bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۳۷۱۷۵
رسانه‌های خارجی چگونه به درگذشت ابراهیم رئیسی پرداختند؟

از اتکا به اخبار داخل کشور تا تحلیل‌های شتاب زده و جهت دار

از اتکا به اخبار داخل کشور تا تحلیل‌های شتاب زده و جهت دار

نیویورک تایمز نیز در گزارشی با عنوان «ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در سانحه هلیکوپتر در ۶۳ سالگی درگذشت» به بررسی زندگی ابراهیم رئیسی و شرایط شهادت وی پرداخته است. این گزارش که سعی کرده مروری بر کارنامه زندگی شخصی و سیاسی رئیسی داشته باشد در برخی موارد با سوء گیری‌هایی همراه است.

تاریخ انتشار: ۱۲:۰۹ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳

فرارو-پس از گذشت یک عصر پر از التهاب، سرانجام در صبحگاه روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه خبر شهادت سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران و همراهانش به شکل رسمی از رسانه ملی منتشر شد.

به گزارش فرارو، از عصر روز یکشنبه اخباری پراکنده و ضد و نقیض در رسانه‌های مختلف در خصوص حادثه‌ای منتشر شد که برای ابراهیم رئیسی، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشور، آیت الله آل هاشم، نماینده، ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز و مالک رحمتی، استاندار آذربایجان شرقی رخ داده بود. حادثه‌ای که سرانجام با تلاش فراوان نیرو‌های امدادی داخلی و خارجی رمزگشایی شد و خبر درگذشت این افراد اعلام شد.

اگرچه رسانه‌های داخلی سعی کردند تمامی ابعاد این ماجرا را در حد امکان (با توجه به روند کند ارسال اخبار و تصاویر) پوشش دهند، اما اغلب رسانه‌های معتبر خارجی نیز از همان ساعات اولیه، شروع به انتشار اخبار و تصاویر درباره این واقعه کردند:

یورونیوز

یورونیوز از همان ساعات ابتدایی سعی کرد با پوشش لحظه به لحظه وقایع پیرامون حادثه‌ای که برای ابراهیم رئیسی رخ داد، به مخاطبان خود درباره این واقعه اطلاعات دست اول بدهد. همچنین خبرشهادت ابراهیم رئیسی را به سرعت و پس از اعلام رسانه‌های رسمی داخل کشور منتشر کرد.

سی ان ان

سی ان ان با ایجاد یک بخش ویژه زنده برای وقایع نگاری لحظه به لحظه آن چه رخ می‌داد، همزمان با کارشناسان مختلف امنیت و سیاست گفتگو‌هایی کوتاه برقرار و سعی می‌کرد، پوششی قابل قبول از وقایع ارائه دهد، گرچه برخی کارشناسان سی ان ان سوء گیری‌هایی در گزارش‌های خود داشتند، اما در نهایت سی ان ان از جمله رسانه‌هایی بود که خبر شهادت ابراهیم رئیسی را با پوشش گسترده و ریزه کاری‌های کامل منتشر کرد.

مجله تایم

تایم سعی کرده با یک تیتر مرموز پرونده شهادت سید ابراهیم رئیسی را به سمت ظن و گمان ببرد این نشریه در گزارشی جهت دار، ضمن بررسی پرونده فعالیت‌های ابراهیم رئیسی سعی کرده یک ادعا را مطرح کند که بر اساس آن احتمال مرگ مشکوک یا سوء قصد به جان رئیس جمهور را مورد بررسی قرار دهد.

گاردین

گاردین نیز با ایجاد یک تایم لاین اقدام به پخش زنده همه اطلاعاتی کرد که درباره رئیس جمهور ایران منتشر می‌شد. در تایم لاین گاردین، پیام‌های مهمی که در شبکه اجتماعی ایکس از سوی خبرنگاران یا افراد مشهور منتشر می‌شد نیز به شکل گسترده پوشش داده شد. افزون بر این ها، سرعت به روزرسانی تایم لاین گاردین بسیار بالا و تقریبا همزمان با رسانه‌های داخل کشور بود.

تایمز اسرائیل

تایمز اسرائیل از اولین رسانه‌های رژیم صهیونیستی بود که سعی کرد به پوشش خبر شهادت رئیس جمهور کشورمان بپردازد. در گزارشی که این نشریه به مناسبت درگذشت ابراهیم رئیسی و همراهانش منتشر کرده است، عمدتا اخبار رسانه‌های رسمی داخل کشور و تصاویر و ویدئو‌های منتشره در شبکه‌های اجتماعی کار شده است.

نیویورک تایمز

نیویورک تایمز نیز در گزارشی با عنوان «ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در سانحه هلیکوپتر در ۶۳ سالگی درگذشت» به بررسی زندگی ابراهیم رئیسی و شرایط شهادت وی پرداخته است. این گزارش که سعی کرده مروری بر کارنامه زندگی شخصی و سیاسی رئیسی داشته باشد در برخی موارد با سوء گیری‌هایی همراه است.

پولیتیکو

گزارش درگذشت سیدابراهیم رئیسی در پولیتیکو کاملا جهت دار تنظیم شده است. در متن این گزارش ضمن اشاره به روند درگذشت و مراحل پس از درگذشت ابراهیم رئیسی، مروری بر کارنامه فعالیت رئیسی در دستگاه قضا در بازه زمانی مشخصی شده است. در بخش‌های دیگری از این گزارش نیز به پیام‌های تسلیتی که از سوی مقامات درباره مرگ رئیس جمهور منتشر شده اشاره می‌شود.

فایننشیال تایمز

فایننشیال تایمز به جای گزارش مروری یا پرونده ای، بیشتر بر خبر شهادت، ابعاد ماجرای پرواز هلیکوپتر، محل حادثه و جزئیات حادثه متمرکز شده و ضمن انتشار نقشه‌ای از محل سقوط و عکسی از محل شهادت رئیس جمهور و همراهانش خلاصه‌ای از آن چه رخ داده را منتشر کرده است.

فرانس ۲۴

فرانس ۲۴ نیز از همان ساعات ابتدایی این حادثه، به نقل از رسانه‌های داخل کشور و آژانس‌های خبری دولتی، به انتشار لحظه به لحظه اتفاقات داخل ایران پرداخت و در نهایت با انتشار سخنان مقام‌های هلال احمر که می‌گفتند هیچ نشانه‌ای از حیات افراد حاضر در هلیکوپتر دیده نمی‌شود، گزارش خود را به پایان رساند.

الجزیره

الجزیره از دیگر پایگاه‌های خبری بود که با ایجاد بخشی برای پخش زنده اخبار، سعی کرد هیچ خبری را از دست ندهد و با جزئیات کامل به انتشار اخبار درگذشت ابراهیم رئیسی پرداخت. در گزارش الجزیره ردپای اخبار داخل و خارج کشور دیده می‌شود و این رسانه سعی کرده شرح کاملی از ماوقع را با چشم انداز داخل و خارج از ایران ارائه دهد.

اسکای نیور

اسکای نیوز با انتشار اخبار متعدد از تحولات پیرامون حادثه هلیکوپتر حامل رئیس جمهور ایران و همراهانش در نهایت با انتشار خبر پیدا شدن لاشه هلیکوپتر خبر از درگذشت ابراهیم رئیسی و همراهانش داد و تایید کرد که ابراهیم رئیسی به شهادت رسیده است. عمده اخبار منتشر شده توسط اسکای نیوز بر اخبار رسانه‌های داخل کشور متکی بود.
دویچه وله

دویچه وله از جمله رسانه‌هایی بود که سعی کرد با حضور کارشناسان مختلف به بررسی پرونده درگذشت ابراهیم رئیسی بپردازد. در گزارش‌های دویچه وله که در برخی موارد با سوء گیری‌هایی همراه بود، بر گزارش رسانه‌های داخل و خارج از کشور نیز استناد می‌شد. گزارش‌هایی که ترکیبی از موارد تایید شده و نشده بود.
ال موندو

روزنامه اسپانیایی ال موندو با پوشش اخبار درگذشت ابراهیم رئیسی اشاره‌هایی نیز به مراسم دعا برای زنده ماندن رئیس جمهور ایران در مراکز مذهبی کرده و عمده پوشش اخبار خود را بر پایه گزارش‌های رسانه‌های داخل کشور تنظیم کرده. در گزارش ال موندو خبری از تحلیل نیست.
رویترز

رویترز ضمن انتشار و پوشش اخبار شهادت رئیس جمهور ایران، تلاش کرده به این پرسش نیز پاسخ دهد که پس از درگذشت ابراهیم رئیسی چه اتفاقاتی رخ خواهد داد و برنامه‌های بعدی کشور چه خواهد بود.

bato-adv
bato-adv
bato-adv