کاربران شبکههای اجتماعی سؤال میکنند که چرا در شرایط تنگنای ارزی موجود که بسیاری از کالاها در رده «لوکس» دستهبندی شده و واردات آن ممنوع است، برای قشر خاصی که قدرت خرید همهچیز را دارند، خریدوفروش جت شخصی آزاد شده تا به زندگی لوکس خود چهره تازهای بدهند و از یکنواختی در بیایند؟ این دسته از کاربران به شرایط واردات آیفون ۱۴ که سالهاست واردات آن ممنوع است، اشاره میکنند.
در گزارشی از آزاد شدن واردات جت شخصی به کشور بهشدت انتقاد شده است.
به گزارش اعتماد، در بخشهایی از این گزارش آمده است:
وقتی از «جت شخصی» صحبت میکنیم؛ مشخص است که درباره چه چیزی حرف میزنیم. یک هواپیما با گنجایش ۷ تا ۱۰ نفر که فقط عدهای خاص قدرت اجاره یا خرید آن را دارند؛ بنابراین کسی مخالف دستهبندی این کالا در رده لاکچریها نیست. اما کاربران شبکههای اجتماعی سؤال میکنند که چرا در شرایط تنگنای ارزی موجود که بسیاری از کالاها در رده «لوکس» دستهبندی شده و واردات آن ممنوع است؛ برای قشر خاصی که قدرت خرید همهچیز را دارند، خرید و فروش جت شخصی آزاد شده تا به زندگی لوکس خود چهره تازهای بدهند و از یکنواختی در بیایند؟ این دسته از کاربران، به شرایط واردات آیفون ۱۴ که سالهاست واردات آن ممنوع است اشاره میکنند.
یا به واردات گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار که به عنوان کالای لوکس، انجام این کار منوط به صادرات کالای دیگری شده. یا واردات خودرو که دو سال است به دلایل مختلف انجام نمیشود یا فرایند کندی دارد. یا واردات لوازم خانگی که به بهانه حمایت از تولید داخلی ممنوع شده است. این دستهبندی تا چندین مورد دیگر ادامه دارد و افکار عمومی میپرسد چرا این دوگانگی رفتاری در واردات و خرید و فروش کالا دیده میشود؟ و چرا رانت خاصی برای قشر پولدار جامعه فراهم شده است؟
مثلا چطور میشود که آیفون ۱۴ به دلیل لوکس بودن رجیستر نمیشود، اما به از «ما بهتران» اجازه رجیستر جت شخصی میدهند؟ چرا مردم اجازه رانندگی با خودرو با حجم موتور ۲۰۰۰ سیسی به بالا را ندارند (چون اصولا آنقدر گران و نایاب است که دسترسی عموم به آن راحت نیست)، اما ثروتمندان مجوز خرید جت شخصی را پیدا میکنند؟