bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۱۲۷۸۹

چرا جمهوری‌خواهان آمریکا به درخواست زلنسکی بی‌اعتنایی می‌کنند؟

چرا جمهوری‌خواهان آمریکا به درخواست زلنسکی بی‌اعتنایی می‌کنند؟

همزمان با اینکه جنگ اوکراین وارد سه سالگی خود شده، کمک‌های واشنگتن به کی‌یف با بن‌بستی به دلیل مخالفت جمهوری‌خواهان ایالات متحده مواجه شده است.

تاریخ انتشار: ۲۳:۲۷ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۲

سی‌ان‌ان گزارش کرد که بی‌اعتنایی جمهوری‌خواهان کنگره ایالات متحده آمریکا به درخواست مبرم «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین برای ارسال میلیارد‌ها دلار مهمات و تسلیحات، یک دلیل ساده دارد.

به گزارش ایسنا، همزمان با اینکه جنگ اوکراین وارد سه سالگی خود شده، کمک‌های واشنگتن به کی‌یف با بن‌بستی به دلیل مخالفت جمهوری‌خواهان ایالات متحده مواجه شده است. ارسال بودجه‌های بیشتر از مالیات‌دهندگان آمریکایی به جنگی در اروپا با سیاست «اول آمریکا» که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق این کشور سیاست اصلی دولت خود را از این شعار الهام گرفت و آن را در مراسم تحلیفش ذکر کرد، در تضاد است.

اما «جو بایدن» رئیس‌جمهور کنونی آمریکا با موضع رئیس‌جمهور سابق این کشور مقابله می‌کند و هشدار می‌دهد که اجازه دادن به روسیه برای پیروزی، «دشمن را جسور کرده و می‌تواند امنیت ایالات متحده را تهدید کند.» رقابت احتمالی ترامپ و بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا بیشتر از آنکه بخواهد درباره اداره چهار سال آینده این کشور باشد، بر سرنوشت اوکراین، شکل جهان غربی و ماهیت قدرت جهانی آمریکا متمرکز خواهد بود.

همزمان با افزایش شدت جنگ و مواجه اوکراین با کمبود نیرو‌ها و مهمات، ولودیمیر زلنسکی از مجلس نمایندگان تحت رهبری جمهوری‌خواهان خواسته که اجازه تصویب تازه‌ترین بسته کمکی آمریکا به اوکراین را بدهند.

ولودیمیر زلنسکی روز یکشنبه در مصاحبه با تلویزیون سی‌ان‌ان گفت: جمهوری‌خواهانی نظیر «جی. دی. ونس» سناتور آمریکایی از ایالت اوهایو و متحد ترامپ که نسبت به کمک‌های بیشتر به اوکراین اعتراض می‌کنند، خطرات این درگیری را درک نمی‌کنند. برای درک این مسئله، باید به خط مقدم بیایند تا ببینند چه خبر است. آن‌ها برای درک این موضوع باید به سراغ غیرنظامیان بروند و با آن‌ها گفتگو کنند. آن وقت متوجه خواهند شد که میلیون‌ها نفر کشته خواهند شد. این یک واقعیت است.

ترامپ حزب خود را از گذشته‌ی انترناسیونالیستی و ضدکرملینی که توسط سنت‌گرایان محافظه‌کاری مانند «میچ مک‌کانل» رهبر جمهوری‌خواهان سنای آمریکا نمایندگی می‌شود، دور کرده است. خصومت فزاینده برخی از جمهوری‌خواهان با خط حیاتی آمریکا در قبال کی‌یف همزمان با روابط گرم همیشگی ترامپ و پوتین اتفاق می‌افتد. دونالد ترامپ هم‌چنین به دنبال خنثی‌سازی هدف مرکزی بایدن در سیاست خارجی است و در عین حال شکست این رئیس‌جمهور را در بحران مرز و مهاجرت برجسته می‌کند. دونالد ترامپ از بیان اینکه چه کسی در جنگ اوکراین پیروز می‌شود، خودداری کرده و بار‌ها وعده داد که اگر وارد کاخ سفید شود، جنگ اوکراین را در عرض ۲۴ ساعت تمام می‌کند.

سی‌ان‌ان در ادامه گزارش کرد: بایدن که از زمان سقوط اتحاد جماهیر شوروی بیش از هر رئیس‌جمهوری دیگر اتحاد غربی را تقویت کرده است، هشدار می‌دهد که با توجه به آرمان‌های دموکراتیک آمریکا، حمایت از اوکراین یک «الزام» است. او ادعا می‌کند که پیروزی پوتین، روسیه را تشویق می‌کند تا به یک قدرت ناتو روی آورده و جنگی را آغاز کند که مستقیما نیرو‌های آمریکایی درگیر شوند. رئیس‌جمهور ایالات متحده هم‌چنین با انزجار به شکست ترامپ در محکوم کردن پوتین به دلیل مرگ «الکسی ناوالنی» منتقد اصلی کرملین واکنش نشان داد و گفت: «به خاطر خدا؛ این کار ترامپ احمقانه، شرم‌آور، خطرناک و ضدآمریکایی است.»

جمهوری‌خواهان حامی دونالد ترامپ یک دغدغه مشترک و اصلی برای بی‌اعتنایی به درخواست رئیس‌جمهور اوکراین دارند. آن‌ها می‌گویند که ایالات متحده نباید میلیارد‌ها دلار را به خارج برای جنگ اوکراین ارسال کند، درحالیکه خود ایالات متحده با بحران مرزی و مهاجرت دست‌وپنجه نرم می‌کند.

«مت گائتز» نماینده جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا و حامی سرسخت ترامپ روز شنبه در نشست سالانه «کنفرانس اقدام سیاسی محافظه‌کاران» در واشنگتن گفت: کمک‌های ایالات متحده به اوکراین اکنون در پایتخت‌های پولشویی جهان در حال چرخش است و در حالیکه ایالات متحده مرز نفوذپذیری دارد، مبالغ هنگفتی را صرف یک جنگی ابدی می‌کند.

سی‌ان‌ان درباره پیامد‌های ژئوپلیتیکی و اتفاقات بالقوه در صورت پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ می‌نویسد: تاخیر در ارسال بودجه آمریکا به نیرو‌های اوکراینی باعث اتمام گلوله و مهمات اوکراین می‌شود و مسیر را برای پیشروی و دستاورد‌های روسیه در میدان نبرد هموار می‌سازد. هم‌چنین، رها شدن اوکراین توسط آمریکا در سال جاری و احتمال روی کار آمدن دولتی به ریاست دونالد ترامپ، بدین معناست که پوتین به این زودی انگیزه‌ای برای اتمام جنگ ندارد. اگر ایالات متحده کناره‌گیری کند، قدرت‌های اروپایی عضو ناتو در کوتاه مدت شاید مجبور شوند اقدامات بیشتری را برای جلوگیری از شکست اوکراین انجام دهند. علاوه بر این، نگرانی فزاینده دیگری وجود دارد که ترامپ شاید از ائتلاف ناتو به کل خارج شود. افزون بر این مسئله، اگر ترامپ عقب‌نشینی کند، روسیه می‌تواند ساختار‌های امنیتی را که از پایان جنگ جهانی دوم و جنگ سرد در اروپا حفظ شده، تغییر دهد. این ایده که واشنگتن می‌تواند به اوکراین پشت کند، پیامد‌های گسترده‌ای برای قدرت ایالات متحده در سراسر جهان خواهد داشت. این مسئله هم‌چنین می‌تواند محاسبات دیگر کشور‌ها از جمله چین که به دنبال ادغام تایوان دموکراتیک در سرزمین اصلی است، تغییر دهد.

این تلویزیون خبری آمریکایی تاکید می‌کند: حتی اگر بایدن برای دومین بار پیروز شود، هیچ تضمینی وجود ندارد که اوکراین بتواند به جریان دائمی میلیارد‌ها دلار آمریکا برای حمایت از مبارزه خود برای بقا تکیه کند. مبارزات اخیر در میدان نبرد تنها نگرانی‌ها را در ایالات متحده افزایش داده است که پیروزی نهایی غیرممکن است و بحث‌هایی را در مورد اینکه کمک‌های غرب در چنین شرایطی چقدر پایدار خواهد بود، برانگیخته است.

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین