bato-adv
bato-adv

طرز تهیه مامان‌پزترین غذای اصیل ایرانی

طرز تهیه مامان‌پزترین غذای اصیل ایرانی

برای خوش رنگ کردن دمپختک معمولا از زردچوبه هم می‌شود استفاده کرد، ولی اگر می‌خواهید رنگ دمپختک شما کدر نشود می‌توانید مقدار کمتری زردچوبه اضافه نمایید و به جای آن از زعفران دم کرده را بکار ببرید تا علاوه بر بوی بهتر دمپختک، رنگ جذاب تری نیز داشته باشید.

دمپختک باقالی که با اسم دمی باقالی هم نام برده می‌شود یکی از انواع غذا‌های پلویی ساده و لذیذ ایرانی می‌باشد.

به گزارش برترین‌ها، طرز تهیه دمپختک دمی باقالی اصفهانی را در ادامه باهم می‌خوانیم.

مواد لازم برای ۴ نفر

برنج ۴ پیمانه

باقالی زرد ۱٫۵ پیمانه

پیاز ۲ عدد متوسط

تخم مرغ ۲ عدد

آب ۴٫۵ پیمانه

کره ۵۰ گرم

نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی

روغن و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه دمپختک دمی باقالی اصفهانی

در مرحله اول برای تهیه دمپختک ابتدا باقالی‌ها را به مدت دو ساعت در یک ظرف آب می‌خیس می‌کنیم تا نرم گردند، برنج را هم با توجه به نوع آن در یک ظرف دیگر با کمی نمک خیس می‌کنیم. در ابتدا پیاز‌ها را ریز و به شکل نگینی خرد می‌نماییم.

بعد پیاز‌های نگینی را با نصف کره در یک قابلمه مناسب تفت سرخ می‌کنیم تا پیاز‌ها به اصطلاح سبک و طلایی شوند، بعد نصف پیاز داغ را کنار می‌گذاریم. سپس باقالی‌ها را آبکشی می‌نماییم و به پیاز می‌افزاییم.

سپس چند دقیقه‌ای باقالی‌ها را سرخ می‌کنیم تا موقع پخت له نگردند. سپس کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به باقالی‌ها می‌افزاییم (به دلخواه می‌توانید ادویه‌های مورد علاقه تان را نیز در این مرحله بیفزایید)

بعد باقالی‌ها را با ادویه‌ها خوب سرخ می‌کنیم تا با هم ترکیب و یکدست گردند. بعد از اینکه مواد به خوبی ترکیب گشتند دو پیمانه آب گرم اضافه می‌نماییم و درب قابلمه را می‌گذاریم تا به مدت ده دقیقه باقالی‌ها با حرارت خیلی ملایم بپزند.

سپس برنج را آبکشی می‌نماییم، بعد به قابلمه اضافه می‌افزاییم. پس از اضافه نمودن برنج دو و نیم پیمانه دیگر آب گرم، با پیاز داغ و یک قاشق غذاخوری نمک و در صورت خواستتان برای بهتر شدن رنگ غذا مقداری زعفران دم کرده هم اضافه می‌نماییم.

سپس حرارت زیر ظرف را زیاد می‌نماییم تا آب سریعتر بجوشد. سپس وقتی آب قابلمه به جوش آمد حرارت زیرش را ملایم‌تر کرده و منتظر می‌مانیم تا آب قابلمه کشیده شود و آب خیلی کمی داخل قابلمه باشد.

بعد دو قاشق غذاخوری روغن مایع (از کره هم می‌شود استفاده کرد) به قابلمه اضافه می‌نماییم و درب قابلمه را قرار می‌دهیم تا دم بکشد. سپس برای دم کشیدن بهتر دمپختک می‌شود زیر درب قابلمه یک دم کنی هم گذاشت.

سپس حدود چهل و پنج دقیقه تا یک ساعت زمان لازم است تا دمپختک به خوبی دم بکشد. بعد از اینکه دمپختک آماده گشت باقیمانده کره را داخل آن می‌گذاریم و مخلوط می‌کنیم. در کنار دمپختک معمولا از انواع ترشی، سالاد شیرازی و تخم مرغ نیمرو شده می‌شود استفاده کرد.

نکات طرز تهیه دمپختک

برای خوش رنگ کردن دمپختک معمولا از زردچوبه هم می‌شود استفاده کرد، ولی اگر می‌خواهید رنگ دمپختک شما کدر نشود می‌توانید مقدار کمتری زردچوبه اضافه نمایید و به جای آن از زعفران دم کرده را بکار ببرید تا علاوه بر بوی بهتر دمپختک، رنگ جذاب تری نیز داشته باشید.

bato-adv
bato-adv
bato-adv