از نسخه بیسرنشین جت جنگی قاهر میتوان در انواع ماموریتهای تهاجم زمینی و پشتیبانی نزدیک و گشت و عملیاتهای دریایی و همچنین بهعنوان جت شناسایی و گشت هوایی نیز استفاده کرد. این امکان کاهش هزینهها برای یک نیروی هوایی در جایگزینی با هواپیمای با سرنشین را در نتیجه خود دارد و تعداد قابل توجهی از این جت بیسرنشین را میتوان در خدمت گرفت.
تصویر ماهوارهای جدید از یک جت ناشناس اما شبیه به پلتفرم جنگنده قاهر ۳۱۳ بر روی باند فرودگاه اختصاصی «هِسا (هواپیماسازی ایران)» از صنایع زیر مجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نشان میدهد که احتمالاً پهپاد جت قاهر در حال گذراندن تستهای پروازی است.
به گزارش برنا، یک تصویر ماهوارهای جدید سبب شد برخی رسانهها از آن باعنوان «حضور یک جت ناشناس شبیه به پلتفرم جنگنده قاهر ۳۱۳» یاد کنند؛ جنگندهای که بر اساس خبر خبرگزاری برنا، از «روی باند فرودگاه اختصاصی هِسا (هواپیماسازی ایران)» تصویربرداری شده و این خبرگزاری این احتمال را مطرح کرده که جنگنده یادشده «احتمالا پهپاد جت قاهر و در حال گذراندن تستهای پروازی» است.
سال گذشته رئیس سازمان صنایع دفاع در نشست خبری در پاسخ به سوالات پیرامون وضعیت طرح جنگنده قاهر اعلام کرد که پروژه هواپیمای قاهر در نقش هواپیمای بیسرنشین ظهور خواهد کرد. به گفته رئیس سازمان صنایع دفاع «پروژه قاهر در حال حاضر در فناوری به بلوغ کامل رسیده اما در محصول تنوع ایجاد کردیم و مدلهای بیسرنشین نیز در حال طی فرایند ساخت و آزمایشات است.»
وی افزود: «اواسط سال آینده از نسخههایی از این هواپیما رونمایی خواهد شد. ما نسخههای این هواپیما را با نیاز دو نیرو تطبیق دادیم و با توجه به نیاز آنها تغییراتی در هواپیما ایجاد کردیم. حال تصاویر جدید ماهوارهای حاکی از انجام تستهای پروازی یک پلتفرم ناشناس اما شبیه به قاهر در فرودگاه صنایع هسا است که احتمالا مدل بیسرنشین جنگنده قاهر ۳۱۳ باشد.»
از نسخه بیسرنشین جت جنگی قاهر میتوان در انواع ماموریتهای تهاجم زمینی و پشتیبانی نزدیک و گشت و عملیاتهای دریایی و همچنین بهعنوان جت شناسایی و گشت هوایی نیز استفاده کرد. این امکان کاهش هزینهها برای یک نیروی هوایی در جایگزینی با هواپیمای با سرنشین را در نتیجه خود دارد و تعداد قابل توجهی از این جت بیسرنشین را میتوان در خدمت گرفت و با ریسک جانی کمتر برای خلبان و تمرکز و دقت بیشتر به انجام ماموریتهای هوایی پرداخت.
قاهر۳۱۳ قرار است جنگنده کوچک و سبکی باشد که به بدنه نیروی هوایی ایران کمک کند پس قیاس آن با اف۳۵ و اف ۲۲ کار بیهوده و غلطی است. حمل سلاحهای نسبت کم با توجه به فیزیک این جنگنده ایرانی کاملا منطقی است و قرار است قاهر در ارتفاع پایین و ساختار دفاعی به ایران کمک کند.
طول قاهر۳۱۳.۱۴ متر و عرض آن ۵ متر عنوان شد. این جنگنده یک هواپیمای تکموتوره و تکسرنشین بود که در زمان رونمایی آن عنوان شد این جنگنده دارای سطح مقطع راداری کم است و در بدنه آن از مواد پیشرفته استفاده شده است، همچنین عنوان شده بود این جنگنده قادر است از انواع تسلیحات بومی استفاده کند و قابلیت پرواز در ارتفاع پست را نیز دارد.