«طبق اطلاعات منتشر شده از وزارت بهداشت روی هم رفته در کشور ما روند ابتلا به این بیماری رو به کاهش است. ظاهرا از بالای ۲۰ هزار مورد ابتلا در سال در حال حاضر به کمتر از ۱۰ هزار مورد رسیده ایم. در استان اصفهان نیز موارد ابتلا بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.»
مسئول گروه مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: موارد ابتلا به بیماری سالک در این استان سالانه بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.
به گزارش ایلنا، «رضا فدایی» مسئول گروه مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان درباره وضعیت ابتلا به بیماری سالک در این استان توضیح داد: پیش از تلاشهایی که برای کنترل این بیماری انجام شود، ما سالانه تنها در استان اصفهان بین ۳ تا ۵ هزار مورد بیمار سالک داشتیم، در حال حاضر پس از ۱۶ سال کار مستمر، موارد ابتلا بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش یافته است؛ این موفقیت حاصل یک تلاش بسیار وسیع و فشرده است.
وی اضافه کرد: البته خود بیماری هم نوسانهایی دارد، بعضی سالها کم میشود و برخی سالها بالا میرود ولی روی هم رفته در حال حاضر محدود شده است. در استان اصفهان شهرستانهای اردستان، برخوار، نطنز و شاهین شهر و همین طور شهرستانهای شرقی استان کانونهای اصلی سالک هستند. بعضی سالها هم کانونهای جدیدی ایجاد میشود که در گذشته نبوده است.
فدایی عنوان کرد: برای این بیماری یک داروی اصلی موسوم به آمپول گلوکانتیم وجود دارد که این دارو را وزارت بهداشت به اندازه نیاز کل استانهای سالکخیز تهیه و به رایگان توزیع میکند و ما هم به رایگان به بیماران تزریق میکنیم. همچنین دو یا سه نوع پماد وجود دارد که در کنار این آمپول، داروی کمکی محسوب میشوند و سیر بهبودی بیماری را تسریع میکند. از این رو این داروها را ما به مقدار مورد نیاز داریم و معمولا کمبود نداریم.
وی ادامه داد: از نظر درمانی بسیاری از بیماران پس از گذشت ماهها از ضایعه پوستی مراجعه میکنند که در آن موقع زخم بزرگ شده و درمان آن هم سختتر میشود. ما همیشه در آموزشهایی که بین مردم مناطق سالکخیز داریم بیان میکنیم که اگر زخمی بر روی سطح بدنتان پیدا شد، فورا برای درمان مراجعه کنند، چون درمان در مراحل اولیه بسیار کارآمدتر و سادهتر هست.
فدایی با اشاره به داروی سالک تولیدی شرکتهای دانش بنیان داخلی گفت: آن دسته از داروهایی که سازمان غذا و دارو یا وزارت بهداشت تایید میکنند، مجاز به استفاده از آنها هستیم. به طور مثال داروی سیناآمفولیش پمادی است که یک شرکت دانش بنیان تولید کرده است و پس از تایید وزارت بهداشت ما هم مجاز به استفاده از آن شدیم. به طور کلی یک رضایت نسبی در کنار داروهای اصلی از این داروهای محصول شرکتهای دانش بنیان حاصل شده است، لذا از این نظر قدمهای مثبتی برداشته اند.
وی درباره درمان جای زخم (اسکار) سالک گفت: متخصصان پوست و جراحان پلاستیک، روشهایی برای ترمیم نسبی جای زخمها دارند که درمان از طریق سلولهای بنیادی یکی از آنها است. اما این روشها نسبی و بسیار پر هزینه هستند. به همین دلیل ما تمام تلاشمان در زمینه مقابله با خود بیماری و مراجعه به موقع بیماران است.
فدایی همچنین به تغییرات روند ابتلا به بیماری سالک اشاره کرد و افزود: طبق اطلاعات منتشر شده از وزارت بهداشت روی هم رفته در کشور ما روند ابتلا به این بیماری رو به کاهش است. ظاهرا از بالای ۲۰ هزار مورد ابتلا در سال در حال حاضر به کمتر از ۱۰ هزار مورد رسیده ایم. در استان اصفهان نیز موارد ابتلا بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.
وی تاکید کرد: حتی در سالی که آمار ابتلا کاهش پیدا میکند، نباید از این بیماری غافل شد، چرا که این بیماری خودش هم افت وخیز دارد، جدا از کاری که سیستم برای مهار آن انجام میدهد.