکلات، به ۲۰۰ گرم شکلات تختهای ساده، ۱۰۰ گرم خامه صبحانه و قدری وانیل احتیاج دارید.
ابتدا شکلات تختهای را با چاقو خرد کرده و به روش بن ماری روی حرارت غیرمستقیم (مثل بخار آب جوش یا کتری) قرار بدهید تا ذوب شود. سپس شکلاتها را از روی حرارت بردارید، خامه صبحانه را در آن باز کرده و وانیل را اضافه کنید، سپس ترکیب را دوباره روی حرارت غیرمستقیم قرار بدهید تا صاف و یکدست بشود.
گاناش را تا زمانی که هنوز گرم است و خودش را نگرفته، روی کیک شکلاتیتان بریزید. میتوانید اجازه بدهید تا گاناش شما فقط از روی سطح کیک به سمت کنارهها سرازیر شده و حالتی طبیعی به خود بگیرد، یا اینکه میتوانید با استفاده از کاردک مخصوص قنادی، گاناش را روی سطح کیک هدایت کرده و تمام سطح آن را به صورت یکدست با گاناش بپوشانید.
این روش بسیار ساده و در عین حال جذاب و وسوسهانگیز است. برای تزیین با دراژه و اسمارتیز، فقط به قدری اسمارتیز یا هر نوع دراژه شکلاتی رنگارنگ دیگر و همچنین دراژه شکلات یا انواع شکلاتهای انگشتی احتیاج دارید.
کمی شکلات آب کرده یا گاناش (طبق روشی که در بالا توضیح دادیم) تهیه کنید و دورتادور کیک را با آن بپوشانید. سپس شکلاتهای انگشتی را به ترتیب دور کیک چیده و سطح بالایی را با اسمارتیز بپوشانید. در انتها میتوانید یک روبان هم دور کیک بپیچید تا هم ظاهر زیباتری پیدا کرده و هم به محکمتر ماندن شکلاتهای انگشتی کمک کند.
این روش یک گزینه عالی برای کسانی است که عاشق ترکیب شکلات با انواع میوهها هستند. به سادگی یک کیک شکلاتی معمولی بپزید. سپس روی آن را با میوههای تازه رنگارنگ مانند توتفرنگی، گیلاس، تمشک، شاتوت یا هر میوه دیگری که به آن علاقه دارید، تزیین کنید.
میدانید چه چیزی یک کیک شکلاتی را خوشمزهتر میکند؟ درست است؛ باز هم شکلات! میتوانید کیک شکلاتی خود را با پاشیدن تکههای شکلات خرد شده یا رنده شده، یا انواع ترافلهای شکلاتی تزیین کنید. همچنین در انتخاب نوع شکلات هم میتوانید خلاقیت به خرج بدهید و از شکلاتهایی با درصدهای تلخی و شیرینی متفاوت، یا انواع مختلف مثل شکلات سفید یا نعنایی استفاده کنید.
فراستینگ پنیری از دیگر گزینههای خوشطعم برای تزیین انواع کیک شکلاتی است که طعمی خاص و متفاوت را ایجاد میکند.
برای درست کردن فراستینگ پنیری، ۲۰۰ گرم پنیر پنیر خامهای بینمک (بهتر است از پنیر ماسکارپونه استفاده کنید) را با ۱۰۰ گرم خامه صبحانه، ۵۰ گرم پودر قند و قدری وانیل مخلوط کنید تا خوب یکدست بشوند. سپس روی کیک شکلاتیتان را با این فراستینگ تزیین کرده و روی آن را با انواع میوهها بپوشانید.
ترکیب شکلات و پرتقال هم از جمله طعمهای خاصی است که طرفداران خود را دارد. برای تزیین کیک شکلاتی با پوست پرتقال، ابتدا سطح کیک خود را طبق روش اول، با گاناش شکلاتی بپوشانید. سپس روی آن را با پوست پرتقال و نیز تکههای پرتقال تزیین کنید.
در این مطلب با ۶ روش مختلف برای تزیین کیکهای شکلاتی آشنا شدیم؛ هرچند تزیین کیک به این روشها محدود نمیماند و با استفاده از خلاقیت خود میتوانید تزیینهایی متفاوت و جسورانه را امتحان کنید. در ادامه به برخی از سوالات متداول و رایج شما در خصوص تزیین کیک شکلاتی پاسخ میدهیم.
تزیین کیک شکلاتی با استفاده از گاناش شکلاتی یا همان سس شکلات، یکی از سادهترین روشهای تزیین کیک است.
برای تهیه گاناش شکلاتی، به شکلات تختهای و خامه صبحانه به نسبت ۲ به ۱ احتیاج دارید. شکلاتها را خرد کرده و به روش بن ماری، روی حرارت غیرمستقیم ذوب کنید. سپس خامه را اضافه کرده و سس یکدست شده را روی سطح کیک بریزید.
برای تهیه فراستینگ پنیری، ۲۰۰ گرم پنیر خامهای بدون نمک (ترجیحا پنیر ماسکارپونه) را با ۱۰۰ گرم خامه صبحانه و ۵۰ گرم پودر قند مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود. سپس آن را به روی انواع کیک بزنید.