bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۱۰۷۳۹
روزنامه جمهوری اسلامی:

مسئولان شعار شفاف سازی می‌دهند، اما مردم از بسیاری مسائل کشور خبر ندارند

مسئولان شعار شفاف سازی می‌دهند، اما مردم از بسیاری مسائل کشور خبر ندارند

«متأسفانه در بیشتر دولت‌ها روحیه پنهان‌کاری و خودداری از مطرح ساختن کارشکنی‌ها و بی‌اطلاع نگهداشتن مردم از جریان‌های پشت پرده به صورت یک اصل قطعی درآمد که مشکلات زیادی برای کشور و نظام به وجود آورد. اکنون نیز علیرغم شعارهائی که برای شفاف‌سازی داده می‌شود، مردم در جریان بسیاری از امور قرار ندارند.»

تاریخ انتشار: ۰۸:۲۳ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۲

روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی آورده است: مردم از نظر رهبران و پیشگامان انقلاب که امام خمینی در رأس آنان قرار داشت نامحرم نبودند. امام و یارانش بار‌ها تأکید می‌کردند که مردم باید در جریان تمام امور قرار داشته باشند و هیچ مسئولی نباید تصور کند چیزی را باید از مردم پنهان کند.

این روش موجب می‌شد مردم احساس می‌کردند مسئولان با آن‌ها همراه، همدل و همرنگ هستند و هیچ فاصله‌ای میان مسئولین و مردم وجود ندارد. نظام جمهوری اسلامی تا زمانی که با این شیوه به پیش رفت، موفق بود و مردم را به عنوان پشتوانه اصلی با خود داشت. جنگ تحمیلی را هم مردم اداره کردند و حماسه‌های عظیم و بی‌نظیر دفاع مقدس را مردم شکل دادند. این سخن بلند امام نیز در گویش و خاطر تمام مردم بود که همواره می‌گفت این انقلاب متعلق به مردم است و ما خادم مردم هستیم و مردم، ولی نعمت ما هستند. امام خمینی اهل تعارف و مبالغه نبود و به آنچه می‌گفت بی‌کم و کاست اعتقاد داشت. او برای مردم حساب ویژه‌ای قائل بود و آن‌ها را واقعاً صاحب انقلاب و، ولی نعمت خود و مسئولین می‌دانست و به لوازم صاحب انقلاب بودن که مهم‌ترین آن‌ها محرم بودن نسبت به تمام امور بود اعتماد قلبی داشت.

مشکل از زمانی شروع شد که عده‌ای از مسئولین به این تصور نادرست رسیدند که مردم نباید از همه چیز مطلع باشند و مسائل کشور را باید به دو بخش محرمانه و غیرمحرمانه تقسیم کرد. این تصور را با بهانه‌ای بظاهر مقبول تحت عنوان «مصلحت» قرار دادند و گفتند مطرح کردن بعضی مطالب موجب تضعیف نظام می‌شود.

برخلاف این تصور و یا شاید بهتر باشد بگوئیم این بهانه‌تراشی، محرم دانستن مردم موجب تقویت نظام می‌شود و آنچه نظام را تضعیف می‌کند، نامحرم دانستن مردم است. اگر مردم در جریان اخبار، اتفاقات، مزاحمت‌ها، کارشکنی‌ها و درگیری‌های پنهانی که مزاحم پیشرفت امور هستند قرار گیرند، علاوه بر اینکه نسبت به چرائی مسائل توجیه می‌شوند، خود نیز برای رفع موانع و جلوگیری از مزاحمت‌ها تلاش می‌کنند.

متأسفانه در بیشتر دولت‌ها روحیه پنهان‌کاری و خودداری از مطرح ساختن کارشکنی‌ها و بی‌اطلاع نگهداشتن مردم از جریان‌های پشت پرده به صورت یک اصل قطعی درآمد که مشکلات زیادی برای کشور و نظام به وجود آورد. اکنون نیز علیرغم شعارهائی که برای شفاف‌سازی داده می‌شود، مردم در جریان بسیاری از امور قرار ندارند. لطمه دیدن اعتماد عمومی از نتایج همین روش غلط است. این روش اگر برای بعضی افراد سود داشته باشد، قطعاً به زیان کشور و نظام است و هرچه سریع‌تر باید کنار گذاشته شود.

bato-adv
bato-adv
bato-adv