یادگار امام با اشاره به شعر حافظ که «مِی خور که شیخ و حافظ و مفتی و محتسب/، چون نیک بنگری همه تزویر میکنند»، افزود: یک نفر به حافظ بگوید آنها تزویر میکنند، اما این یکی چرا مِی بخورد؟ میگوید به خاطر اینکه «اَلنّاسُ عَلى دینِ مُلُوکِهِمْ». آنها دینشان را از ما گرفتهاند. حافظ میگوید وقتی تو که به من میگویی، به اینها عمل نمیکنی، معلوم است که خبری نیست.
حجتالاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در شب نیمه رجب در جمع شماری از زائرین حرم امام گفت: استاد جوادی آملی تعبیر بسیار زیبایی دارند که میگویند «ظاهر مردم، باطن مسئولان است»؛ این سخن یعنی بد بودن ظاهر آنها به خاطر بد بودن باطن ما است؛ اگر میخواهید خوب شوند، باطن خودتان را خوب کنید. اگر باطن من خوب شود، ظاهر او خوب خواهد شد. ما از ظاهر او ایراد گرفته ایم، غافل از اینکه علت ایراد او، باطن ماست.
به گزارش جماران ، یادگار امام با اشاره به شعر حافظ که «مِی خور که شیخ و حافظ و مفتی و محتسب/، چون نیک بنگری همه تزویر میکنند»، افزود: یک نفر به حافظ بگوید آنها تزویر میکنند، اما این یکی چرا مِی بخورد؟ میگوید به خاطر اینکه «اَلنّاسُ عَلى دینِ مُلُوکِهِمْ». آنها دینشان را از ما گرفتهاند. حافظ میگوید وقتی تو که به من میگویی، به اینها عمل نمیکنی، معلوم است که خبری نیست.
وی ادامه داد: حافظ جای دیگری میگوید «من اگر نیکم و گر بد تو برو خود را باش/ هر کسی آن درود عاقبت کار که کشت». اما در این بیت میگوید اگر شیخ، مفتی و محتسب بد شدند، او هم مِی میخورد. بنابراین، تعبیر بسیار حکیمانهای است که آقای جوادی فرمود، «ظاهر مردم، باطن مسئولان است».
سید حسن خمینی تأکید کرد: از مردم ایراد نگیرید! وقتی از جلو آینه رد میشوید، یادتان بیاید که «آینه، چون نقش تو بنمود راست/ خود شکن آیینه شکستن خطاست»؛ ظاهر مردم آینه باطن شماست است. خودتان را اصلاح کنید.