bato-adv
bato-adv

احتمال ابتلا به تب مالت با مصرف شیر آلوده

احتمال ابتلا به تب مالت با مصرف شیر آلوده

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اردکان، در دوره آموزشی پیشگیری از بیماری تب مالت ویژه متصدیان و شاغلین در صنوف مرتبط گفت: «بیماری تب مالت از جمله شایع‌ترین بیماری‌های باکتریائی واگیردار و مشترک بین انسان و دام در کشور است که در کشور ایران ریشه کن نشده و وجود داشته که عامل آن نوعی باکتری به نام بروسلا است.»

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اردکان گفت: «احتمال ابتلا به تب مالت با مصرف شیر آلوده بسیار زیاد است.»

به گزارش باشگاه خبرنگاران، وی تاکیدکرد: مصرف مواد غذایی حاوی باکتری بروسلا از جمله مصرف شیر خام وسایر فرآورده‌های لبنی غیر پاستوریزه، پنیر تازه، خامه و سرشیرو بستنی سنتی که از شیر غیر پاستوریزه تهیه شده می‌تواند منجربه ابتلا به تب مالت در انسان بشود.

عظیم پور افزود: تب مالت از جمله مواردی است که در کمین مصرف کنندگان لبنیات سنتی و فله‌ای میباشد، در شرایطی که مردم لبنیات پاستوریزه و استاندارد استفاده نکنند و به مصرف محصولات سنتی روی آورند باید انتظار داشته باشیم که شیوع تب مالت نیز فراگیر‌تر شود و توصیه اکید می‌شود که در مصرف شیر و لبنیات رعایت جوانب احتیاط را بکنند و در نظر داشته باشند که احتمال ابتلا به تب مالت با مصرف شیر آلوده بسیار زیاد است.

وی گفت: میکروب بیماری تب مالت در شیر بر اثر حرارت مناسب از بین خواهد رفت و اندازه مناسب حرارت دادن شیر، بعد از رسیدن به نفطه جوش و غل زدن به مدت ۵ دقیقه میباشد.

عظیم پور با اشاره به پیامد‌ها وخسارات اقتصادی و بهداشتی ناشی از این بیماری به دامداران و آحاد جامعه، یادآور شد: این بیماری به عنوان یک بیماری استراتژیک حائز اهمیت بوده و مبارزه و کنترل آن از اولویت‌های سازمان دامپزشکی است.

وی تصریح کرد: سیاست دامپزشکی در جهت مبارزه و کنترل این بیماری در جمعیت دامی و بر اساس خونگیری و واکسیناسیون جمعیت دام سبک و سنگین می‌باشد که همه ساله طبق تقویم زمانبندی تعیین شده عملیات خونگیری و واکسیناسیون انجام می‌شود.

bato-adv
bato-adv
bato-adv