هماهنگی کامل رئیس فدراسیون، کادر فنی و کشتیگیران در آستانه المپیک پاریس میتواند این رشته را در مسیر یک تاریخسازی دیگر قرار دهد.
کشتی با کسب ۱۱ طلا، ۱۵ نقره و ۲۱ برنز پرافتخارترین رشته ورزشی ایران در تمام ادوار المپیک است. نمایندگان کشورمان چهار مدال طلا در کشتی فرنگی و ۷ طلا در کشتی آزاد در بازیهای المپیک کسب کردهاند.
غلامرضا تختی با یک طلا و ۲ نقره پرافتخارترین آزادکار ایران به شمار میرود و قاسم رضایی نیز با یک مدال طلا و یک برنز المپیک برترین فرنگیکار ایران المپیک است. حسن یزدانی نیز با کسب یک مدال طلا و یک نقره در جایگاه دوم آزادکاران قرار دارد.
یکی از مهمترین نقاط قوت رشته کشتی در شرایط کنونی هماهنگی کامل بین کادر فنی، ورزشکاران و مدیریت فدراسیون است تا جایی که علیرضا دبیر به عنوان رئیس فدراسیون در آستانه المپیک سعی دارد همه امکانات را برای آمادهسازی ملیپوشان در المپیک پاریس مهیا سازد.
دبیر نخستین مدال طلای المپیک ایران را در سالهای ابتدایی هزاره جدید کسب کرد. او با ضرب طلای المپیک عملا به یکی از ۱۱ مرد تاریخساز کشتی ایران تبدیل شد. مدال طلای دبیر تا المپیک ۲۰۱۶ تکرار نشد تا اینکه یکی از نوابغ کشتی ایران و جهان ظهور کرد و توانست ۱۶ سال بعد از طلای دبیر با عبور از سد انور گدیوف روسی به نشان طلا دست پیدا کند.
البته بعد از المپیک ۲۰۱۶ ریو و در پی مثبت شدن نمونه دوپینگ آرتور تایمازوف ازبکستانی، کمیل قاسمی نزدیک به یک دهه بعد از المپیک ۲۰۱۲ لندن به نشان طلا رسید.
واقعیت این است که دبیر و یزدانی تنها آزادکارانی هستند که در هزاره جدید و با برد حریفان در تشک کشتی موفق به کسب نشان طلای المپیک شدند. قدرتنمایی این ۲ قهرمان موجب شد تا صحبتهایی از دوقطبی رئیس فدراسیون با شیرشاه کشتی ایران شکل بگیرد، اما رئیس فدراسیون کشتی با هوشیاری از تمام شایعات عبور و با اعزام یزدانی به بوداپست عملا راه را برای تاریخسازی وی در کشتی و ورزش ایران باز کرد.
یزدانی اکنون این فرصت را دارد تا با اقتدار به پرافتخارترین المپین ایران تبدیل شود و از رکورد ۱۶ ساله هادی ساعی و رکورد ۶۴ ساله جهان پهلوان تختی عبور کند.