مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت گفت: شایعترین بیماری بشر مربوط به پوسیدگی دندان است و ۴۵ درصد از جمعیت جهان از پوسیدگی دندان رنج میبرند.
مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت شایعترین بیماری بشر را، پوسیدگی دندان عنوان کرد.
به گزارش فارس، زهرا سید معلمی، مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در نشست "مشارکت سازمانهای دولتی و نهادهای مردمی در ارتقای سلامت دهان و دندان جامعه" که در ارتباط با "پویش کشوری سلامت دهان و دندان" برگزار شد، اظهار کرد: هدف ما در این پویش علاوه بر آگاه سازی مردم درباره سلامت دهان و دندان خود، حساس سازی مسئولین سایر سازمانهای دولتی و نهادهای مردمی است، تا مشارکت و توجه آنها را به این موضوع مهم جلب کرده و تفاهم و همکاریها در این حوزه بیشتر شود.
وی با بیان اینکه همه افراد در هر دورهای از زندگی با نوعی از بیماری دهان و دندان درگیر هستند، گفت: پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه و بی دندانی از جمله بیماریهایی است که در سنین ابتدایی و سپس در میانسالی و پیری شایع میشود. سیدمعلمی با اشاره به وضعیت ایران از نظر بیماریهای دهان و دندان در سطح جهان گفت: کشور ما از نظر شیوع بیماری لثه و بی دندانی در سطح متوسط جهانی قرار دارد.
مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت گفت: شایعترین بیماری بشر مربوط به پوسیدگی دندان است و ۴۵ درصد از جمعیت جهان از پوسیدگی دندان رنج میبرند. سیدمعلمی خاطرنشان کرد: میزان پوسیدگی دندان در کودکان ۱۲ ساله ایرانی ۱/۸۴ است یعنی به طور متوسط هر کودک ۱۲ ساله ایرانی نزدیک به ۲ دندان پوسیده دارد. این وضعیت در جهان وضعیت نسبتا خوبی است، ولی در سنین میانسالی میزان پوسیدگی در افراد جامعه افزایش مییابد.
وی تاکید کرد: باید شاخص پوسیدگی دندان را بهبود ببخشیم و این نیازمند اقدامات پیشگیری هوشمندانه است. وی ضمن مقایسه اقتصادی بین ارائه مراقبتهای پیشگیرانه، و یا انجام درمانهای پایه و یا ارائه درمانهای پیچیده و پرهزینه، بیان داشت با انجام اقدامات پیشگیری و درمانی پایه میتوان صرفه جویی اقتصادی زیادی در سلامت مردم و نظام سلامت انجام داد.
مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، توسعه عدالت در سلامت، پایداری ارائه خدمات دندان پزشکی در مناطق محروم، گسترش مراقبتهای دهان و دندان برای دستیابی به هدف پوشش همگانی سلامت و بهبود سلامت دهان و دندان عموم جامعه را از اهداف دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت عنوان کرد.
سیدمعلمی اعلام کرد برای کاهش پرداخت از جیب مردم در خدمات دندانپزشکی، علاوه بر رایگان کردن این خدمات در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و تعدیل تعرفههای دولتی در شهرها، از تلاشها و رایزنیها برای گسترش پوشش بیمهای در خدمات دندان پزشکی خبر داد و گفت: امیدواریم علاوه بر بخش دولتی، دندانپزشکان بخش خصوصی نیز طرف قرارداد بیمههای پایه شوند تا بتوانند با کاهش هزینهها به مردم خدمات دندانپزشکی را ارایه کنند.