مشخص نیست که معین یا بهروز وثوقی یا دیگرانی که امروز نامشان در میان است در صورت حضور در ایران با چه برخوردی مواجه خواهند شد.
چند رسانه اخباری مبنی بر حضور پنهانی معین در ایران منتشر کردند و بعد از آن متنی از جانب یکی از نزدیکان معین منتشر شد و این موضوع را تکذیب کرد.
به گزارش خبرآنلاین، چند روز پیش خبری منتشر شد که شنیدهها حاکی از آن است که معین در سالهای اخیر چند بار در سکوت خبری به ایران آمده است.
در این گزارش آمده بود که، در ماههای اخیر موضوع بازگشت معین به ایران از سوی وزیر ارشاد و برخی مسئولان وزارت امور خارجه مطرح شده است.
پیش از این هم رییس قوه قضاییه تاکید کرده بود که هیچ فردی ممنوع الورود نیست.
چندی قبل کبری آسوپار، فعال رسانهای اصولگرا، در گفتوگویی گفت: دربارهی خوانندگانی که خارج از کشورند و علاقه دارند به ایران برگردند میتوانیم در همان چارچوب مشخصی که در ایران خوانندهها فعالیت میکنند برای افرادی که از خارج از کشور میخواهند برگردند هم زمینه را فراهم کنیم که بتوانند برگردند و در اینجا فعالیت کنند.
وزیر ارشاد هم در ماههای اخیر چند بار گفته که نصرالله معین میتواند به ایران برگردد؛ در حالی که بسیاری از هنرمندان داخل کشور به نوع مواجههی دستگاههای دولتی انتقادهایی دارند. برخی میگویند که این موضع رسانهای وزیر برای پر کردن ضعفهای دولت در تعامل با هنرمندان در این سالهاست و به بازگشت معین نمیانجامد و حتی در صورت وقوع، چیزی شبیه به سرنوشت حبیب در دولت احمدینژاد در انتظار اوست.
حالا خبری عجیب دربارهی رفت و آمدهای معین به ایران در گذشته شنیده شده است.
یک منبع آگاه گفت: معین چند بار به ایران آمده است که یک مورد آن برای مراسم درگذشت مادرش بود. البته این رفت و آمدها در سکوت کامل خبری انجام شده است.
او با بیان اینکه ممکن است برای چهرههای دیگری هم چنین وضعیتی رخ داده باشد، گفت: چند سال قبل هم ابی از نمایندگی ایران در آمریکا درخواست شناسنامهی ایرانی کرده بود.
در سالهای گذشته نیز با خوانندههایی که خارج از ایران فعالیت میکردند و موسوم به «خوانندگان لسآنجلسی» بودند، از این دست مواجههها دیده میشد، اما هریک با سرنوشت و رویکردی متفاوت روبرو شدند.
حبیب از جمله خوانندگانی بود که به ایران بازگشت، اما تا پایان عمر اجازهی فعالیت جدی، چون گذاشتن کنسرت را نیافت.
از سوی دیگر، اما فریدون آسرایی هم که پیش از بازگشت به ایران از همین دست خوانندگان بود، در ایران به فعالیتهایی جدیتر پرداخت، آلبومهای گوناگونی منتشر کرد و کنسرتهایی برگزار کرد و حتی در شویی تلویزیونی برای سنجش خوانندگی شرکتکنندگان بعنوان داور حضور داشت. همچنین به کرات در برخی برنامههای عیدانهی صداوسیما نیز در سالهای گذشته بعنوان خوانندهی میهمان حضور داشت.
با تمام این اوصاف مشخص نیست که معین یا بهروز وثوقی یا دیگرانی که امروز نامشان در میان است در صورت حضور در ایران با کدامیک از این دوگونهی برخورد مواجه خواهند شد.
پیرو همین ماجرا و ۴۸ ساعت پس از انتشار این خبر بهمن بابازاده در صفحه شخصی خود اینطور نوشته است: یکی از اعضای خانواده «معین»، در متنی که مورد تایید «نصرالله معین»، که بصورت اختصاصی در اختیار من قرار داده، ضمن تکذیب اخبار رفت و آمد «معین» به ایران در این سالها، جزییاتی از آخرین روزهای حضور این خواننده در زادگاهش را بازگو کرد.
در این متن آمده: «آقای «معین» آخرین بار سال ۱۳۶۰ ایران بود و پس از خروج قانونی از کشور، هرگز به ایران برنگشت. ایشان پاسپورت و شناسنامه ایرانی دارند، ولی هرگز از آن روز به بعد به کشور بازنگشته اند. اخبار و گزارشهای مختلفی این روزها با مقاصد مختلف در ایران منتشر میشود که هرگز صحت نداشته و ندارد و آقای معین هیچ درخواست یا پیشنهادی به مجموعه، واسطه یا نهادی ارائه نداده اند. از تکرار بی اندازه این گزارشهای اشتباه و دروغ گلایه دارند و پس از کنسرت دُبی (۲۳ فروردین) در صورت تکرار این گزارشات دروغ، رسما اظهارنظر خواهند کرد.»