گزارش شادی جهانی که اولین بار در سال ۲۰۱۲ منتشر شد با بررسی داده های نظرسنجی گالوپ که از پاسخ دهندگان تقریباً در هر کشوری می خواهد زندگی خود را در مقیاس ۰ تا ۱۰ ارزیابی کنند، به طور جدی در تعیین کمیت شادی دست به کار شده است.
آیا شادی قابل اندازهگیری است؟ برخی از رویکردهایی که سعی در پاسخ به این سؤال دارند، بین دو مؤلفه متفاوت شادی تمایز قائل میشوند: بخش تجربه روزانه، و ارزیابی کلیتر زندگی است که شامل نحوه تفکر مردم در مورد زندگی خود به عنوان یک کل میشود.
به گزارش روزیاتو، گزارش شادی جهانی که اولین بار در سال ۲۰۱۲ منتشر شد با بررسی دادههای نظرسنجی گالوپ که از پاسخ دهندگان تقریباً در هر کشوری میخواهد زندگی خود را در مقیاس ۰ تا ۱۰ ارزیابی کنند، به طور جدی در تعیین کمیت شادی دست به کار شده است.
از این نظر، آنها یک «امتیاز شادی» از ۱۰ را برای مقایسه میزان شادی یا غمگینی کشورها به دست میآورند. اینفوگرافی زیر نشان میدهد که کدام کشورها در سالهای اخیر غمگینتر شدهاند.
افغانستان غمگینترین کشور جهان در حال حاضر است و مردم این کشور نسبت به بیش از یک دهه قبل، ۶۰ درصد ناراضیتر هستند، که نشان میدهد زندگی در این کشور از سال ۲۰۱۰ تا چه اندازه بدتر شده است.
در سال ۲۰۲۱، پس از نزدیک به دو دهه اشغال افغانستان توسط آمریکا، طالبان رسماً در افغانستان به قدرت بازگشتند. این گروه، زندگی را برای مردم سختتر کرده است، بهویژه برای زنانی که از ادامه تحصیل، مسافرت و کار محروم هستند.
در مقیاس وسیعتر، اقتصاد افغانستان پس از طالبان متحمل تأثیرات مختلف شده است: بیکاری گسترده، کاهش درآمد، سوءتغذیه و سیستم بهداشتی در حال فروپاشی.
در مجموع ۹ کشور در مقیاس ۰ تا ۱۰ امتیاز شادی خود، یک امتیاز کامل یا بیشتر از دست داده اند.
قابل توجه است که بسیاری از آنها سالها شاهد تحولات اجتماعی و اقتصادی بوده اند. به عنوان مثال، لبنان از سال ۲۰۱۹ با چندین دهه فساد و بحران نقدینگی شدید دست و پنجه نرم میکند که منجر به فروپاشی سیستم بانکی شده و سطح فقر را به شدت افزایش داده است.
در اردن، رشد بیسابقه جمعیت – ناشی از خروج پناهندگان از عراق و سوریه – نرخ بیکاری را تشدید کرده است. تغییر تا حدودی ناگهانی در سطح زمامدارن نیز نگرانیهایی را در مورد ثبات سیاسی در این کشور ایجاد کرده است.