لیستهایی که حتی صدای اصولگرایان کهنهکار را هم درآورد. در چنین فضایی اصولگرایان فعالیت انتخاباتی خود را در قالب دو تشکل اصلی خود یعنی شورای ائتلاف و شورای وحدت دنبال کردند. در این میان ناگهان ائتلاف «امنا» به عنوان جریان سوم در تاریخ ۱۹بهمن سال گذشته در فضای انتخاباتی کشور اعلام موجودیت کرد.
با نزدیک شدن به زمان برگزاری دومین مرحله از انتخابات مجلس دوازدهم به نظر میرسد کار برای «ائتلاف امنا» سختتر از دور اول انتخابات شده است. دلیل آنعدم حمایت بخشی از اعضای حزب (رزما) از لیست انتخاباتی «امنا» است. بر این اساس، برخی از رزماییها به ارائه یک لیست انتخاباتی ۱۶نفره روی آوردهاند که البته مشترکاتی هم با لیست «امنا» دارد. در چنین فضایی به نظر میرسد اختلاف مذکور کار را برای امناییها سخت کرده است؛ موضوعی که میتواند منجر به برنده شدن شاناییها در انتخابات پیش رو شود.
به گزارش دنیای اقتصاد، دومین مرحله انتخابات مجلس شورای اسلامی روز جمعه در ۲۲ حوزه با رقابت برای ۴۵ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس برگزار خواهد شد. دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و ۲۴۵ نفر در مرحله نخست انتخابات، راهی مجلس دوازدهم شدند و سرنوشت کاندیداهای دیگر برای ورود به مجلس دوازدهم به مرحله دوم انتخابات موکول شد.
مرحله اول انتخابات مجلس دوازدهم در شرایطی برگزار شد که رد صلاحیتها از سوی هیاتهای اجرایی و نظارت، عملا امکان و فرصت کاندیداتوری را از سوی اصلاحطلبان و معتدلین گرفت و در نتیجه رقابت اصلی میان لیستهای متعدد اصولگرایان با یکدیگر برای ورود به پارلمان شکل گرفت. رقابتی که به دلیل ظهور برخی احزاب و تشکلهای وابسته به این جریان آن هم چند روز مانده به انتخابات خبرساز شد.
در واقع در فضایی که اصلاحطلبان و اعتدالیون و مستقلین به دلیل کم بودن کاندیداهایشان به یک لیست تحت عنوان صدای ملت بسنده کردند، درعوض اصولگرایان تا توانستند لیست انتخاباتی با عناوین مختلف و جدید رو کردند. لیستهایی که حتی صدای اصولگرایان کهنهکار را هم درآورد. در چنین فضایی اصولگرایان فعالیت انتخاباتی خود را در قالب دو تشکل اصلی خود یعنی شورای ائتلاف و شورای وحدت دنبال کردند. در این میان ناگهان ائتلاف «امنا» به عنوان جریان سوم در تاریخ ۱۹بهمن سال گذشته در فضای انتخاباتی کشور اعلام موجودیت کرد.
پیش از اعلام موجودیت رسمی این تشکل، در تاریخ ۱۷بهمن ماه در گزارشی با عنوان «سرلیستهای اصولگرایان» از ظهور «امنا» به عنوان یک جریان جدید در فضای سیاسی کشور پردهبرداری شده بود. جریانی تازه که متشکل از شریان، مصاف به رهبری رائفیپور و تشکلهای کوچکتر بود.
این تشکل تازه سربرآورده درفضای سیاسی کشور به نوعی همه معادلات انتخاباتی اصولگرایان را به هم ریخت و توانست در حوزه انتخابیه تهران هم به صورت اختصاصی و هم لیست مشترک با صبح ایران، نمایندگان خود را راهی مجلس کند. با این حال به نظر میرسد این تشکل سیاسی نوظهور در مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم دستخوش تغییرات اساسی خواهد شد و شاید دیگر نتواند همچون مرحله اول انتخابات مجلس، بلندپروازانه برای کسب کرسیهای سبز بهارستان قدم بردارد.
دلیل این ادعا انتشار خبری از سوی خبرگزاریهای، تسنیم و مشرق است که براساس آن «در پی انتشار لیست امنا برای دور دوم انتخابات، برخی از اعضای حزب رزمندگان مدافع انقلاب اسلامی (رزما) نسبت به حضور برخی از اعضای این حزب در لیست امنا اعتراض داشته و لیست ۱۶ نفرهای مجزا از لیست ائتلافی رزما و امنا منتشر کردند».
آنطور که در اطلاعیه مذکور به نام حزب رزمندگان مدافع انقلاب اسلامی (رزما) منتشر شده آمده است: «با توجه به اینکه لیست امنا با همکاری برخی اعضای رزما اعلام شده و در لیست ارائه شده تعدادی افراد که در دوره نمایندگی در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی شائبه تخلفات مالی درباره آنان مطرح است و به همین دلیل غیرانقلابی و با هزینههای تبلیغاتی در انتخابات موجب خدشه در نام و پیشینه پیشکسوتان و رزمندگان دفاع مقدس شدهاند، ما برخی از اعضای شورای مرکزی رزما نسبت به ائتلاف با امنا اعتراض خود را اعلام و لیست ۱۶نفره خود را برای دور دوم انتخابات حوزه تهران، ری، اسلامشهر و پردیس منتشر و از مردم انقلابی خصوصا پیشکسوتان دفاع مقدس و جریانات حزباللهی درخواست میکنیم به نمایندگان اصلح و انقلابی اعتماد و رای خود را جهت اعتلای اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی و امامین انقلاب به لیست پیوست بدهند.»
اشاره برخی از اعضای رزما به ماجرای دریافت سکه از سوی برخی از نمایندگان و بهطور اختصاصی دریافت ۱۴۰سکه از سوی یکی از نمایندگان مجلس یازدهم است که بهمن ماه سال گذشته از سوی رائفیپور در برنامه زنده صداوسیما مطرح شد و پای نهادهای امنیتی و حتی شورای نگهبان را به این ماجرا باز کرد.
ماجرایی که به نظر میرسد برای نمایندگان وابسته به ائتلاف امنا در مرحله دوم انتخابات مجلس گرفتاری بزرگی درست کرده است تا آنجا که برخی «رزماییها» ترجیح دادهاند پای خود را از این مهلکه انتخاباتی بیرون بکشند و با حذف برخی اسامی موجود در لیست انتخاباتی امنا در مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم، لیست جدید ۱۶نفرهای برای حضور در انتخابات مجلس دوازدهم ارائه کنند.
دراین لیست انتخاباتی جدید ارائه شده از سوی برخی از اعضای رزما، اسامی ابراهیم عزیزی، ابوالقاسم جراره، احمد نادری، ریحانه قیصری، سمیه رفیعی، سید مرتضی محمودی، سید نظامالدین موسوی، صالح اسکندری و مهدی شریفیان حذف شدهاند و به جای آنها حسن خجسته باقرزاده، حسین نجابت، زهره سادات لاجوردی، زهره طبیبزاده، علیاصغر پورمحمدی، علیرضا سلیمی، غلامحسین رضوانی، مجتبی زارعی، محمدحسین حسینزادهبحرینی و مهدی عسگری جایگزین شدهاند. البته این لیست جدید انتخاباتی منتسب رزما چند نام مشترک هم دارد که عبارتند از ابوالفضل ظهرهوند، بیژن نوباوه، پیمان فلسفی، حسین صمصامی، مجتبی رحماندوست و محمد سراج.
گویا پیش از ارائه این لیست انتخاباتی از سوی برخی اعضای این حزب و صدور اطلاعیهشان درخصوص دلایل جدایی از امنا، گفتوگوهایی میان بعضی از اعضای این تشکلها صورت گرفته بود تا شاید بتوانند به یک نتیجه مشترک در اسامی که باید در لیست انتخاباتیشان باشند، برسند، اما درنهایت این گفتوگوها نتیجهبخش نبوده و راه برخی رزماییها را از امنا جدا کرده است.
لیست انتخاباتی ۱۶نفره «ائتلاف امنا» برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران روز ۱۳اردیبهشت ماه منتشر شده است. به این ترتیب به نظر میرسد بخشی از رزماییها برای اینکه شریک احتمالی شائبه تخلفات مالی برخی از کاندیداهای مورد نظر امنا نباشند، راهشان را دو ماه پس از پیوندشان با امنا از آنها جدا کردهاند. حسین اللهکرم، دبیرکل جبهه رزمنده مدافع انقلاب اسلامی (رزما) روز ۵اسفند ماه سال گذشته حمایت خود را از لیست امنا اعلام کرده بود.
در این بین عصر روز گذشته خبری در خبرگزاریها از جمله تسنیم منتشر شد که از حمایت حاج منصور ارضی و حاج حسین اللهکرم از لیست امنا حکایت میکرد.
در خبر مذکور آمده است: حسین اللهکرم، دبیرکل رزما ضمن حمایت مجدد و محکم از لیست ۱۶ نفره امنا، گفت: هرگونه بیانیه، اعلام مواضع رسمی و اظهارنظر رزما فقط با سربرگ، مهر و امضای اینجانب به عنوان دبیرکل قابل قبول است. شایعات اخیر بداخلاقی و دور از تقوای بعضی از جریانات پدرخوانده شکست خورده است. خود و همگان را به رعایت تقوا در رقابتهای سیاسی تذکر میدهم. خبری که نشان میدهد حتی در خود رزما هم اختلافاتی میان اعضای آن برسر لیستهای انتخاباتی وجود دارد. همه اینها نشان میدهد کار برای «امناییها» حالا سختتر از گذشته شده است.
آنها بخشی از حامیان خود را ازدستدادهاند و همین میتواند منجر به شکست آنها در دور دوم انتخابات شود. همزمان خبرهای رسیده نشان میدهد آن بخش از پایداریها که در مرحله اول انتخابات از امنا حمایت کرده بودند نیز دیگر حاضر به حمایت از این تشکل نیستند. همه اینها نشان میدهد پایههای این تشکل سیاسی تازه از راه رسیده با عمری به کوتاهی سه ماه، در حال سست شدن است و افول آن نزدیک است. افولی که البته میتواند به صعود لیست انتخاباتی شورای ائتلاف در مرحله دوم انتخابات بینجامد و کار را برای این ائتلاف قدیمی اصولگرا راحتتر از مرحله اول انتخابات مجلس دوازدهم کند.