برای پخت کتلت نسبت متعادلی از گوشت و سیبزمینی را استفاده کنید و باید میزان گوشتچرخکرده دو برابر سیبزمینی باشد تا کتلت حین سرخ کردن وا نرود. یک پیاز بزرگ هم برای کتلت کافی است.
کتلت از جمله غذاهای محبوب و پرطرفداری است که با مواد اولیه ساده و در دسترسی مثل گوشتچرخکرده، سیبزمینی، تخم مرغ و پیاز پخته میشود.
به گزارش اکالا بلاگ، برای خوشمزه و لذیذتر شدن کتلت در نظر گرفتن برخی نکات و ترفندهای الزامی است. راهکارهایی برای خوشمزگی کتلت را بخوانید.
برای پخت کتلت نسبت متعادلی از گوشت و سیبزمینی را استفاده کنید و باید میزان گوشتچرخکرده دو برابر سیبزمینی باشد تا کتلت حین سرخ کردن وا نرود. یک پیاز بزرگ هم برای کتلت کافی است.
یکی از رازهای خوشمزگی کتلت کیفیت گوشت استفاده شده در آن است. برای تهیه کتلت اغلب از گوشت گوسفندی یا گوساله استفاده میشود. البته میتوانید گوشت مرغ تازه را جایگزین آن کنید. نکته مهم استفاده از گوشت کمچرب است.
استفاده از گوشت تازه در تهیه کتلت
میتوانید در تهیه کتلت سیبزمینی را پخته یا به صورت خام استفاده کنید. در صورت پختن سیبزمینی حتما نیمپز کنید تا مایه کتلت منسجم باشد. استفاده از سیبزمینی خام کمک میکند تا کتلت حین سرخ شدن روغن کمتری مصرف کند. پس از رنده کردن سیبزمینی و پیاز حتما آب آنها را با فشار دادن خارج کنید تا از وارفتن کتلت جلوگیری شود و به پخت بهتر آن کمک کند.
برخی مواقع تخممرغ را از مواد کتلت حذف میکنند و به جای آن آرد جایگزین میشود. اما در صورت استفاده از تخممرغ نیز برحسب میزان مواد به آن تخممرغ بزنید و تعداد آن بیش از حد نباشد.
افزودن ادویه مناسب در کتلت موجب خوشعطر و لذیذ شدن آن میشود. ادویههایی از جمله زیره، پاپریکا، نعناع خشک، ترخون، مرزه، زردچوبه، زعفران، فلفلقرمز و سیاه به همراه نمک موجب خوشمزهتر شدن آن میشود.
برای چسبندگی بهتر کتلت مقداری آرد سوخاری یا پودر خرد نان گزینه خوبی است که موجب ترد شدن آن میشود. میتوانید به جای آرد سوخاری از آرد نخودچی استفاده کنید.
تلتها را به اندازه کف دست و به شکل بیضی در آورده و برای این کار میتوانید کف دستتان را کمی خیس کنید تا مایه کتلت به دستتان نچسبد. داغ شدن روغن قبل از سرخ کردن کتلت موجب خوشمزهتر شدن آن میشود و سرخ کردن با روغن کافی و روی حرارت ملایم موجب پخت کامل و خام نبودن آنها میشود. در صورت ایجاد کف روی روغن کتلت حتما آن را تعویض کنید.
در تهیه کتلت اولین نکته رنده کردن سیبزمینی و پیاز و سپس گرفتن آب آنها است تا کتلت آبدار و وارفته نشود. همچنین نگرفتن آب پیاز و سیبزمینی موجب بیمزه شدن کتلت میشود.
برای پفدار شدن کتلت هم میتوانید مقداری آرد نخودچی به مایه کتلت اضافه کنید. همچنین به جای آرد سوخاری میتوان آرد سوخاری یا پودر نان خشک را جایگزین کرد.
برای معطر و خوشطعم شدن کتلت نیز میتوانید سبزیجات معطر مثل مرزه و ترخون به آن اضافه کنید تا عطر خوبی به غذا بدهد.
استفاده از ادویههای معطر نیز در خوشعطر شدن کتلت موثر است.
یکی دیگر از ترفندهای خوشمزه شدن کتلت، قرار دادن مایه کتلت به مدت ۲ ساعت داخل یخچال برای استراحت قبل از سرخ کردن است.
در صورت استفاده از گوشت گوساله میتوانید برای خوشطعم شدن کتلت، دو قاشق کره به مایه کتلت اضافه کنید.
چنانچه دوست دارید کتلت را با کمترین میزان روغن سرخ کنید، از سیبزمینی خام استفاده کنید تا روغن کمتری مصرف شود. اما بالعکس برای سیبزمینی پخته نیاز به روغن زیادی دارید، که پس از سرخ شدن میتوان با کاغذ روغنگیر روغن اضافی آن را بگیرید.
کتلت را با نان بولکی، پیاز، سبزی جعفری و خیار شور سرو کنید تا طعم لذیذتری را تجربه کنید.
با اضافه کردن مقداری زعفران دمکرده به مایه کتلت نیز میتوان کتلت خوشطعمتری داشت.
در صورت پخت کتلت با گوشت مرغ بهتر است دو قاشق آب مرغ و کره به آن اضافه کنید تا عطر و طعم لذیذی پیدا کند.
در صورت ایجاد کف روی روغن کتلت، حتما روغن سرخ شده را دور ریخته و روغن تازه را جایگزین کنید.
با اضافه کردن مقدار زردچوبه به روغن کتلت، کتلت خوشرنگتری خواهید داشت.