bato-adv
bato-adv

آموزش یک خوراک خوشمزه با بادمجان

آموزش یک خوراک خوشمزه با بادمجان

خوراک گوشت و بادمجان یکی ازا نواع خوراک‌های خوشمزه و مجلسی است که با روش متفاوتی طبخ می‌شود و طعم فوق‌العاده‌ای دارد.

فراروـ  خوراک‌ها غذا‌های متنوعی هستند که با انواع مواد غذایی مثل گوشت، مرغ و سبزیجات و روش‌های طبخ گوناگون تهیه می‌شوند و در سفره غذای ایرانی‌ها جایگاه خود را دارند. بادمجان هم یکی از مواد غذایی مورد علاقه ایرانیان است که در بسیاری از غذا‌های ایرانی حضور دارد. بادمجان یکی از سبزیجات و خوراکی‌های خوشمزه است که علاقه‌مندان بسیار زیادی دارد. می‌توان با اطمینان گفت که بادمجان پایه ثابت بسیاری از غذا‌های ایرانی مثل خورش بادمجان، حلیم بادمجان، کشک بادمجان، یتیمچه، میرزاقاسمی و بسیاری از غذا‌های خوشمزه و متنوع شمالی است. با بادمجان می‌توان غذا‌های متنوعی درست کرد. خوراک گوشت و بادمجان یکی از انواع خوراک‌های خوشمزه ایرانی است که از ترکیب موادی مانند بادمجان، گوشت و سیب زمینی تهیه می‌شود و برای پذیرایی از مهمانان هم یک گزینه عالی است. اگر دوست دارید این خوراک خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

بادمجان: ۴ عدد
سیب زمینی کوچک: ۴ عدد
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، پاپریکا، زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

خوراک بادمجان

برای درست کردن این خوراک خوشمزه ابتدا بادمجان‌ها را به صورت ورقه‌ای سرخ کنید و کنار بگذارید تا روغن اضافه آن کشیده شود. سیب زمینی‌ها را به صورت حبه‌ای درشت خرد کنید و داخل روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید. پیاز را پوست و رنده کنید. گوشت چرخ کرده را به پیاز رنده شده اضافه کنید و روی آن نمک، فلفل، زردچوبه و پاپریکا بریزید و با دست خوب مواد را ورز بدهید. حالا از مواد گوشتی به اندازه یک گردوی درشت بردارید و کف دستتان به آن شکل بدهید تا شبیه کباب لوله‌ای شود. داخل یک ماهی تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا داغ شود. حالا کباب‌ها را داخل روغن بچینید تا سرخ شود. حرارت را کم کنید تا کباب‌ها مغزپخت شوند و هر دو طرف آن‌ها سرخ شود.

کباب‌های سرخ شده را از ماهی تابه خارج کنید و کنار بگذارید. داخل همان روغن، رب گوجه فرنگی و رب انار بریزید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. سی ثانیه بعد نصف لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و کمی نمک بریزید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه بدهید سس کمی بجوشد تا به غلظت برسد، سپس اجاق گاز را خاموش کنید. بادمجان‌های سرخ شده را با گوشتکوب بکوبید و داخل ظرف سرو مورد نظر بریزید. حالا سیب زمینی‌های سرخ شده و کباب‌های آماده را کنار بادمجان کوبیده بچینید و سس آماده را روی همه مخلفات داخل سینی بریزید. خوراک گوشت و بادمجان خوشمزه و محشر شما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.

نکات مهم
۱ـ هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان‌های چین اول استفاده کنید؛ چون بادمجان‌های چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. همچنین موقع خرید بادمجان حتماً بادمجان‌های براق، کشیده و سنگین را انتخاب کنید. حواستان باشد که بادمجان زخمی نباشد. هنگام خرید بادمجان توجه کنید که کلاهک بادمجان هرچه کشیده‌تر باشد، نشان از شیرین بودن آن است. اگر همه این نکات را در خرید بادمجان رعایت کنید، باز هم ممکن است بادمجانی که انتخاب کرده‌اید، تلخ باشد. اگر بادمجان تلخ بود با روش‌های زیر تلخی بادمجان‌ها را بگیرید.
برای گرفتن تلخی بادمجان پوست بادمجان‌ها را بگیرید؛ اما برای اینکه له نشوند، کلاهک بالای آن‌ها را نکنید. آن‌ها را تمیز بشویید؛ سپس بین یک ربع تا نیم ساعت داخل ظرف آب نمکی که کمی از حد معمول شورتر است، قرار بدهید. بعد از آب نمک خارج کنید. با دست فشار دهید تا نمک و آب اضافه آن خارج شود. دیگر نیازی به شستن بادمجان‌ها نیست با این کار هم تلخی بادمجان گرفته می‌شود، هم اینکه موقع سرخ کردن روغن کم‌تری جذب بادمجان می‌شود.

روش دیگری که می‌توانید با استفاده از آن تلخی و روغن اضافه بادمجان را بگیرید، این است که بادمجان‌ها را بعد از اینکه سرخ کردید، ۲ تا ۳ بار در آب در حال جوش بگذارید و اجازه دهید هر بار ۱ دقیقه بماند؛ سپس از آب خارج کنید و آب‌کشی کنید. دوباره آب را عوض کنید و جوش بیاورید و این کار را انجام بدهید.

۲ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه‌های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره‌ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه این خوراک سعی کنید رب انار را از فروشگاه‌های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می‌کنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.

۳ ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید از پیاز زرد طعم ملایم‌تری دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین معمولاً برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv