bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۲۳۹۷۳

هدف اسرائیل از حمله به کنسولگری ایران چه بود؟

هدف اسرائیل از حمله به کنسولگری ایران چه بود؟

«آن‌ها عمداً این کار را کردند که یک عکس‌العمل تند و احساسی از سوی ایران شاهد باشند و پای ایران را مستقیم به جنگ باز کنند و به محض اینکه پای ایران به جنگ باز شود تلاش کنند با مظلوم‌نمایی پای آمریکا و کشور‌های غربی را نیز به صحنه بکشانند و در واقع فضای درگیری را به جای درگیری اسرائیل و حماس تبدیل به درگیری بین ایران و آمریکا و برخی از کشور‌های غربی کنند و در سایه این درگیری‌ها این مجال را پیدا کنند که خود را نجات داده و جنایت‌هایشان را در فلسطین ادامه دهند.»

تاریخ انتشار: ۱۵:۱۹ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۳

سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در یک طعمه گرفتار شده است، گفت: این رژیم تلاش دارد فضای درگیری در منطقه را از درگیری بین اسرائیل و حماس تبدیل به درگیری بین ایران و آمریکا و برخی از کشور‌های غربی کند.

به گزارش ایسنا، «رامین مهمان‌پرست» پس از ۶ ماه جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، درباره ریشه‌های آغاز عملیات «طوفان‌الاقصی» توسط مقاومت فلسطین در هفتم اکتبر ۲۰۲۳  گفت: در سال‌های گذشته هیچ‌گاه جنایات صهیونیست‌ها علیه مردم فلسطین متوقف نشده است و آن‌ها در همین چارچوب تلاش کرده‌اند که حوزه اراضی اشغالی را نیز گسترش دهند و در واقع اشغالگری را به همراه جنایت علیه مردم فلسطین به پیش بردند.

او ادامه داد: این اتفاق‌ها باعث شده که ما در فلسطین به‌خصوص در غزه شاهد یک زندان بزرگ روباز باشیم. این زندان روباز بزرگ در محاصره قرار دارد و مردم آن برای تامین کالا‌های ضروری و مواد غذایی خود باید حتما مجوز رژیم صهیونیستی را داشته باشند. این تحولات باعث شده بود که صبر مردم فلسطین و غزه لبریز شود. در همین چارچوب جنبش حماس به عنوان عصاره مردم معترض فلسطین به جنایت‌های رخ داده عملیاتی را در هفت اکتبر طراحی کرد چراکه دیگر این وضعیت برای آن‌ها قابل قبول نبود.

افکار عمومی درباره جنایت‌های اسرائیل بی‌تفاوت شده بودند

سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه ادامه داد: ظاهر وضعیت در غزه به نحوی بود که کسی متوجه عمق جنایات صهیونیست‌ها علیه مردم فلسطین نمی‌شد و در واقع افکار عمومی به نوعی نسبت به این جنایت‌ها بی‌تفاوت شده بودند و با استفاده از این وضعیت رژیم صهیونیستی تلاش کرد که روابط خود را با برخی از کشور‌های عربی و مسلمان عادی کند.

مهمان‌پرست تصریح کرد: عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی با عربستان سعودی به عنوان یکی از کشور‌های قدرتمند منطقه و عربی و اسلامی مورد توجه آمریکا و رژیم صهیونیستی بود و این موضوع می‌توانست قبح ارتباط با رژیم صهیونیستی را بریزد و در همین چارچوب صهیونیست‌ها به دنبال این بودند که پایتخت را از تل‌آویو به بیت‌المقدس منتقل کنند، چیزی که از زمان ترامپ آغاز شده بود.

این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران درباره تاثیر عملیات مقاومت فلسطین بر این موضوع گفت: عملیات طوفان‌الاقصی این معادلات را به‌هم ریخت و برای مردم فلسطین قابل قبول نبود که هیچ‌کس در برابر این جنایت‌ها کاری نمی‌کند. وقتی این عملیات به شکل بی‌سابقه‌ای انجام شد این موضوع از چند زاویه به رژیم صهیونیستی ضربه وارد کرد و نشان داد سیستم اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به‌رغم ادعا‌هایی که می‌کند چقدر ضربه‌پذیر است و نتوانسته بود این عملیات را که احتمالا برای اجرای آن از ماه‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود، کشف کند.

وی افزود: یکی از موضوعاتی که رژیم صهیونیستی در این سال‌ها بر روی آن مانور می‌داد، امنیت ساکنان اراضی اشغالی بود، ولی این عملیات نشان داد که رژیم صهیونیستی نمی‌تواند امنیت ساکنان در این منطقه را تامین کند و گنبد آهنین نیز به آن‌ها در این زمینه کمکی نکرد.

محاسبات رژیم صهیونیستی اشتباه درآمد

این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه با توجه به ضربات وارد شده به رژیم صهیونیستی در پی عملیات طوفان‌الاقصی این رژیم باید به نحوی به آن پاسخ می‌داد و چهره خود را بازسازی می‌کرد، افزود: از طرف دیگر موضوع شخص نتانیاهو نیز مطرح بود. او دارای پرونده‌های سنگینی است و دادگاهی در آن مقطع به دنبال محاکمه وی بود و از طرف دیگر دولت رژیم صهیونیستی یک دولت متزلزل است که مجبور است دائم با رقیب خود مذاکره کند و در همین چارچوب نتانیاهو برای فرار از این وضعیت دست به انجام کشتار وسیع زد.

مهمان‌پرست با اشاره به این موضوع که رژیم صهیونیستی به طور معمول به جنگ‌های طولانی و فرسایشی عادت ندارد و عموما عملیات‌ها را طوری طراحی می‌کند که به هدف خود یک ضربه قطعی بزند و بعد حالت بازگشت به خود می‌گیرد، ادامه داد: در جریان این تحولات نیز رژیم صهیونیستی فکر می‌کرد که طرف حساب آن یک گروه غیرکلاسیک است که به هیچ دولتی وصل نیست و توان نظامی‌اش قابل مقایسه با توان اسرائیل نیست. آن‌ها در همین راستا فکر می‌کردند با یک کشتار بی‌رحمانه می‌توانند جریان حماس را ریشه‌کن کنند و از این کشتار به عنوان دستاوردی در مسائل داخلی خود نیز استفاده کنند.

سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: محاسبات رژیم صهیونیستی اشتباه درآمد و آن‌ها به‌رغم اینکه ادعا می‌کردند حماس را نابود می‌کنند و تونل‌ها را با آب می‌بندند، در ۶ ماه گذشته نتوانسته‌اند به این اهداف دست پیدا کنند و فقط کشتار انجام داده‌اند و در همین راستا به بیمارستان‌ها، غیرنظامیان، امدادگران و خبرنگاران و... حمله کردند و از انجام هر نوع جنایتی که تصورش می‌شد دریغ نکردند و قطعا این‌گونه اقدامات از روی قدرت نیست بلکه نشان‌دهنده ضعف و استیصال است.

اسرائیل در یک تله بزرگ گرفتار شده است

مهمان‌پرست در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره تاثیر گروه‌های مقاومت منطقه بر فشار به رژیم صهیونیستی گفت: صهیونیست‌ها احساس می‌کنند که جبهه مقاومت در منطقه قدرتمند شده و دیگر مثل سابق نیست که آن‌ها بتوانند به خاک کشور‌های همسایه خود از جمله سوریه و لبنان تجاوز کنند و اتفاقی نیفتد. اکنون نیروی قدرتمندی به نام حزب‌الله هوشیارانه در لبنان حضور دارد که آماده مقابله با رژیم صهیونیستی است.

در سوریه نیز به‌رغم اینکه در طول سال‌های گذشته تلاش کرده‌اند که با استفاده از داعش و تروریست‌ها دولت بشار اسد را ساقط کنند، نتوانسته‌اند به این هیچ نتیجه‌ای برسند و همچنان دولتی که حامی مقاومت است در سوریه حاکم است. اکنون نیروی مقاومت در عراق نیز حضور فعالانه و هوشیارانه دارد و آماده مقابله با جنایت‌های صهیونیست‌هاست. از دیگر سو آن‌ها تصور نمی‌کردند که نیروی مقاومت در یمن این‌گونه در صحنه حاضر شوند و آبراه‌های حیاتی آن‌ها را ببندند و اجازه تردد کشتی‌های صهیونیست‌ها را ندهند.

او افزود: این تحولات نشان می‌دهد که ما با یک خاورمیانه و یک وضعیت جدید در منطقه روبه‌رو هستیم و این باعث شده که اسرائیل خود را در یک تله بزرگ گرفتار ببیند و ادامه این وضعیت برای آن‌ها سخت است. این تحولات باعث شده که اقتصاد اسرائیل به شدت آسیب ببیند و از دیگر سو مهاجرانی که با وعده امنیت به اراضی اشغالی مهاجرت کرده بودند اکنون با ناامنی‌های ایجاد شده در آن منطقه و احساس عدم امنیت این اراضی را ترک کرده و به کشور‌های خود بازگردند. چنانکه براساس برخی از اخبار شاهد گسترش موج مهاجرت معکوس در اراضی اشغالی هستیم.

این دیپلمات همچنین با بیان اینکه در داخل رژیم صهیونیستی نیز نتانیاهو و دولت وی تحت فشار شدید هستند و ما هر روزه شاهد برگزاری تظاهرات از سوی مخالفین و خانواده‌های اسرای صهیونیست هستیم که خواهان برکناری نتانیاهو هستند، ادامه داد: در واقع اسرائیل در وخیم‌ترین وضعیت خود در طول سال‌های گذشته به سر می‌برد و همانطور که اشاره شد احساس می‌کند که گرفتار یک تله بزرگ شده و در همین راستا می‌خواهد صحنه بازی را عوض کند.

صهیونیست‌ها می‌خواهند پای ایران را به جنگ باز کنند

وی با بیان اینکه حمله اخیر رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در سوریه در همین چارچوب انجام شد، گفت: آن‌ها عمداً این کار را کردند که یک عکس‌العمل تند و احساسی از سوی ایران شاهد باشند و پای ایران را مستقیم به جنگ باز کنند و به محض اینکه پای ایران به جنگ باز شود تلاش کنند با مظلوم‌نمایی پای آمریکا و کشور‌های غربی را نیز به صحنه بکشانند و در واقع فضای درگیری را به جای درگیری اسرائیل و حماس تبدیل به درگیری بین ایران و آمریکا و برخی از کشور‌های غربی کنند و در سایه این درگیری‌ها این مجال را پیدا کنند که خود را نجات داده و جنایت‌هایشان را در فلسطین ادامه دهند.

مهمان‌پرست گفت: خوشبختانه کسانی که در ایران مسائل و تحولات را رصد می‌کنند و همچنین جریان مقاومت در منطقه، هوشمندانه عمل کرده‌اند و اجازه نمی‌دهند طعمه‌ای که این‌چنین گرفتار شده بتواند به راحتی از این وضعیت نجات پیدا کند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv