در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳ نمایندگان مجلس تصویب کردند که دولت مکلف است، «اعتبارات سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران را معادل دویست و چهل هزار میلیارد (۲۴۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال در جداول بخش دوم بودجه ارائه نماید.» البته پیشنهاد اولیه دولت ۱۸ هزار میلیارد تومان بود که کمیسیون تلفیق آن را به ۲۴ هزار میلیارد تومان رساند.
به گزارش جماران، در اینباره حسین رجایی عضو کمیسیون اجتماعی و نماینده مردم اصفهان (لنجان) در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار جماران گفت: در این سالهای اخیر کشور ما دچار هجمههای بسیار سنگین رسانهای شده است. در خیلی از کشورها، شبکه رادیویی تلویزیونی دولتی و خصوصی وجود دارد که تلاش میکنند در حوزههای مختلف در مسائل کشور تبیینهایی برای مردم داشته باشند و عملکرد دولتهای خود را در حوزه تبیین و انتقاد منعکس میکنند.
وی اضافه کرد: رسانه ملی ما بر اساس قانون اساسی که مردم به آن رأی دادهاند، کاملا مشخص و دارای چهارچوبهای خاص خود است و میبینیم که امروز صدا و سیمای ما یک تنه در مقابل بیش از ۳۰۰ شبکه بیگانه که خیرخواه مردم ایران نیستند و روز به روز در حال افزایش دشمنی خود با کشور ما هستند مقابله میکند.
رجایی به بودجه صداوسیما پرداخت و گفت: یک رسانه در برابر این حجم از ورودی اطلاعات غلط قاعدتاً باید پشتیبانی خوبی داشته باشد و یک اقدام خوبی که مجلس شورای اسلامی در بودجه ۱۴۰۳ انجام داد و از وضعیت صدا و سیما و کارهای سنگینی که بر دوش دارد، شناخت کافی داشت و در اقدامی بودجه این سازمان را به عدد نسبتا خوبی که میتواند عدد قابلی نباشد، اما میتواند تا حدودی بعضی از مشکلات صدا و سیما را برطرف کند، به این نتیجه رسید که افزایش بودجه در ردیف صدا و سیما را انجام دهد و ما از دوستان خودمان و از مجموعه صدا و سیما میخواهیم که به نحو احسن از حمایتی که مجلس از این سازمان انجام داد بهرهگیری کند و بتواند این هجمههای سنگینی که رسانههای بیگانه و فشاری که بر روی مردم ما دارند، به صورت بسیار خوب تبیین کنند که بتوانند در برابر سیاهنماییها و اقدامات خصمانهای که این رسانهها انجام میدهند بتوانند اقدامات موثری را در حوزه جهاد تبیین انجام دهند.
وی در خصوص تأثیر صداوسیما بر میزان مشارکت گفت: اینکه برخی از افراد رأی ندادن را نوعی راه حل میدانند که به نظر بنده برداشت نادرستی است. افرادی که با الفبای سیاست آشنایی دارند و میدانند اگر در کشوری مشکلی وجود داشته باشد و یا بین مردم نارضایتیهای وجود داشته باشد حل این موضوعات و مشکلات با رأی ندادن و عدم مشارکت سیاسی اجتماعی نیست. جامعه مانند یک خانواده است زمانی که مشکلی در خانواده ایجاد میشود افراد میتواند به هم پشت کرده و هر کسی راه خود را برود و یا اینکه با یکدیگر همفکری کرده و مشکلات پیش آمده را حل کنند.
نماینده مردم لنجان ادامه داد: اگر ما امروز در کشورمان مشکلاتی وجود دارد، نباید عدم مشارکت را یک راه حل بدانیم چرا که اتفاقاً با رأی ندادن و نه تنها هیچ کاری درست نخواهد شد؛ بلکه بر مشکلات مردم افزودهتر خواهد شد و چه بسا طبعات جبران ناپذیری را جامعه ایران متحمل شود. نمونه بارز آن بعد از ناامنیهای سال گذشته بود که دیدیم که به همان اندازه تبعات منفی ناامنیها در حوزه اقتصاد ورود کرد دلار از ۶۰ هزار تومان هم عبور کرد؛ در حالی که دلار ۳۰ هزار تومان بیشتر نبود. کنشهای اجتماعی و سیاسی آنچنان با مسائل اقتصادی کشور آمیخته است که اگر یک رفتار نادرست و یا تصمیم غلط گرفته شود ممکن است تبعات جبران ناپذیری در حوزه اقتصادی داشته باشیم و من به تمامی مردم کشور میگویم که عدم مشارکت در انتخابات یک راه حل نیست.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: آرایش انتخاباتی که امروز وجود دارد از همه گروهها و طیفهای سیاسی هستند و این فرصتی است برای مردم که اگر انتقادی دارند از فرصت ایجاد شده استفاده کنم و اراده و نظرات خود را عنوان کنند.
رجایی در واکنش به رد صلاحیت حسن روحانی گفت: تاءید و رد صلاحیت روحانی یک موضوع تخصصی است، چون مجلس خبرگان موضوعات تایید صلاحیت آن با ریاست جمهوری کاملا متفاوت است؛ چه بسا اگر ایشان برای ریاست جمهوری ثبت نام کنند تایید شود، ولی ما نمیتوانیم تایید صلاحیتهای مجلس خبرگان را با مجلس یا ریاست جمهوری مقایسه کنیم؛ چرا که تائیدیههای نظارتی کاملا با یکدیگر متفاوت است. قطعاً شورای نگهبان در حوزه تایید صلاحیت نامزدهای انتخاباتی خبرگان رهبری نظرات تخصصی خود را دارند. شاید مردم ما بخواهند مقایسه کنند که چرا یک رئیس دولت در انتخابات ریاست جمهوری تایید میشود، ولی در انتخابات خبرگان تایید نمیشود. این تصمیمیات به سطح و نوع مسئولیتها و اینکه هر انتخاباتی گزینههای مربوط به خود را دارد، مربوط است.