در ترکیب جدید از بخش بیشتری از میوه کاکائو استفاده میشود و در نتیجه سالمتر و حافظ محیط زیستتر است.
به گزارش مهر به نقل از نیواطلس، به طور معمول شکلات از دانههای کاکائو در ترکیب با مقدار کمی از خمیری که آنها را در قلب میوه نگهداری میکند، تهیه میشود. در مرحله بعد توده کاکائو با شکر، شیر و مواد دیگر تجمیع میشود. البته استفاده از مقدار انبوهی شکر به معنای آن است که شکلات دیگر یک میوه تازه نیست و چالشهای محیط زیستی و اقتصادی به معنای آن است که احتمالا جهان با کمبود شکلات روبرو خواهد شد.
اما دستور تهیه جدید شکلات که توسط محققان موسسه ETH Zurich ارائه شده احتمالا این مشکلات را برطرف میکند. کلید اصلی روش نوین استفاده از مواد بیشتر از غلاف کاکائو است که در حال حاضر از آن جدا میشود و شامل مقدار بیشتری خمیر و همچنین لایه داخلی پوسته است. این مواد با یکدیگر ترکیب میشوند تا مادهای به نام «کاکائو ژله ای» را بسازند که به اندازهای شیرین است که میتواند جایگزین شکر در دستور تهیه بیشتر شکلاتها شود.
یافتن ترکیب دقیق به آزمون و خطای زیادی نیاز است. مقدار زیاد کاکائو ژلهای سبب میشد شکلات بهم فشرده شود، اما مقدار اندک آن نیز به اندازه کافی شیرین نبود. محققان به تدریج روی ترکیبی تمرکز کردند که حاوی ۲۰ درصد کاکائو ژلهای بود که میزان شیرینی آن مشابه شکلات تلخ فعلی است.
شکلات حاصل همچنین ۲۰ درصد فیبر بیشتر و ۳۰ درصد چربی اشباع شده کمتر از شکلات تلخ اروپایی دارد. چنین دستور تهیهای احتمالا سبب میشود خوردن شکلات عذاب وجدان کمتری همراه داشته باشد و از سوی دیگر کشاورزان کاکائو نیز به درآمد بیشتری از محصولشان دست یابند.
البته قبل از آنکه این شکلات وارد بازار شود، باید تغییراتی درزیرساخت تهیه این خوراکی انجام شود. به عنوان مثال کشاورزان کاکائو نیز باید مواد را خشک کنند تا ژله را بسازند و تولید کنندگان محصول نیز باید بتوانند آن را در فرایند کاری خود بگنجانند.