این قرص نوآورانه پتانسیل آن را دارد تا جایگزینی برای تزریق انسولین شود. محققان دانشگاه سیدنی در استرالیا قرص مذکور را ابداع کرده اند که احتمالا مانند هر قرص دیگری میتوان مصرف کرد. آنها قرص جدید را روی موشها و بابونها آزمایش کرده اند.
در سالهای آینده احتمالا یک قرص انسولین نانویی برای درمان افراد مبتلا به دیابت از تزریق این دارو کارآمدتر خواهد بود.
به گزارش مهر، قرص انسولین جدید با استفاده از یک ماده در مقیاس نانو ابداع شده که بسیار ریز و حدود یک ده هزارم قطر موی انسان است. این نانو ماده از مولکولهای انسولین در مقابل اسید معده محافظت میکند. یک دوز از این ماده میتواند یک مانع با قابلیت محافظت بیشتر تولید کند. همچنین این ماده مانند یک حامل نانویی برای مولکولهای انسولین عمل میکند و سبب میشود آنها به موقعیت مورد نظر در بدن برسند.
نیکلاس هانت محقق ارشد پژوهش در این باره میگوید: یک چالش مهم در توسعه انسولین خوراکی آن است که درصد کمی از آن به جریان خون میرسد. برای برطرف کردن این چالش ما یک حامل نانو ابداع کردیم که در آزمایش روی بافت روده انسانی به میزان قابل توجهی جذب نانو انسولین در این عضو بدن را به شدت افزایش داد.
ماده نانویی مذکور توانایی خارق العادهای برای واکنش براساس سطح قند خون دارد. هنگامیکه قند خون بالا میرود، برای تنظیم آن به انسولین نیاز است. پوشش این قرص حل میشود و مولکولهای انسولین در جریان خون آزاد میشوند. علاوه بر آن پوشش مذکور از آزاد شدن انسولین در وضعیتی که قند خون پایین است، جلوگیری میکند.
این ویژگی خارق العاده میتواند از ریسکهای مربوط به عوارض جانبی تزریق انسولین مانند هیپوگلیسمی (پایین بودن سطح قند خون) جلوگیری کند. نتایج آزمایش قرص خوراکی مذکور در حیوانات نویدبخش بوده است.