پاستا کربوهیدرات بسیار بالایی دارد. کربوهیدراتها میتوانند مفید باشند، اما اگر به مقدار زیادی مصرف شوند، میتوانند مشکلات متعددی ایجاد کنند.
بسیاری از افراد زمانی که تصمیم به کاهش وزن میگیرند، تمام دغدغهشان ترازویی میشود که خود را دائماً با آن وزن میکنند. بهعلاوه تصور میکنند کمتر غذا خوردن، بدون ورزش ایرادی ندارد، درحالیکه اینگونه نیست.
به گزارش روزیاتو، دلیلش این است که با این روش شما به همراه چربیهای بدن تان، ماهیچههای خود را هم از دست میدهید و اگر ماهیچهی زیادی از دست دهید، نرخ متابولیکی تان (مقدار انرژی مورد نیاز بدن در حالت استراحت در یک محیط معتدل، زمانی که دستگاه گوارشی غیرفعال است) هم تغییر میکند.
اینها تنها ۲ مورد از اشتباهاتی است که اغلب افراد در تلاش برای کاهش وزن مرتکب میشوند و اشتباهات رایج بسیار دیگری هم در رابطه با مصرف مواد غذایی وجود دارد.
در ادامه از مواد غذاییای خواهیم گفت که مانع کاهش وزن میشوند.
محبوبترین نوشیدنیها چیزی بین ۴۰ تا ۶۰ گرم قند در خود دارند. این میزان ۲ تا ۳ براری حداکثر مقدار قندی است که روزانه باید مصرف کرد؛ و این مقدار تنها از یک نوشیدنی است. نوشابهها و آبمیوهها که مملوء از کربوهیدرات و کالری هم هستند، کماکان شما را گرسنه باقی میگذارند، به این دلیل که مراکز مرتبط با اشتها در مغز آن واکنشی که به کالری خوراکیها دارند را به به کالریهای مایع ندارند.
به جای این کار، آب بنوشید. اگر میانهی خوبی با مزهی آب ساده ندارید، چند قاچ لیموترش، چند برگ نعناع یا چند تکه از میوههای مورد علاقه تان را درون آن بریزید تا کمی مزه بگیرد. چای سبز بدون شکر هم گزینهی خوبی است.
پاستا کربوهیدرات بسیار بالایی دارد. کربوهیدراتها میتوانند مفید باشند، اما اگر به مقدار زیادی مصرف شوند میتوانند مشکلات متعددی ایجاد کنند. تحقیقات نشان داده مصرف زیاد کربوهیدرات میتواند ریسک ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد. همچنین مصرف بالای کربوهیدرات باعث افزایش سطح فند خون میشود. به همین دلیل است که مصرف کربوهیدرات باید به میزان متعادل باشد، به ویژه اگر قصد کاهش وزن داشته باشید.
اگر قصد کاهش وزن دارید، بهتر است از آبمیوهها دوری کنید. گرچه آبمیوهها به دلیل درست شدن از میوه گزینهی سالمی به نظر میرسند، اما بسیاری از آنها فرآوری شده و مملوء از قند هستند؛ بنابراین برای کاهش وزن مضر هستند، چون به همان اندازهی نوشابه قند دارند، اگر بیشتر از آن نباشد. از آنجایی که آبمیوهها هیچ فیبری در خود ندارند، بهتر است به جای خرید یک پاکت آبمیوهی پرتقال که ممکن است واقعاً میوهای در خود نداشته باشد، خود پرتقال را بخورید.
برنج برای بسیاری غذایی سبک به نظر میرسد، اما اینگونه نیست. مصرف برنج میتواند مشکلات زیادی ایجاد کند، مانند کاهش سطح کلسترول مفید، بالا رفتن سطح گلیسیرید و بالا رفتن فشار خون. مصرف برنج به میزان متعادل میتواند بی ضرر باشد. با این حال، مصرف زیاد این ماده غذایی مشکل ساز خواهد بود.
غلات صبحانه شاید گزینهی خوبی برای شروع روز خود به نظر برسد، اما مملوء از غلات تصفیه شده و قند است. مصرف زیاد قند میتواند باعث مشکلاتی مانند بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و مشکلات کبدی شود. غلات صبحانه همچنین فیبر کمی دارند و این در حالی است که تنها با فیبر است که میتوانیم بعد از خوردن غذا احساس سیری کنیم.
نودلهای آماده سدیم بالایی دارند. یک وعده نودل حاوی حدود ۸۶۱ میلی گرم سدیم است و اگر تمام بسته را بخورید، این میزان تقریباً ۲ برابر میشود و به ۱،۷۲۲ میلی گرم میرسد. به علاوه، مصرف بالای سدیم میتواند باعث مشکلات متعددی برای افرادی شود که بدن آنها با نمک سازگار نیست.
ریسک بالا رفتن فشار خون در این افراد بالا است. همچنین تحقیقات نشان داده کاهش مصرف سدیم باعث پایین آمدن احتمال بروز مشکلات قلبی عروقی تا ۳۰ درصد میشود؛ بنابراین نودلهای آماده هم برای کسانی که قصد کاهش وزن دارند، مناسب نیستند.
اغلب غذاهای منجمد برای کاهش وزن بسیار مضر هستند. غذاهای منجمد و مایکروفری معمولاً سدیم و قند بالایی دارند، به همراه مواد شیمیایی و مواد نگهدارندهای که کارشان تازه نگه داشتن این غذاها است.
یک دلیل دیگر برای پرهیز از این نوع غذاها بسته بندی پلاستیکی آن ها. این ظروف حاوی افزودنیهای پلاستیک یا فتالات (موادی که به منظور بهبود خواص و عملکرد پلاستیک به آن اضافه میشوند) هستند که میتوانند وارد غذا شوند و سلامت ما را به خطر بیاندازند. این نوع غذاها هم مانع کاهش وزن هستند.
تصور رایج این است که نوشابههای رژیمی به کاهش مصرف قند کمک میکنند، اما حقیقت این است که در نوشابههای رژیمی قند صرفاً جای خود را به شیرین کنندههای مصنوعی مانند آسپارتام، سیکلامات و ساخارین داده است. تحقیقات نشان داده میان مصرف نوشابههای رژیم و بروز مشکلات مختلف پزشکی مانند دیابت نوع ۲، فشار خون بالا و بیماری قلبی ارتباط وجود دارد.
مواد غذایی کم چرب با بدون چربی اغلب به عنوان گزینههایی سالم تبلیغ میشوند. با این حال، این نوع مواد غذایی اغلب مملوء از قند و دیگر مواد افزودنی هستند تا مزهی بهتری پیدا کنند. مثلاً یک ماست کم چرب طعم دار میتواند به اندازهی یک قالب شکلات قند داشته باشد.
به جای این کار، از مواد غذایی کاملی که حداقل فرآوری را دارند یا فرآوری نشده هستند و هم به طور طبیعی چربی اندکی دارند و هم حاوی چربیهای سالم هستد، استفاده کنید. مواد غذایی کامل (Whole Foods) مواد غذایی گیاهیای هستند که فرآوری یا تصفیه نشده اند یا کمترین فرآوری یا تصفیه را داشته اند و عاری از مواد افزودنی و دیگر مواد غیر طبیعی هستند.
اگر مجبور به خرید محصول کم چربی یا بدون چربیای شدید، فهرست مواد تشکیل دهنده را بر روی بسته بندی آن چک کنید تا مطمئن شوید قند یا مواد افزودنی زیادی ندارد و در حقیقت، کالری آن از محصولات پرچرب کمتر است.
پروتئینهای حیوانی بخشی از رژیم غذایی اغلب افراد هستند. تخم مرغ، شیر، گوشت و غیره، برای هر کسی ضروری هستند. با این حال، مصرف زیادی هر چیزی همیشه مشکل ساز است. زیاده روی در مصرف پروتئینهای حیوانی هم میتواند مشکلاتی ایجاد کند.
پروتئینهای حیوانی حاوی مقادیر زیادی فسفر هستند که میتواند مشکلات کلیوی و استخوانی ایجاد کند. این پروتئینها میتوانند فشار زیادی به کلیهها وارد کنند، چون گوشت نسبت به سبزیجات، ماده غذایی بسیار سنگین تری است. تصفیهی آنها برای کلیهها وقت گیر است و بار سنگینی بر دوش آنها میگذارد؛ بنابراین از مصرف زیاد پروتئینهای حیوانی هم خودداری کنید.
گوشتهای فرآوری شده برای کاهش وزن بسیار مضر هستند، چون نیترات بالایی دارند. مصرف آنها مشکلات متعددی از جمله سرطان میتواند ایجاد کند. این نوع گوشتها از نیترات سدیم درست میشوند که برای حفظ رنگ گوشت به آنها اضافه میشوند.
گوشتهای فرآوری شده همچننی مملوء از سدیم کلراید هستند و گرچه تنها ماده غذایی حاوی سدیم نیستند، اما میزان سدیم موجود در رژیم غذایی را به میزان چشمگیری افزایش میدهند.
اغلب گرانولا بارها چیزی جز ترکیبی از قند و روغنهای هیدروژنه نیستند و هیچ پروتئین واقعیای در خود ندارند.
آنها به دلیل کالری پایین شان نمیتوانند جای غذا را بگیرند و به شما احساس سیری دهند. اگر به دنبال گنجاندن مقادیری پروتئین در رژیم غذایی خود هستید، بهتر است از یک پروتئین بار خوب استفاده کنید.