سالاد کاردینال فرانسوی یکی از انواع سالادهای سرد است که از ترکیب سیب زمینی پخته با خیارشور، برنج پخته، مرغ پخته، گردو و کرفس تهیه میشود.
فراروـ سالادها همیشه محبوباند! از پیش غذا گرفته تا مزه کنار غذا همیشه پای سالاد در میان است. اصلا وقتی روی میز یا سفره سالاد نباشد، انگار سفره یک چیز اساسی کم دارد. سالادها انقدر متنوع و هیجان انگیز و رنگارنگ هستند که تمامی ندارند. مثلا در رستورانها معمولا یک میز مخصوص فقط به سالاد اختصاص دارد که هرکدامشان انگار دارند به شما چشمک میزنند. سالادها در اصل به عنوان پیش غذا سرو میشوند، اما بعضی وقتها انقدر چیزهای خوشمزه و مقوی داخلشان هست که برای خودشان یک پا غذای اصلی به حساب میآیند. مثلا اگر سالاد سزار را تنها بخورید، آنقدر سیر میشوید که جا برای غذا نمیماند، حالا سالاد ماکارانی که جای خودش را دارد. سالادها با انواع سبزیجات مثل خیار، گوجه، انواع کلم، کاهو، هویج، خیارشور، زیتون، تخم مرغ، سیب زمینی، فلفل دلمهای، مرغ، قارچ و... تهیه میشوند و هرکدام سسهای مخصوص به خود را دارند. سالاد کاردینال یکی از خوشمزهترین سالادهایی است که با سیب زمینی آبپز تهیه میشود و ترکیب مواد این سالاد با هم طعم فوقالعادهای دارد که پیشنهاد میکنیم حتما یکبار آن را امتحان کنید و از خوردن آن لذت ببرید. اگر دوست دارید سالاد کاردینال خوشمزه را در منزل با روشی آسان درست کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
سیب زمینی آبپز: ۲ عدد
برنج پخته: یک دوم لیوان
سینه مرغ پخته و خرد شده: ۱ لیوان
خیارشور خرد شده: نصف لیوان
مغز کرفس خرد شده: یک دوم لیوان
گردو خرد شده: نصف لیوان
مغز کاهو: ۱ عدد
روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
سس مایونز کمچرب: نصف لیوان
آب لیمو ترش: ۲ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
پودر پاپریکا: به میزان لازم
نان تردیلا: به میزان لازم
برگ کوچک کاهو: ۶ عدد
برای درست کردن این سالاد خوشمزه ابتدا سس مایونز را داخل یک کاسه بریزید و روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه و آب لیمو را به آن اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید. حالا سیب زمینی پخته نگینی شده را که کاملا خنک شده، به سس اضافه کنید و هم بزنید و ظرف را به مدت ۱۵ دقیقه داخل یخچال بگذارید. بعد از این مدت زمان ظرف را از یخچال خارج کنید و خیار شور خرد شده، برنج پخته، سینه مرغ پخته و خرد شده، گردوی خرد شده، مغز کرفس و مغز کاهوی خرد شده را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. برگهای کاهو را داخل ظرف سرو موردنظر بچینید و سالاد آماده را وسط برگ کاهوها بریزید و دورتادور سالاد نان تردیلا بچینید. در آخر برای تزیین مقداری پاپریکا روی سالاد بپاشید، نوش جان.
نکات مهم
۱ ـ همیشه وقتی در تهیه غذا یا سالاد سس مایونز جزو مواد اولیه است، عدهای میپرسند، آیا میشود به جای آن از ماست استفاده کرد؟ این مسئله تا حدودی سلیقهای است. اگر منع مصرف دارید یا اینکه به خاطر کالری بالای سس مایونز تمایلی به استفاده از آن را ندارید، میتوانید ماست چکیده یا پرچرب را جایگزین کنید؛ اما ماست معمولاً آب میاندازد؛ بنابراین توصیه میشود برای مهمانیها این کار را انجام ندهید. همچنین میتوانید میزان سس مایونز را نصف کنید و ماست پر چرب را با آن مخلوط کنید.
۲ ـ سعی کنید برای درست کردن هر نوع غذا و سالاد از روغن زیتون مرغوب استفاده کنید. روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
ـ برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
ـ روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
ـ روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.