bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۴۴۸۴۹

جلیلی: در دوره من چه تهدیدی علیه ایران وجود داشت؟/به دولت گذشته گفتم اقداماتی باید انجام دهید، اما قبول نداشتند

جلیلی: در دوره من چه تهدیدی علیه ایران وجود داشت؟/به دولت گذشته گفتم اقداماتی باید انجام دهید، اما قبول نداشتند

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، گفت: امروز در عرصه سیاست‌خارجی یک جهان فرصت داریم که با داشتن برنامه‌ریزی می‌توان جهش برای ایران را ایجاد کرد؛ الان در مقطعی هستیم که تحولات جهانی در حال گذار است و به نفع ماست.

تاریخ انتشار: ۱۶:۲۰ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۳

سعید جلیلی بعد از ظهر امروز جمعه ۲۵ خرداد با حضور در برنامه «میزگرد سیاسی» شبکه سه سیما، برنامه خود در رابطه با اجرای برنامه هفتم توسعه را تشریح کرد و گفت: در دوره‌ای که من در وزارت امور خارجه بودم چه تهدیدی علیه ایران وجود داشت؟

به گزارش صداوسیما، سعید جلیلی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بعد از ظهر امروز جمعه ۲۵ خرداد با حضور در برنامه «میزگرد سیاسی» شبکه سه سیما، به سوالات پاسخ داد.

وی با حضور در برنامه «میزگرد سیاسی» شبکه سه سیما، برنامه خود در رابطه با اجرای برنامه هفتم توسعه را تشریح کرد و گفت: معتقدم شعار انتخاباتی ریاست جمهوری باید خلاصه و عصاره برنامه کاری چهار سال آینده باشد و شعار ما «یک جهان فرصت و یک ایران جهش» است.

دریایی از فرصت‌ها در خارج از کشور و در داخل کشور وجود دارد

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: دریایی از فرصت‌ها در خارج از کشور و در داخل کشور از پیشرفت‌های علمی و … وجود دارد. در این جلسه به موضوعات سیاست خارجی می‌پردازم. معتقدم فرصت‌های سیاست‌خارجی بیش از تهدیدهاست.

جلیلی گفت: باید دید عرصه بین‌المللی واقعی است و مناسبات آن را در کنار فرصت‌ها و تهدید‌ها باید در نظر گرفت. نقاط اشتراک با ۲۰۰ کشور را بررسی کنیم و هنر سیاست خارجی استفاده حداکثری از فرصت‌های شناسایی شده است. حتی در سایه تعامل دیگر کشور‌ها می‌توان فرصت‌ها و تهدید‌ها را ارزیابی کرد تا برای کشورمان بهترین استفاده را از فرصت‌ها داشته باشیم.

وی ادامه داد: باید تحلیل کنیم در چهار سال آینده چه چیزی می‌تواند رقم بخورد و چه نقشی را می‌توان ایفا کرد، من ۳۵ سال در سیاست خارجی فعال هستم به شکل عملی و مطالعات من در این حوزه بوده است و در ۱۱ سال گذشته تحولات جهانی را رصد کردم.

تحولات جهانی در حال گذار است و به نفع ماست

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: امروز در عرصه سیاست‌خارجی یک جهان فرصت داریم که با داشتن برنامه‌ریزی می‌توان جهش برای ایران را ایجاد کرد. الان در مقطعی هستیم که تحولات جهانی در حال گذار است و به نفع ماست.

عملیات موفق وعده صادق موجب شد ایران حق خود را بگیرد

جلیلی افزود: غربی‌ها اذعان دارند بعد از طوفان الاقصی دیگر آن موقعیت قبل را ندارند و آن نفوذ قبل را ندارند و این برای ما اقتدار ایجاد کرده و عملیات موفق وعده صادق موجب شد ایران حق خود را بگیرد. ایران امروز می‌تواند تعیین کننده معادلات باشد و موقعیت ایران ارتقا یافته و باید از آن برای منافع و زندگی مردم استفاده کرد.

وی بیان کرد: در بزنگاه‌ها کشور‌هایی با پیشرفت‌های خود جایگاه ایجاد کردند و ما در این بزنگاه دیگر آن عقب‌ماندگی‌ها را نداریم و با استفاده از هوش مصنوعی و کوانتوم می‌توانیم برای ایران فرصت خلق کنیم.

باید از فرصت‌های اقتصادی بسیار دنیا استفاده کنیم

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: همزمانی کار دولت چهاردهم با برنامه هفتم مورد توجه ما است و امروز باید از فرصت‌های اقتصادی بسیار دنیا استفاده کنیم. دنیا فقط سه یا چهار کشور نیست که با آن‌ها بیشترین اختلاف را داریم و باید هنر این را داشته باشیم که بیشترین تعامل را با کشور‌ها داشته باشیم. تجربه کار با آمریکای لاتین را داشتیم و این منجر به صادرات بسیاری شد از جمله صادرات تراکتور و صدور خدمات فنی و مهندسی و ساخت مسکن و صادرات دیگر هم شکل گرفت و این می‌تواند جهش پیدا کند.

جلیلی بیان کرد: دولت باید برای نقش آفرینی هر ایرانی برنامه داشته باشد و دولت هم خودش باید نقش آفرینی داشته باشد و هم برای شهروندان خود فرصت نقش‌آفرینی در اقتصاد را فراهم کند. در سیاست خارجی هم به همین صورت است و باید نقش آفرینی ایرانیان را فراهم کنیم.

سیاست آقای جلیلی ادامه سیاست‌های شهید رئیسی در سیاست خارجی است

مهدی صفری کارشناس روابط بین‌الملل ادامه داد: سیاست آقای جلیلی ادامه سیاست‌های دکتر رئیسی در سیاست خارجی است. توانستیم صادرات با کشور‌های همسایه را جبران کنیم. در حال حاضر دو سوم گوشت مورد نیاز ما از کشور‌های همسایه وارد می‌شود. صادرات نیز افزایش داشته و زیرساخت‌ها را توسعه دادیم.

وی گفت: تا ۵۰۰ میلیون دلار در برخی دارو‌ها تولید داخل داریم و استقلال در موارد ضروری را در دولت شهید رئیسی پیش بردیم. در دولت آینده هم این روند را ادامه می‌دهیم و صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان را توسعه دادیم و این مسیر را رشد می‌دهیم و با این سیاست می‌توانیم اقتدار خود را حفظ کنیم.

ابراهیم متقی کارشناس روابط بین‌الملل با طرح این موضوع که مذاکرات هسته‌ای در زمان مسئولیت آقای جلیلی در شورای امنیت ملی، دچار وقفه شده، گفت: آن زمان پیشرفت در امور شکل نگرفت و هر روز شاهد یک قطعنامه بودیم و مذاکرات به وزارت امورخارجه کشیده شده، شما چگونه می‌توانید فرصت‌ها را در فضای تهدید شکل دهید؟ ایران کشوری بزرگ است که متولی اندیشه راهبردی مقاومت در جهان است. وقتی از ما بپرسند نتیجه تئوری مقاومت شما چیست؟ می‌گوئیم نتیجه آن در حوزه میدان برای اعتبار این کشور معنا و عینیت پیدا کند. یک جهان فرصت که به آن اشاره دارید، چه دستاوردی در دوران مسئولیت خود به طور ملموس برای ما ایجاد کردید، می‌خواهید از همان روش سیاست اعلامی قبلی استفاده کنید؟

با افزایش قدرت در معادلات حضور پررنگ‌تری خواهیم داشت

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به مطالب متقی با بیان اینکه در دوره‌ای که من در وزارت امور خارجه بودگ چه تهدیدی علیه ایران وجود داشت؟ گفت: با افزایش قدرت در معادلات حضور پررنگ‌تری خواهیم داشت و در همان ۶ سال که اشاره کردید شرق و غرب ما در اشغال آمریکا بود و در همان سال‌ها از عراق اخراج شد و نتوانست در افغانستان دوام بیاورد، نتوانست برنامه‌های خود را برای ما اجرا کند و این در نتیجه برنامه‌ریزی بود و کار رئیس جمهور این است که بداند جهت کدام باشد و به موقع تصمیم بگیرد.

جلیلی همچنین بیان کرد: هوشمندی این است که بتوانیم در موقعیت‌های ممکن صادرات و رشد اقتصادی را رقم بزنیم و این نتیجه سیاست‌خارجی است، من نتیجه سیاست‌خارجی را در کاهش تهدید و استفاده حداکثری از فرصت‌ها می‌دانم نه صرفاً سفر و ملاقات‌های خارجی و اگر توانستیم از علم و فناوری کشورمان دفاع کنیم. کاری که در حوزه علمی دانش هسته‌ای با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشتیم و سانتریفیوژ‌ها را به ۱۹ هزار رساندیم.

وی همچنین بیان کرد: می‌توان به طور واقعی دوره‌های توافق را مقایسه کرد که در دوره بعدی تحریم‌ها دو برابر شد. در سه سال شهید رئیسی شاهد بودیم صادرات افزایش یافت. لازم است برای اقتصاد روابط سازنده و گسترده با دنیا داشته باشیم و در دوره شهید رئیسی اتفاق افتاد و الان وزیر امور خارجه آمریکا در سنا باید پاسخ دهد چرا ایران امروز می‌تواند ۲ میلیون بشکه نفت بفروشد؟

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به پرسشی از سوی فواد ایزدی کارشناس روابط بین‌الملل که پرسید چرا بر روی شما در سطح بین‌المللی حساس هستند؟ گفت: یک زمان دولتی همانند شهید رئیسی روی کار است که موجب شکست فاحش راهبرد فشار حداکثری می‌شود. اگر ملتی توانایی ملت خود را بشناسد و فرصت‌ها را بشناسد، می‌تواند ایران را جهش دهد و کشور را معطل چند کشور دنیا نگه ندارد.

جلیلی عنوان کرد: باید قدرت را ارتقا دهیم و لازمه شکوفایی اقتصادی تعامل سازنده با جهان است و نباید معطل دو یا سه کشور جهان شویم. فردای انتخابات ریاست جمهوری روز شروع عملیات برنامه است، البته برنامه از سه سال قبل در دولت شهید رئیسی ادامه داشته و ما آن را جهش می‌کنیم.

وی در بخش دیگیری از اطهارات خود گفت: اگر یک قدرتی، راهبرد فشار حداکثری علیه ایران را به صورت رسمی اعلام می‌کند، از کسانی ناراحت می‌شوند که بتواند این راهبرد را برهم بزند.

جلیلی افزود: به دولت گذشته گفتم که باید اقداماتی انجام دهیم تا راهبرد فشار حداکثری را از بین ببریم؛ اما برخی در همان دولت این موضوعات را قبول نداشتند. ما به شهید رئیسی گفتیم نباید در برابر این‌ها منفعل بود باید فعال باشیم.

وی افزود: در دولت آقای رئیسی، اما این راهبرد‌ها اجرا شد و در نتیجه دشمن اعتراف کرد که راهبرد فشار حداکثری با شکست مواجه شد. اگر رئیس جمهوری، توانایی ملت خود را بشناسد، می‌تواند ایران را جهش بدهد و کشور را معطل انتخاب فلان رئیس جمهور نکند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv