امروز ۴ آوریل (۱۶ فروردین)، سالمرگ کارل فردریک بنز، کارآفرینی است که حاصل عمر ۸۵ ساله او به خلق و ماندگاری برند «بنز» در صنعت خودروسازی جهان ختم شد.
کارل فردریک بنز، کارآفرین نامآشنایی در صنعت خودروسازی جهان که با فعالیتهای خود طی چند دهه توانست نمادی از پیشرفت فناوری و نوآوری در این صنعت شود.
به گزارش اکوایران، زندگی کارل بنز، مخترع و کارآفرین برجسته آلمانی، مانند بسیاری از کارآفرینان و مخترعان دیگر، داستان پر فراز و نشیب همراه با شکستها و موفقیتهای بسیاری است. ابتدا یک کارگر ساده قفلسازی بود و بعدها یک کارآفرین ثروتمند در حوزه خودروسازی شد.
او در تاریخ ۲۵ نوامبر ۱۸۴۴ در آلمان متولد شد و در دو سالگی نیز پدر خود را از دست داد. اگرچه از شرایط مالی خوبی برخوردار نبودند، اما مادرش تلاش کرد او را برای تحصیل به یکی از مدارس معتبر آن زمان بفرستد. داستان زندگی او نشان از هوش و نبوغ او در زندگی تحصیلی و کاری او میدهد.
کارل در تاریخ ۴ آوریل ۱۹۲۹ در آلمان درگذشت، اما حاصل عمر ۸۵ ساله او به خلق برند «بنز» در صنعت خودروسازی جهان و ماندگاری این برند خاتمه یافت. این طراح خودرو از همان دوران جوانی به دنبال تحصیلات مهندسی بود و مسیر کاریاش نیز در همان راستا پیش رفت.
او پس از فارغالتحصیلی به کار در خودروسازی مشغول شد. در سال ۱۸۷۹، بنز برای اولین موتور خود که در سال ۱۸۷۸ طراحی کرد، حق اختراع دریافت کرد. در سال ۱۸۸۶ نیز اولین خودروی خود را با نام «موتورواگن» ساخت که به عنوان اولین خودرو با موتور احتراق داخلی شناخته میشود. این اختراع باعث شد که بنز به عنوان یکی از بزرگترین مخترعان در صنعت خودروسازی شناخته شود. این موتور توسط یک موتور بنزینی چهار زمانه که باز هم طراحی خودش بود، کار میکرد. او همچنین حق اختراع اتومبیل را در ۲۹ ژانویه ۱۸۸۶ دریافت کرد. این اتومبیل دارای سه چرخ بود و با چرخ جلو هدایت میشد.
بنز اولین شرکت خود را به نام «کارل بنز و آگوست ریتر» در مانهایم تاسیس کرد. البته عمر شراکت بنز با ویلهلم زیاد نبود و با یکدیگر اختلافاتی پیدا کردند. بنز سهم شراکت او را پرداخت کرد و بعد از آن شرکت را خودش اداره کرد. پس از مدتی نیز کارخانه کوچک خود را با کمک همسرش به نام «Gasmotorenfabrik Mannheim» به معنای کارخانه موتورهای گازی مانهایم را تأسیس کرد. در همین کارخانه کوچک هم توانست موتورهای جدیدی بسازد.
کارل بنز در حوزه کاری خود با مخترعان دیگری در صنعت خودروسازی همدوره بود. در زندگی کاری کارل بنز به جز خانوادهاش، افراد دیگری هم اثرگذار بودند. از جمله این افراد میتوان به گوتلیپ دایلمر اشاره کرد. اما دایلمر که بود و چگونه توانست بر کارنامه کارل اثرگذار باشد؟
دایلمر از مهندسان آلمانی است که در زمینه توسعه موتورهای داخلیسوز فعالیت داشت. او به عنوان یکی از مهندسان کلیدی شرکت بنز در توسعه و بهبود موتورهای خودروهای بنز نقش مهمی ایفا کرد.
ماجرای همکاری این دو مخترع از آنجایی شروع شد که هر کدام میخواستند خودرویی چهار چرخ اختراع کنند. دایملر با شریک خود یعنی ویلهلم مایباخ که او هم از مهندسان و مخترعان برجسته آن دوران در آلمان بود، اولین موتورسیکلت را اختراع کردند. مایباخ و دایملر در سال ۱۸۹۰ شرکت «Daimler-Motoren-Gesellschaft» را با همکاری هم تاسیس کردند.
در همین حال بنز نیز به فعالیتهای خود در حوزه خودرو مشغول بود. کارخانه بنز «Benz & Cie» و کارخانه دایملر «DMG» نام داشت. پس از گذشت حدود سه دهه از آغاز فعالیت شرکت «DMG»، دایملر و کارل بنز با همکاری هم شرکت مرسدس بنز را تاسیس کردند.
کارل بنز به یک ثروتمند معروف تبدیل شد، اما به معنای آن نیست که همواره در زندگی خود روی ریل موفقیت حرکت میکرد. او هم در طول زندگی حرفهای خود با موفقیتها و شکستهای بسیاری مواجه بود؛ از یک سو اختلاف با شرکا و رقابت با رقبای خودروسازی و از سوی دیگر مشکلات مالی که بارها با آن روبهرو شد. با این حال توانست با تلاشهای بیوقفه و استعداد خود به یکی از برجستهترین شخصیتهای صنعت خودروسازی تبدیل شود.