امروزه افراد زیادی هستند که قصد سفر به کشور اروپایی را دارند، و به دنبال شناخت بیشتر ویزای شینگن هستند. شناخت بیشتر میتواند به شما کمک کند تا از پس قوانین سختگیرانه سفارت بر بیایید.
ممکن است به قصد کار و شاید تفریح، سفری به مقصد اروپا داشته باشید بنابراین ویزای شینگن نامی است که زیاد آن را شنیدهاید. اگر سفری به مقصد اروپا دارید باید بیشتر با این ویزا و قوانین آن آشنا شوید؛ در ادامه همراه ما باشید تا با شما درباره این ویزا و نحوه دریافت آن صحبت کنیم.
در ابتدا باید به شینگن پرداخت که یک منطقه در اروپاست و 27 کشور اروپایی عضو آن هستند. سفر در بین کشورهایی که عضو شینگن هستند آزاد است و نیاز به پاسپورت وجود ندارد. زمانی که ویزای شینگن شما صادر شود به شما این امکان را میدهد تا 90 روز آزاد در بین کشورهای شینگن سفر کنید. البته لازم به ذکر است باید بیشترین اقامت را باید در کشوری داشته باشید که ویزای شما را صادر کرده است. این ویزا انواع مختفی دارد اما رایجترین آن ویزای کوتاه مدت است که به مدت 90 روز از ورود شما اعتبار دارد.
این ویزا که از حوزه شینگن صادر میشود با توجه به خدمات و نوع استفاده به چند دسته تقسیم میشوند. این دستهها شامل چهار بخش هستند.
ویزای نوع A : این ویزا برای کسانی کاربرد دارد که قصد ورود به خاک کشورهای شینگن را ندارند. ویزای نوع A این اجازه را به شما میدهد تا بتوانید وارد فرودگاههای عضو شینگن بشوید و از طریق آن به مقصد دیگری پرواز داشته باشید.
ویزای نوع B: ویزای نوع B برای سفر کوتاه کاربرد بیشتری دارد زیرا مدت این ویزا پنج روز است. این ویزا در حال حاضر دیگر یک ویزای مجزا نیست و جزو دسته C قرار گرفته است.
ویزای نوع C: ویزای C همان ویزای شینگن رایج است که به مدت 90 روز در یک بازه 180 روزه میتوانید در کشورهای حوزه شینگن آزادانه سفر داشته باشید؛ حالا ممکن که ویزای شما یکبار ورود، دوبار ورود و یا چندبار عبور باشد.
ویزای نوع D: ویزای نوع D ویزای بلندمدت شینگن است که بیشتر برای سفرتفریحی، کار، زندگی و تحصیل گرفته میشود. ویزای نوع D این اجازه را به شما میدهد تا مدت 90 روز تا یک سال در کشور مقصد خود اقامت داشته باشید البته شما میتوانید به کشورهای دیگر حوزه شینگن سفر کنید؛ اما باید این نکته را بدانید که شما نباید بیشتر از 90 روز در یک بازه 6 ماهه خارج از کشور مقصد اقامت داشته باشید.
اتباع خارجی که بغییر از کشورهای اروپایی نیازمند داشتن ویزا هستند اما برخی از کشور در این کار آزاد هستند که نیازی به ویزا نیست. ایران جزو این کشورها نیست. یکی از شرایط گرفتن ویزای شینگن این است که باید هدف از سفر را برای سفارت مشخص کنید.
یکی از دیگر شرایط گرفتن ویزای شینگن ثابت کردن توان مالی است که شما میتوانید از پس هزینههای سفر و اقامت بر بیایید. برای این کار میتوانید صورت وضیعت حساب بانکی را ارائه دهید یا یک اسپانسر حامی مالی معرفی کنید. اگر قصد به گرفتن ویزای چندبار عبور با اعتبار یک سال و بیشتر را دارید سابقه شما برسی میشود، شما باید در دوسال گذشته سه بار ویزای شینگن را دریافت کرده باشید.
بعد از مشخص کردن کشور انتخابی خود از حوزه شینگن به سفارت یا کنسولگری کشور مقصد خود برای دریافت ویزا مراجعه میکنیم. مرحله بعد انتخاب زمان مناسب برای اقدام به سفارت است، که بهترین زمان آن سه ماه قبل از سفر بهنظر میرسد.
بعد از پروسه اخذ ویزای شینگن باید از سفارتخانه مقصد خود وقت قبلی بگیریم. بعد از گرفتن وقت از سفارتخانه فرم ویزا را باید دانلود یا از سفارتخانه تهیه کنیم. بهتر است فرم را صادقانه تکمیل کنیم تا بعدا به مشکل برنخوریم. مرحله بعد تهیه مدارک موردنیاز است که شرح داده شد.
بعد از گرفتن وقت سفارت و جمع آوری مدارک یک مصاحبه تدارک میشود که افسر کنسولگری سوالاتی در باب هدف سفر، اقامتگاه و جزیئات آن میپرسد که بهتر است صادقانه باشد تا با فرم شما همخوانی داشته باشد. مرحله دیگر پرداخت هزینه ویزا است و در آخر ویزای شما بعد از بررسی اطلاعات صادر میشود که معمولا این پروسه 15 تا 30 روز طول میکشد. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شود؛ ممنون که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید.