در هر رشته ای که باشیم از ریاضی-فیزیک گرفته تا تجربی و انسانی می دانیم که به برنامه ریزی کنکور احتیاج داریم، اما چرا این برنامه ها فقط برای عده ای خاص جواب می دهند یا اصلاً چرا نمی توانیم این برنامه ریزی های کنکور را اجرا کنیم ؟
با ما همراه باشید تا ابتدا کمی موشکافانه این موضوع را بررسی کنیم که ببینم این برنامه ریزی کنکور که می گویند دقیقاً چیست که برای عده ای خوب است و برای ما و شما جواب نمی دهد.
حتماً عناوین برنامه حجمی کنکور و برنامه زمانی کنکور به گوشتان آشناست. این دو سبک برنامه ریزی از قدیمی ترین و متداول ترین سبک های برنامه ریزی هستند که مشاوران کنکور امروز هم از آنها استفاده می کنند و در پایین کمی آن ها را معرفی می کنیم.
در برنامه ریزی زمانی مقدار ساعتی برای هر درس تعیین می شود و شما طبق میزان ساعتی که تعیین شده است باید آن مباحث را به اتمام برسانید.
مثلاً مشاور کنکورتان تعدادی مبحث تعیین کرده است که باید تا کنکور همه ی آن ها را بخوانید و بر این اساس یک برنامه زمانی این طور جلو می رود که از روز شنبه تا پایان روز سه شنبه در یک ساعت معین شده مثل ساعت 9 تا 10:30 و 11 تا 12:30 در قالب دو واحد مطالعه ای، به مطالعه ی آن دو فصل از آن درس بپردازید و از روز سه شنبه تا پایان پنجشنبه در همین ساعت یعنی 9 تا 10:30 و 11 تا 12:30 به زدن تست های آن بخش بپردازید تا در نهایت به برنامه ای که مشاور کنکور شما معین کرده بود، برسید.
همه ما و مشاوران کنکور می دانیم که این روش برنامه ریزی کنکور زمانی هیچ وقت اجرا نمی شود و فقط یک استراتژی انتزاعی برای گول زدن خودمان است که من هم برنامه ریزی کنکور دارم.
برنامه ریزی حجمی کنکور روشی است که طبق آن برای یک درس بر اساس تعداد فصل ها یا صفحات کتاب، حجمی را برای مطالعه شما مشخص می شود و بر طبق آن شما باید در انتهای زمان تعیین شده (مثلاً پایان هفته) مطالب را تمام کرده باشید.
مثلاً شما تا پایان این هفته باید 3 فصل ریاضی و 1 فصل فیزیک بخوانید و برای هر فصل 30 تست بزنید.
درست است که روش برنامه ریزی کنکور حجمی واقع گرایانه تر و قابل اجراتر است، اما واقعاً چند بار توانسته اید دقیقاً همانی که تعیین شده است را اجرا کنید؟
هیچ کدام از این دو سبک های برنامه ریزی کنکور مورد تایید مشاوران کنکور علمی و به روز و موسسات مشاوره کنکور خیلی سخت گیر مثل konkur.tv نیستند.
نکته ای که باید توجه کنیم این است که در این سبک های برنامه ریزی کنکور، دانش آموز مانند یک روبات در نظر گرفته می شود که همیشه باید سر یک ساعت معینی، شروع به درس خواندن کند و به یک مقدار کاملاً مشخصی هم بازدهی داشته باشد که واقعیت این است که انسان چنین موجودی نیست و بیش از این که منطقی باشد احساسی است.
اگر که تجربه ی استفاده از این روش های برنامه ریزی کنکور را داشته اید، می توانید به تجربه ای که شخص خودتان داشتید، نگاهی بیندازید و ببینید که آیا جز استرس و ناامیدی چیزی برای شما به همراه داشته اند؟
حال با ترکیب دو روش ناقص و ناکارآمد چیزی اختراع شده است به نام برنامه ریزی کنکور حجمی-زمانی یا برنامه ریزی ترکیبی که در حقیقت بیشتر به درد کار در معادن ذغال سنگ می خورد تا برنامه ریزی درسی برای کنکور
بسیاری از مشاوران کنکور با افتخار این برنامه ترکیبی را تبلیغ می کنند و برای آن دفترچه برنامه ریزی هم می سازند و آن را بهترین سبک برنامه ریزی کنکور معرفی می کنند، اما هیچ نتیجه ای از آن بیرون نمی آید.
جواب ساده است، فقط مساله این است که نظام آموزشی کهنه ما و سیستم کنکور و مشاوره کنکور ما تنها راهی که برای برنامه ریزی درسی می شناسد همین دو راه یا ترکیب این دو راه است و ما فکر می کنیم که هیچ جای دنیا با چالشی به نام برنامه ریزی درسی مواجه نبودند و هیچ راه حل جدیدی وجود ندارد.
ما در اشتباهیم و سیستم های برنامه ریزی درسی وجود دارند که موفق ترین موسسات آموزشی جهان از آن استفاده می کنند و اصلاً به گوش ما نخوردند و می خواهیم کمی با آن ها آشنا شویم.
بهترین برنامه ریزی برای کنکور، روشی از برنامه ریزی است که دانش آموز را مانند یک رُبات و یا کامپیوتر فرض نکند و اگر خیلی دوست دارید اسم آن را بدانید اسمش برنامه ریزی کنکور مبتنی بر افزایش ظرفیت است که تازه فقط یک مدل از روش های برنامه ریزی درسی علمی در جهان است.
اگر مایل هستید دقیق و کامل این مدل جهانی برنامه ریزی درسی را بشناسید باید به دوره برنامه ریزی کنکور سایت کنکور تی وی با رویکرد علم محور مدیرش محمد قاسمی مراجعه کنید چون واقعاً نمی توان در یک مقاله کوتاه تمام نکات آن را بیان کرد، اما سرفصل هایی از آن را برای شما می گوییم.
یک ضرب المثل است که می گوید:
اگر تنها ابزاری که می شناسی چکس است همه را میخ می بینی
یک محصل، دانش آموز و یا دانشجو یک انسان است و یک انسان ابعاد گوناگونی دارد که باید در هر برنامه ریزی برای هر کاری که می کند آن ها را لحاظ کند که شامل موارد زیر هستند:
چند مشاور کنکور را می شناسید که به بررسی 20 ضابطه بالا پرداخته و سپس یک برنامه شخصی سازی شده به شما بدهند؟
گام دوم برنامه ریزی کنکور بسیار ساده است، چون شما ظرفیت حال حاضر خود را به دست آوردید و فقط برای 2 چیز یعنی ازایش زمان مطالعه و افزایش زحجم مطالعه تلاش نمی کنید، بلکه برای تقویت 20 چیز مختلف در کنار هم برای هماهنگ شدن با نظم درونی مبتنی بر شخصیت و ساختار خودتان آنطور که هستید تلاش می کنید.
مطمئن باشید اگر به این روش برنامه ریزی کنکور عمل کنید پس از گذراندن آزمون کنکور از خودتان بسیار متشکر خواهید بود.