حجاب اسلامی منحصر به چادر نیست؛ چادر حالت یک لباس ملی برای زنان ما به خود گرفته است. هیچ یک از مراجع دینی در هیچ یک از رسالهها اصراری روی چادر نکردهاند، ولی با این حال پوشیدن چادر آنگونه که بعضی گمان میبرند، نه عیب است و نه مانع کار. مثلا اگر خانم گاندی نخستوزیر سابق هند، لباس ملی خود را که با یک روسری بلند تکمیل میشود، میپوشد دلیل بر عقبافتادگی و امل بودن او نیست.
روزنامه اعتماد گزارشی از روزهای انقلاب به روایت روزنامهها دارد.
در بخشی از این گزارش آمده است: روزنامه اطلاعات مصاحبهای هم با آیتالله ناصر مکارم شیرازی مدرس حوزه علمیه درباره نقش زنان در حکومت اسلامی انجام داده است.
او گفته «از نظر اسلام شرکت زنان در مشاغل و فعالیتهای مثبت و سازنده اجتماعی ممنوع نیست... فکر نکنید که مفهوم این سخن آن است که زنان مسلمان الگوهای آزادی را باید حتما از زنان در جوامع غربی بگیرند.»
او افزوده: «زنان نباید به صورت یک وسیله هوسانگیز برای تبلیغ کالاها درآیند. یا از وجود آنها همچون دکوری برای تزیین اتاقهای انتظار یا موسسات تجاری و اداری استفاده شود. شخصیت و شرافت زن اجازه چنین کارهایی را نمیدهد. پرداختن زنان به مسائل اجتماعی نباید به قیمت فراموش کردن وظیفه مادری و تربیت صحیح فرزندان تمام شود و سرنوشت آنان را به خاطر حقوق ناچیز یا کلانی، به دست فراموشی بسپارند.»
او درباره حجاب نیز گفته: حجاب اسلامی منحصر به چادر نیست؛ چادر حالت یک لباس ملی برای زنان ما به خود گرفته است. هیچ یک از مراجع دینی در هیچ یک از رسالهها اصراری روی چادر نکردهاند، ولی با این حال پوشیدن چادر آنگونه که بعضی گمان میبرند، نه عیب است و نه مانع کار. مثلا اگر خانم گاندی نخستوزیر سابق هند، لباس ملی خود را که با یک روسری بلند تکمیل میشود، میپوشد دلیل بر عقبافتادگی و امل بودن او نیست.