bato-adv
bato-adv

جزئیات وام ۲۰ میلیون تومانیِ بازنشستگان بدون نیاز به ضامن

جزئیات وام ۲۰ میلیون تومانیِ بازنشستگان بدون نیاز به ضامن

مدیرکل فرهنگی، اجتماعی سازمان تأمین‌اجتماعی با بیان اینکه مبلغ وام اعطایی به بازنشستگان در سال گذشته ۱۲ میلیون تومان بود گفت: در سال جاری این تسهیلات به ۲۰ میلیون تومان افزایش یافت که نیاز به معرفی ضامن هم ندارد و بازنشستگان بدون مراجعه حضوری می‌توانند درخواست خود را ارائه دهند. در سال جاری تاکنون ۲۳۰ هزار فقره وام به بازنشستگان اختصاص یافته و تلاش می‌کنیم این تسهیلات تا پایان سال به ۲۵۰ هزار فقره برسد.

تاریخ انتشار: ۱۸:۴۵ - ۲۱ بهمن ۱۴۰۲

محسن تقیانی به مناسبت چهل‌وپنجمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و در تشریح برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی این سازمان برای گروه‌های مختلف مخاطبان و ذی‌نفعان، با اشاره به این‌که مخاطبان این سازمان، یک جامعه بزرگ و متنوع هستند، گفت: برنامه‌ریزی فرهنگی در سازمان تأمین‌اجتماعی در دوره جدید مدیریتی سازمان، محدود به برنامه‌ریزی اقدامات و برنامه‌های فرهنگی برای کارگران و بیمه‌شدگان، بازنشستگان و مستمری‌بگیران و کارفرمایان نیست و علاوه بر اینکه برای این گروه‌ها برنامه‌های متعددی پیش‌بینی و اجرا می‌شود، برای کارکنان و خانواده‌های آن‌ها نیز برنامه‌های مناسب فرهنگی تدارک دیده می‌شود و این رویکرد، برنامه تحولی این دوره محسوب می‌شود و همه کارکنان سازمان تأمین‌اجتماعی ازجمله کارکنان ستاد مرکزی و استان‌ها و همین‌طور کارکنان شرکت‌های تابعه مأموریتی، شستا و بانک رفاه کارگران و نیز خانواده‌های آنان به‌عنوان یکی از گروه‌های هدف اصلی در برنامه‌های فرهنگی سازمان تعریف شده‌اند.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اجرای برنامه‌های مختلف برای بازنشستگان و مستمری‌بگیران به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مخاطبان سازمان تأمین‌اجتماعی افزود: طرح کرامت رضوی و اعزام بازنشستگان به سفر‌های زیارتی از جمله این برنامه‌ها است که در سال گذشته قریب به ۵۰ هزار نفر به مشهد مقدس، قم و شیراز اعزام شدند. طرح کرامت رضوی از سال ۹۵ آغاز شده است و در سال‌های گذشته نهایتاً در هر سال ۳۰ هزار نفر به این سفر‌های معنوی مشرف می‌شدند. تفاوت دیگر در اجرای طرح کرامت رضوی در این دوره و بعد از تعطیلی ناخواسته این برنامه به سبب شیوع بیمار کرونا؛ در مقایسه با دوره‌های قبلی در این است که در حال حاضر این سفر‌ها یک پیوست فرهنگی دارند و دوره‌های آموزشی که شامل مباحث اعتقادی، بصیرتی، آداب زیارت، طب سنتی، تغذیه و سلامتی و... است، در جریان سفر برای افزایش معلومات و آگاهی‌های بازنشستگان برگزار می‌شود و استقبال خوبی هم از این دوره‌های آموزشی شده است. همچنین برای مدیریت اعزام سفر برای متقاضیان، سامانه‌ای طراحی شده است که آژانس تأمین به‌عنوان کارگزار شریک موظف است قبل از تهیه بلیط، سوابق تمامی متقاضیان معرفی شده از سوی کانون‌های بازنشستگی را بررسی کند که قبلاً به این سفر‌ها اعزام نشده باشند تا بتوانیم همه این عزیزان را از این امکان بهره‌مند سازیم.

وی، اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه را از دیگر خدمات ارائه شده به بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین‌اجتماعی معرفی کرد و گفت: سال ۱۴۰۰ مبلغ وام اعطایی به بازنشستگان ۷ میلیون تومان بود که در سال ۱۴۰۱ این مبلغ به ۱۲ میلیون تومان افزایش یافت و در سال ۱۴۰۲ این تسهیلات قرض‌الحسنه که نیاز به معرفی ضامن هم ندارد و بازنشستگان بدون مراجعه حضوری می‌توانند درخواست خود را ارائه دهند، به ۲۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. سال گذشته ۲۱۰ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان سازمان تأمین‌اجتماعی پرداخت شد و در سال جاری تاکنون ۲۳۰ هزار فقره وام به بازنشستگان اختصاص یافته و تلاش می‌کنیم این تسهیلات تا پایان سال به ۲۵۰ هزار فقره برسد.

مدیرکل فرهنگی، اجتماعی سازمان تأمین‌اجتماعی با بیان اینکه مشارکت در تامین و پرداخت حق بیمه‌ی بیمه‌تکمیلی بازنشستگان و افراد تحت تکفل آنان از دیگر خدمات ارائه شده به بازنشستگان و مستمری‌بگیران از سوی سازمان تأمین‌اجتماعی است، اظهار کرد: در دوره قبلی بیمه تکمیلی؛ سازمان تأمین‌اجتماعی بابت سهم ۵۰ درصدی خود در بیمه تکمیلی بازنشستگان به ازای هر یک از بازنشستگان یا اعضای خانواده تحت تکفل آنان ۱۰۲ هزار و ۵۰۰ تومان پرداخت می‌کرد، در حالی‌که در سال ۱۴۰۰ این رقم ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان بود و به عبارتی شاهد رشد ۱۲۰ درصدی بودیم و برای دوره جدید که از آذر امسال آغاز شده و تا آذر ماه سال آینده ادامه خواهد یافت هم سازمان ۱۵۲ هزار و ۵۰۰ تومان بابت سهم مشارکت در بیمه تکمیلی بازنشستگان پرداخت می‌کند که نسبت به دوره گذشته قریب به ۵۰ درصد رشد داشته است. امسال سازمان تأمین‌اجتماعی ۸ هزار میلیارد تومان برای سهم خود از بیمه تکمیلی بازنشستگان، بودجه اختصاص داده است.

تقیانی افزود: با هدف توجه به سلامتی و افزایش نشاط بازنشستگان و مستمری‌بگیران، المپیاد‌های ورزشی ویژه بازنشستگان را برگزار می‌کنیم که با نام طرح "مرشدان" امسال در ۸ رشته و با حضور بیش از ۵ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر در دو بخش کارگری و همکار و در دو قسمت بانوان و آقایان در رده‌های سنی مختلف برگزار شد. سال‌های گذشته رشته‌های ورزشی المپیاد بازنشستگان، صرفاً رشته‌های ورزش‌های انفرادی بود و امسال رشته تیمی والیبال به این المیپاد افزوده شد و حتی سوپرجام مسابقات والیبال، میان تیم‌های نخست بازنشستگان همکار و کارگری در دو گروه بانوان و آقایان برگزار کردیم که در هر دو گروه، بازنشستگان کارگری سوپرجام مسابقات والیبال را از آن خود کردند.

وی گفت: در هفته گذشته از ۱۵ بازنشسته و مستمری‌بگیر نمونه سازمان تأمین‌اجتماعی با حضور معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی تقدیر شد. همچنین در روز‌های آینده با هدف همفکری با شرکای اجتماعی، همایش رؤسا و اعضای هیئت‌مدیره کانون‌های بازنشستگی سراسر کشور را در مشهد مقدس برگزار خواهیم کرد.

تقیانی در ادامه به فعالیت‌های اداره‌کل فرهنگی، اجتماعی سازمان تأمین‌اجتماعی در حوزه بیمه‌شدگان و کارفرمایان پرداخت و گفت: دوره‌های آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات بیمه برای گروه‌های مختلف شغلی و تولیدکنندگان و کارفرمایان اجرا کرده‌ایم. سال‌های گذشته دستورالعمل‌های پراکنده‌ای در بخش آموزش مفاد بیمه‌ای به کارفرمایان داشتیم که برای هم‌افزایی و انسجام بیشتر، دستورالعمل واحدی تهیه و به همه ادارات‌کل ابلاغ شد. همچنین ضابطه تشکیل شورا‌های راهبردی شرکای اجتماعی تنظیم و هیئت‌مدیره و هیئت امنای محترم سازمان آن را به تصویب رساندند و این مصوبه به همه استان‌ها ارسال شد. هدف از این اقدام، ارتقای تعامل با بیمه‌شدگان و کارفرمایان بود تا تعامل با مخاطبان سازمان، دارای چارچوب باشد و نظام‌مند شود. شورای راهبردی تاکنون دو جلسه با حضور مدیریت عالی سازمان در ستاد مرکزی سازمان داشته است و در استان‌ها نیز ماهانه به‌صورت منظم ادارات‌کل و مدیریت‌های درمان تأمین‌اجتماعی استان‌ها با شرکای اجتماعی جلسات مختلف برگزار می‌کنند تا دغدغه ارتباط سازمان با شرکای اجتماعی برطرف شود و رضایت جامعه هدف را جلب کنیم.

وی افزود: با هدف معرفی خدمات و پاسخ به سئوالات مخاطبان، میز‌های خدمت را در حاشیه نماز جمعه، تجمع‌های مردمی، نمایشگاه‌های تخصصی کارفرمایان و کارآفرینان راه‌اندازی کردیم. در حوزه پیشگیری از حوادث نیروی کار نیز اقدامات قابل توجهی توسط اداره‌کل فرهنگی، اجتماعی سازمان تأمین‌اجتماعی انجام شده است. کتابچه آموزش ایمنی و پیشگیری از حوادث با اصلاحات جدید را در دست چاپ داریم که بعد از چاپ در دسترس کارگران قرار می‌گیرد. همچنین در حال برنامه‌ریزی برای برگزاری کنفرانس بین‌المللی با موضوع پیشگیری از حوادث شغلی با حضور مسئولانی از سازمان‌های بین‌المللی کار و اتحادیه بین‌المللی تأمین‌اجتماعی و شرکت‌های تولیدی بزرگ هستیم.

مدیرکل فرهنگی، اجتماعی سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: یکم اسفند سال جاری، جشنواره کارفرمایان برتر در سطح ملی را برگزار خواهیم کرد که در این جشنواره از ۳۳ کارفرمای برتر با حضور مقامات عالی‌رتبه کشوری تجلیل خواهد شد. در این دوره، شاخص‌های انتخاب کارفرمایان به‌روز شده است و ایمنی و سطح اشتغال کارگاه و همچنین شاخص‌های فرهنگی نیز در انتخاب کارآفرینان برتر لحاظ شده است.

تقیانی، همکاران سازمان تأمین‌اجتماعی را از دیگر مخاطبان برنامه‌های فرهنگی دانست که در این دوره مدیریت سازمان، برنامه‌های متعددی برای آن‌ها پیش‌بینی و اجرا شده است و در این بخش به برگزاری اردو‌های تربیتی، تفریحی "رشدینو" در قالب ضابطه ارائه خدمات جامع فرهنگی، اجتماعی کارکنان و خانواده‌های آن‌ها اشاره کرد که تاکنون ۷ اردوی "رشدینو" برای کارکنان و خانواده‌های آن‌ها برگزار شده است.

وی برگزاری مسابقات قرآن‌کریم کارکنان سازمان تأمین‌اجتماعی در ۳ مرحله مقدماتی، درون‌دستگاهی و بین‌دستگاهی و در سه گروه سنی را از اقدامات قابل توجه حوزه فرهنگی سازمان دانست و افزود: در دوره جدید مدیریت سازمان تأمین‌اجتماعی، مسابقات قرآن کریم با حضور کارکنان و خانواده‌های آن‌ها برگزار می‌شود و همچنین حضور کارکنان و خانواده‌های کارکنان شرکت‌های تابعه مأموریتی، شستا و بانک رفاه کارگران به غنای این مسابقات افزوده است. در بیست‌وپنجمین دوره مسابقات قرآن کریم کارکنان سازمان تأمین‌اجتماعی بیش از ۱۰ هزار نفر شرکت کردند. برگزاری دوره‌های آموزشی تربیت فرزند، مهارت‌های ازدواج و اجرای پویش کتابخوانی "یاران آشنا" با مشارکت بیش از یک هزار همکار علاقه‌مند به کتاب و کتابخوانی، ارسال کتاب برای فرزندان در محدوده سنی ۵ تا ۱۰ سال، برگزاری نشست‌های مختلف مناسبتی مانند دوره‌های آشنایی با دستاورد‌های طوفان‌الاقصی و افتتاح دارالقرآن کریم سازمان تأمین‌اجتماعی هم از دیگر اقدامات این اداره‌کل در بخش همکاران و خانواده آنان است.

تقیانی با اشاره به تدوین سند راهبرد‌های فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین‌اجتماعی با همکاری مؤسسه عالی پژوهش تأمین‌اجتماعی و رونمایی از این سند در آینده نزدیک، ادامه داد: طرح ملی ضحی و آموزش قرآن در ۷ رشته، برگزاری جشنواره خانواده موفق و مشارکت در ارائه خدمات به شرکت کنندگان در اهپیمایی بزرگ اربعین از دیگر برنامه‌های حوزه فرهنگی است. در ایام اربعین در سال جاری در شش مرز باشماق، خسروی، مهران، چزابه، شلمچه و میرجاوه و همچنین در کربلای معلی موکب درمانی برای زائران و اسکان برای همکاران برپا کردیم. همچنین در جشنواره خانواده موفق، از ۵ همکار دارای خانواده موفق با اهدای لوح و تندیس و هدیه تقدیر شد که یکی از خانواده‌ها از شاغلان بانک رفاه بود. در روز ملی جمعیت نیز از همکاران دارای سه فرزند تقدیر شد. برگزاری رویداد ملی "فرداساز" در حوزه جمعیت یکی از برنامه‌های موفق و برجسته اداره‌کل فرهنگی، اجتماعی سازمان تأمین‌اجتماعی بود که در این رویداد، ۶۰ طراح بعد از ارائه آموزش‌های اساتید بنام طراحی و گرافیک کشور، موفق به تولید و طراحی ۱۲۰ پوستر با موضوع فرزندآوری و جوانی جمعیت شدند که در آینده نزدیک از این طرح‌ها رونمایی می‌شود.