هر چند نقاط آلوده به این پشه، طبق شیوه نامههای شناخته شده، فوری سم پاشی میشود، اما بهترین راه کنترل این پشه، به سازی و رعایت بهداشت محیط است.
با ورود نوعی پشه خطرناک به کشور بهتر است راههایی برای رهایی از نیش این حشرات راه بیاموزید.
به گزارش ایسنا، ورود لاستیکهای مستعمل، نیهای بامبوی وارداتی، کالاها و اجناس وارد شده از کشورهای آلوده، کشتی و هواپیما، سبب انتقال و ورود یک پشه خطرناک به کشور شده است. پشه ماده آئدس در آب انبارها، بشکهها، آب زیر کولرها، گلدان و بشقاب زیرگلدان یا اشیایی که آب شیرین در آنها جمع میشود، تخم ریزی میکند.
این پشه در هر خون خواری چندین نفر را میگزد و با این تغذیه مکرر اگر پشه آلوده به ویروس باشد، موجب انتقال بسیار سریع بیماریهای خون ریزی دهنده دانگ، چیکونگونیا و ویروس زیکا میشود و اپیدمیهای بزرگی از بیماری ایجاد میکند.
یکی از ویژگیهای این بیماری احساس بهبودی پس از گذشت چند روز از علایم است، اما بعد از چهار تا پنج روز، این پشه شما را غافلگیر میکند و احتمال دارد منجر به کما و درنهایت مرگ بیمار شود.
پشههای آئدس در داخل خانهها، نقاط تاریک، پشت کمدها، زیر تخت و فضاهای بسته استراحت و زندگی میکند.
آئدس در ساعات فعالیت انسان، خون خواری میکند و استفاده از پشه بند کمک چندانی در پیشگیری از گزش این پشه نخواهد کرد.
هر چند نقاط آلوده به این پشه، طبق شیوه نامههای شناخته شده، فوری سم پاشی میشود، اما بهترین راه کنترل این پشه، به سازی و رعایت بهداشت محیط است.
از بین بردن لانههای لاروی آئدسها در محیط، به ویژه در خانه و در اطراف محل زندگی انسان اهمیت دارد. مدیریت پسماندها، پوشاندن دهانه ظروف ذخیره آب، خالی کردن کاسه زیر گلدان، برگرداندن ظروف بی مصرف آب و جلوگیری از دسترسی پشه به آب در ظروف کوچک و بزرگ اطراف محل زندگی انسان در این زمینه ضرورت دارد.