bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۳۲۹۱۹

صدور شناسنامه مکانیزه در ۵ استان؛ ۴ مرحله مهم احراز هویت

صدور شناسنامه مکانیزه در ۵ استان؛ ۴ مرحله مهم احراز هویت

هاشم کارگر رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: تا پایان سال ۱۴۰۴ حدود ۳۴ میلیون شناسنامه دست‌نویس تعویض و مکانیزه خواهد شد و جلوگیری از سوءاستفاده شناسنامه‌های دست‌نویس و پیشگیری از هرگونه جعل از مزیت‌های صدور شناسنامه‌های مکانیزه است.

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۳ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳

رئیس سازمان ثبت احوال کشور از تعویض شناسنامه دست‌نویس با مکانیزه تا پایان سال ۱۴۰۴ خبر داد.

صدور شناسنامه مکانیزه در ۵ استان

به گزارش ایرنا، وی ادامه داد: اکنون صدور شناسنامه مکانیزه در استان‌های تهران، سمنان، قزوین، فارس و خوزستان آغاز شده است.

کارگر گفت: با این روش ۸۰ درصد در هزینه‌های چاپ صرفه جویی خواهد شد همچنین در استفاده از نیروی انسانی نیز صرفه جویی می‌شود.

رئیس سازمان ثبت احوال گفت: چشم انداز سامانه ثبت احوال تحقق یک سامانه هوشمند است؛ در این راستا اقدامات گوناگونی انجام شده است که یکی از مهمترین کار‌هایی که باید در طول این سال‌ها انجام می‌شد ایجاد بستر مناسبی برای احراز هویت در کشور بود که با عنوان سامانه «هدا» یا همان هویت دیجیتال ایرانیان مطرح است.

حفظ محرمانگی هویت افراد

وی افزود: یکی از خدمات ویژه که باید به متقاضیان، مردم و سایر بخش‌های خصوصی ارائه شود یک بستری بود که بر اساس آن به ویژه بخش‌های خصوصی بتوانند با حفظ محرمانگی هویت افراد احراز هویت معتبری داشته باشند. این سامانه هویت دیجیتال در بستر فضای مجازی به همه بخش‌های خصوصی این امکان را می‌دهد که به راحتی بتوانند احراز هویت انجام دهند از طرفی کسانی که دارند این خدمات را دریافت می‌کنند این اطمینان را دارند که هویت آن‌ها محفوظ می‌ماند و مورد خدشه یا سوء استفاده قرار نمی‌گیرد.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: در طرح متمرکز سازی چاپ و صدور شناسنامه، اطلاعات از دفاتر پیشخوان به صورت الکترونیک به واحد چاپ شناسنامه متمرکز در مرکز استان‌ها ارسال می‌شود و پس از کنترل و تأیید اطلاعات فرد با اسناد هویتی موجود در بانک‌های اطلاعاتی سازمان ثبت احوال کشور، نسبت به چاپ و صدور شناسنامه اقدام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: این طرح به منظور تکریم ارباب رجوع، تسهیل و تسریع در صدور شناسنامه و در نهایت ارتقای بهره وری سازمان ثبت احوال از طریق بهبود فرایند‌ها اجرا شده است.

کارگر یادآور شد: اصلاح و بهبود فرایند صدور شناسنامه و حذف مراحل زائد، کاهش هزینه ها، افزایش کیفیت سطح نظارت بر عملکرد فرایند اجرایی، کاهش زمان ارائه خدمات و ایجاد امکان مدیریت ارتباط با مشتری در طول فرایند از مزایای این طرح است.

صدور هوشمند شناسنامه نوزاد

رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: شناسنامه نوزادان به صورت هوشمند و الکترونیک صادر خواهد شد و این امر در راستای ارائه خدمات الکترونیک به مردم و تکریم والدین و خانواده‌ها است.

کارگر افزود: در بحث صدور شناسنامه نوزاد به صورت هوشمند، تصمیم بر آن است که بتوانیم شناسنامه را بدون حضور والدین و متقاضی قانونی صادر و به درب منزل ارسال کنیم.

وی یادآور شد: پیش از این متقاضیان با در دست داشتن گواهی ولادت فیزیکی، برای ثبت واقعه ولادت و تنظیم سند هویتی به ادارات ثبت احوال مراجعه می‌کردند و پس از اعلام نام مدنظر و تکمیل فرم‌های مربوطه، فرایند تنظیم سند ولادت و صدور شناسنامه برای آن‌ها انجام می‌شد.

آغاز فصل جدیدی از احراز هویت

کارگر تاکید کرد: با بهره برداری از سامانه هویت دیجیتال ایرانیان (سامانه هدا) فصل جدیدی از احراز هویت در کشور ایجاد شده است.

وی اعلام کرد: چشم انداز سازمان ثبت احوال تحقق سازمانی هوشمند و تمام الکترونیک است و در دو سال گذشته با پشتیبانی‌های وزیر کشور توانسته ایم قدم‌های موثری در این زمینه برداریم و رونمایی و افتتاح طرح‌های گوناگون فناوری اطلاعات در این سازمان در کشور اثربخش بوده که لازم است در این راستا با جدیت بیشتری گام برداریم.

معاون وزیر کشور گفت: در همین راستا سازمان ثبت احوال کشور به عنوان متولی این امر و به منظور ایجاد سازوکاری کار آمد و امن برای مدیریت هویت دیجیتال ایرانیان براساس سند «نظام هویتی معتبر در فضای مجازی» و نِگاشتِ نهادی آن، ابلاغی از سوی شورای عالی فضای مجازی اقدام به طراحی و توسعه سامانه هدا پرداخته است.

احراز هویت براساس ۴ سطح

وی احراز هویت این سامانه را در سطوح مختلف بیان کرد و افزود: این امر بر اساس میزان اهمیت و ریسک خدمات الکترونیکی در فضای مجازی و بر اساس ۴ سطح شامل بررسی اطلاعات هویتی، تطبیق با شماره تلفن همراه متصل با کدملی شخص، زنده سنجی و تطبیق چهره و در نهایت امضای دیجیتال راه اندازی شده است.

کارگر با بیان اینکه ارائه خدمات الکترونیک این سازمان برای تحقق دولت الکترونیک است، افزود: با بهره برداری از این سامانه، نیازی به دریافت اطلاعات هویتی از شهروندان در فضای مجازی نیست و هویت اشخاص به‌واسطه سازمان ثبت احوال کشور به عنوان یک دستگاه حاکمیتی امین به‌صورت برخط احراز خواهد شد.

وی تاکید کرد: احراز هویت ملی به‌صورت یکپارچه و متمرکز در سطوح مختلف اطمینان، حفظ محرمانگی و حریم خصوصی کاربران در فضای مجازی، کاهش مخاطرات ناشی از هویت جعلی، حذف کپی مدارک، دسترسی شهروندان به خدمات متعدد دولتی و خصوصی از طریق فضای مجازی، تمرکز بر روی فرآیند‌های اصلی کسب و کار، کاهش ریسک، تخلفات و هزینه‌های ناشی از جعل هویت، کاهش جرایم فضای مجازی و کمک به حفظ امنیت آن از جمله اثرات این سامانه است.

bato-adv
bato-adv
bato-adv