به گفته مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی فردا ۸ اسفند در ۲۳ استان، دما صفر و زیر صفر درجه است و روز چهارشنبه ۹ اسفند با تقویت سامانه بارشی، برف و باران و باد شدید کل کشور را در برمیگیرد.
صادق ضیائیان در گفتگو با خبرنگاران درباره آخرین وضعیت جوی کشور اظهار داشت: امروز شدت بارشها در استانهای قم، مرکزی و سیستان و بلوچستان، شرق هرمزگان، جنوب کرمان و غرب اصفهان است.
به گزارش فارس، مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی افزود: روز سهشنبه ۸ اسفند بارش برف و باران در شمال غرب و غرب کشور، سواحل خزر، ارتفاعات البرز مرکزی و غربی و ارتفاعات شرقی زاگرس پیشبینی میشود.
وی گفت: روز چهارشنبه ۹ اسفند با تقویت فعالیت سامانه بارشی، برف و باران و وزش باد شدید کل کشور را در بر میگیرد؛ در این روز شدت بارشها در استانهای همدان، مرکزی، قزوین، لرستان، فارس، کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و غرب اصفهان خواهد بود.
مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی افزود: روز پنجشنبه ۱۰ اسفند به تدریج آسمان در نوار غربی کشور صاف میشود، اما در نیمه شرقی کشور، سواحل خزر، همچنین البرز شرقی و مرکزی بارش برف و باران ادامه دارد.
ضیائیان افزود: روز جمعه ۱۱ اسفند بارشها با شدت کمتر فقط در سواحل شرقی خزر بخشهایی از شرق، شمال شرق و جنوب شرق کشور فعال است.
وی اضافه کرد: تا پایان هفته ماندگاری هوای سرد در نیمه شمالی کشور پیشبینی میشود.
ضیائیان در تشریح وضعیت جوی پایتخت گفت: آسمان تهران فردا ابری در برخی ساعات همراه با بارش برف و احتمال کولاک برف پیشبینی میشود، همچنین فردا شب آسمان تهران ابری در برخی ساعات با بارش پراکنده و کولاک برف پیشبینی میشود؛ بیشینه و کمینه دما فردا در پایتخت ۳ و ۰ درجه خواهد بود و تا پایان هفته در پایتخت یخبندان داریم.
ضیائیان گفت: روز آینده بندرعباس با بیشینه دمای ۲۵ درجه بالای صفر گرمترین مرکز استان و اردبیل با کمینه دمای ۹ درجه زیر صفر سردترین مرکز استان خواهد بود.
وی اضافه کرد: فردا در ۲۳ مرکز استان کمینه دما صفر و زیر صفر درجه است که شامل اصفهان، ارومیه، اراک، اردبیل، بجنورد، تبریز، تهران، زاهدان، زنجان، ساری، سنندج، سمنان، شیراز، شهرکرد، قزوین، رشت، قم، کرج، کرمان، مشهد، یاسوج، یزد و همدان است.
مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی درباره وضعیت بارشها در سال زراعی جاری گفت: میانگین بارندگی کل کشور از ابتدای سال زراعی (مهر ۱۴۰۲) تا ۴ اسفند ۷۹.۴ میلیمتر ثبت شد، میزان بارش پارسال در این بازه زمانی بیش از ۱۲۰ میلیمتر بود، بنابراین بارش سال جاری ۳۴ کمتر از سال گذشته است.
وی با اشاره به صدور هشدار نارنجی هواشناسی اضافه کرد: روز دوشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۰۷ در استانهای مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، همدان، مرکزی، اصفهان، یزد، شمال فارس، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شرق لرستان، شمال شرق خوزستان و ارتفاعات کردستان، قزوین و زنجان، بارش باران و برف، مه، در ارتفاعات و گردنهها کولاک برف، احتمال بهمن و تگرگ و ماندگاری هوای سرد داریم.
ضیائیان اظهار داشت: روز ۸ اسفند در خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کردستان، سیستان و بلوچستان، یزد، کرمان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، همدان، مرکزی، شمال و شرق خوزستان، لرستان، کردستان، زنجان، قزوین، البرز، قم، تهران، گیلان، مازندران و ارتفاعات سمنان و گلستان، و روز چهارشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۰۹ در گیلان، مازندران، گلستان، زنجان، قزوین، البرز، تهران، قم، کرمانشاه، کردستان، لرستان، همدان، مرکزی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، شمال و شرق خوزستان، جنوب بوشهر، فارس، یزد، کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، غرب و شمال سمنان، بارش باران و برف، مه، در ارتفاعات و گردنهها کولاک برف، احتمال بهمن و تگرگ و ماندگاری هوای سرد پیشبینی میشود.
وی تصریح کرد: روز ۱۰ اسفند در گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، یزد، اصفهان، شمال فارس، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، خوزستان، لرستان، مرکزی، قم و ارتفاعات قزوین، البرز، تهران و سمنان، بارش باران و برف، در ارتفاعات و گردنهها کولاک برف، احتمال وقوع بهمن و ماندگاری هوای سرد داریم.
مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی افزود: روز جمعه ۱۴۰۲/۱۲/۱۱ در شرق مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، نیمه شرقی هرمزگان و ارتفاعات شرقی سمنان، بارش باران و برف، مه، در ارتفاعات و گردنهها کولاک برف، احتمال بهمن، در مناطق جنوبی کشور رعد و برق، احتمال تگرگ، وزش باد شدید موقت و ماندگاری هوای سرد پیشبینی میشود.
وی اعلام کرد: در این راستا احتمال آبگرفتگی معابر عمومی، احتمال جاری شدن روان آب، مه آلودگی، وزش باد و کولاک برف، احتمال یخ زنی سطح جادهها در نواحی سردسیر، لغزندگی و کاهش دید در جادههای کوهستانی و گردنهها، احتمال خسارت به سازههای موقت و احتمال خسارت به ماشینآلات کشاورزی، نهال و محصولات کشاورزی وجود دارد.
ضیائیان افزود: بنابراین توصیه میشود پرهیز از سفرهای غیر ضروری، مجهز بودن خودروها به وسایل زمستانی در مناطق سردسیر، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، خودداری از فعالیتهای کوهنوردی، پرهیز از فعالیتهای عمرانی، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها و آمادگی راهداری جهت برفروبی در گردنهها و نقاط سردسیر و صرفهجویی در مصرف حاملهای انرژی، انتقال ماشینآلات و محصولات کشاورزی به مکانهای امن و پوشش مناسب نهالها، در دستور کار باشد.