bato-adv
bato-adv

بهترین روش درست کردن پیتزا سیر و استیک را اینجا بخوانید 

بهترین روش درست کردن پیتزا سیر و استیک را اینجا بخوانید 

پیتزا سیر و استیک یکی از انواع محبوب و بسیار خوشمزه پیتزا است که فیله گوساله و سس سیر از مواد اصلی تشکیل دهنده آن است.

فراروـ  پیتزا یکی از مهم‌ترین و پر طرفدارترین نوع فست فودهاست که اولین بار در کشور ایتالیا تهیه شد؛ سپس پخت آن در سراسر جهان رواج پیدا کرد. پیتزا در طعم‌های گوناگون مانند پیتزای سبزیجات، مرغ، گوشت، پپرونی، پنیر و... تهیه می‌شود که دارای طیف گسترده‌ای از طعم و مزه است و از کودکان گرفته تا بزرگسالان و سالمندان کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که به خوردن پیتزا علاقه‌ای نداشته باشد. پیتزا سیر و استیک یکی از خوشمزه‌ترین پیتزا‌هایی است که امروز در رستوران‌ها سرو می‌شود و طرفداران زیادی دارد. شما می‌توانید این پیتزای خاص و خوشمزه را به راحتی و با هزینه کمتر در منزل با روشی سالم تهیه کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید، پس در ادامه این مطلب با آموزش پیتزا سیر و استیک همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا

آرد گندم: دو و نیم پیمانه
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
پودر خمیر مایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری
نمک: ۱ قاشق چای‌خوری
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
آب ولرم: ۱ پیمانه

مواد لازم برای روی پیتزا

گوشت فیله یا مغز ران گوساله: ۲۰۰ گرم
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
سیر: ۵ حبه
پنیر پیتزا: ۲ لیوان
رزماری: ۲ شاخه
نمک، فلفل و آویشن: به میزان لازم

مواد لازم برای سس پیتزا

جعفری:۳ شاخه
سیر: ۶ حبه
کره: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

پیتزا سیر و استیک

برای درست کردن خمیر پیتزا ابتدا پودر خمیر مایه را همراه با شکر و آب ولرم داخل یک کاسه بریزید و هم بزنید و روی کاسه یک سینی قرار بدهید و به مدت ۵ دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه عمل بیاید. حالا نمک را همراه با آرد به مواد خمیر اضافه کنید و با دست خمیر را هم بزنید تا کم کم جمع شود. در آخر روغن زیتون را اضافه کنید و خمیر را ۵ دقیقه دیگر ورز بدهید. ابتدا خمیر به دست می‌چسبد، اما بعد از کمی ورز دادن، خمیر جمع می‌شود. خمیر آماده را داخل کاسه بگذارید و با یک حوله تمیز روی کاسه را بپوشانید و ۱ ساعت زمان بدهید تا خمیر استراحت کند.

برای درست کردن مواد روی پیتزا تکه‌های گوشت گوساله را با یک چاقوی تیز به صورت نازک و فیله‌ای برش بزنید. فیله‌ها را داخل یک ظرف بریزید و سیر ورقه شده، رزماری و روغن زیتون را روی فیله‌ها بریزید و هم بزنید تا به خورد فیله‌ها برود، سپس درب ظرف را ببندید و به مدت ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید تا مزه‌دار شود.

برای درست کردن سس سیر مخصوص این پیتزا جعفری، سیر، روغن زیتون، کره، نمک و فلفل را داخل دستگاه غذاساز بریزید و سی ثانیه بزنید تا سس غلیظ و یکدست شود. خمیر پیتزا را بعد از استراحت داخل سینی فر پهن کنید و با دست خمیر را کاملا صاف و یکدست کنید. دوباره روی خمیر را با حوله بپوشانید و ۲۰ دقیقه دیگر زمان بدهید تا خمیر استراحت کند. حالا سسی را که آماده کرده‌اید، روی سطح خمیر پخش کنید و پنیر پیتزا را روی کل سطح خمیر بریزید. فیله‌های مزه‌دار شده را هم روی خمیر بچینید و بعد سینی پیتزا را داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه قرار بدهید تا پیتزا بپزد. پیتزای سیر و استیک خوشمزه و خانگی، نوش جان.

نکات مهم
۱ ـ خمیر مایه یا مخمر یکی از انواع مخمر است که در پخت نان، پیراشکی، پیتزا و... از آن استفاده می‌شود. استفاده از پودر خمیر مایه در خمیر باعث تولید گاز کربنیک و مواد آلی می‌شود و در نتیجه افزایش حجم خمیر و عطر و طعم خوب آن را به همراه خواهد داشت و نان و شیرینی را پوک و توخالی می‌کند. پودر خمیر مایه را می‌توانید در منزل و در محیطی که زیاد گرم نباشد، نگهداری کنید. پس از باز کردن بسته خمیرمایه حتما آن را در فریزر نگه دارید. خمیر مایه بعد از چند ماه کیفیت اولیه خود را از دست می‌دهد؛ بنابراین بهتر است آن را به اندازه‌ای که مصرف دارید، خریداری کنید.

۲ ـ پنیر پیتزا نوعی از پنیر موزارلا با رطوبت پایین است که گاه در ترکیب با پنیر‌های دیگر ارائه می‌شود. پنیر پیتزا دارای کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، تیامین و انواع ویتامین‌های گروه A و B است. مصرف پنیر پیتزا همراه با سبزیجات خام و پخته باعث می‌شود که چربی و مواد ناسالم موجود در آن کم‌تر جذب بدن شوند. از ویژگی‌های یک پنیر پیتزای مرغوب این است که پنیر هنگام جویدن نباید حالت آدامس در دهان داشته باشد. همچنین یک پنیر پیتزای مرغوب به هیچ‌وجه پس از پخت روغن پس نمی‌دهد. بهتر است برای خوشمزه‌تر شدن پیتزا همیشه چند مدل پنیر پیتزا را با هم مخلوط کنید.

۳ ـ روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن‌های معمولی مخلوط می‌شود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می‌شود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می‌پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده‌ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه داده‌اند:
۱- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
۲- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می‌افتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می‌رود و خوشمزه می‌شود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی‌کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
۳- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به‌راحتی می‌توان در آن تقلب کرد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv