در حالی که بسیاری از شخصیتهای حزب دموکرات آشکارا و یا در جلسات پشت صحنه نسبت به عملکرد ضعیف جو بایدن ابراز نگرانی کرده اند، اما برخی اهدا کنندگان مالی متنفذ حزب همچنان پشت بایدن ایستاده اند و میخواهند این پیرمرد ۸۲ ساله مشکوک به زوال عقل را به جنگ با نامزدی (ترامپ) بفرستند که از هر نظر خود را آماده نشان میدهد.
در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، عملکرد ضعیف بایدن در مناظره پنجشنبه شب گذشته با دونالد ترامپ، حزب دموکرات آمریکا را در سردرگمی و نگرانی فرو برده است.
به گزارش عصرایران، در حالی که بسیاری از شخصیتهای حزب دموکرات آشکارا و یا در جلسات پشت صحنه نسبت به عملکرد ضعیف جو بایدن ابراز نگرانی کرده اند، اما برخی اهدا کنندگان مالی متنفذ حزب همچنان پشت بایدن ایستادهاند و میخواهند این پیرمرد ۸۲ساله مشکوک به زوال عقل را به جنگ با نامزدی (ترامپ) بفرستند که از هر نظر خود را آماده نشان میدهد.
مناظره پنجشنبه گذشته دو نامزد که در آن به جای مطرح کردن برنامهها و نقد اصولی مواضع طرفین، به طرح فحشهای سیاسی و اتهامات جنسی و دیگر مسایل شخصی گذشت، از نظر بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان شبکههای خبری آمریکا به صحنهای برای تحقیر دموکراسی آمریکایی و شرمساری ملی در مقابل چشم جهانیان تبدیل شد.
این مناظره بیمحتوا که به «کَل کَل» دو پیرمرد «خرفت و پرمدعا» بیشتر شبیه بود، از نظر رای دهندگان آمریکایی دو به یک به نفع ترامپ خاتمه یافت و همین مساله چراغ هشدار را در اردوگاه دموکراتها روشن کرده است.
به ویژه در ۱۰ دقیقه نخست مناظره، بایدن به گونهای ظاهر شد که هر ناظری را شوکه کرد. او به قدری در دقایق ابتدایی مناظره ضعیف و بیدست و پا به نظر رسید که بسیاری پس از پایان مناظره توییت زدند که سپردن سکان کاخ سفید به چنین پیرمرد ضعیفی، امنیت ملی آمریکا را تضعیف میکند.
هر چند بایدن پس از یک ربع اول مناظره توانست خود را کمی جمع و جور کرده و بهتر از دقایق ابتدایی ظاهر شود، اما در کل سطح نازل بحثها و جدلهای مطرح شده در این مناظره، به گمان بسیاری از ناظران وهن تمامیت ایالات متحده آمریکا را به نمایش گذاشت.
شبکه خبری سی ان ان نیز روز یکشنبه (امروز) در گزارشی از بحث و جدلها و تحرکات گسترده در پشت پرده حزب دموکرات با موضوع یافتن راهی برای جایگزین کردن بایدن با یک چهره دموکرات دیگر خبر داده است. روزنامه نیویورک تایمز نیز روز شنبه در یادداشتی از بایدن خواسته با توجه به این نمایش ضعیف از عرصه انتخابات کناره بگیرد.
هر چند بنا بر این گزارش هیچ راه قانونی برای این کار وجود ندارد مگر اینکه بایدن شخصا با توجه به فشارهای داخلی از حزب به این نتیجه گیری برسد که توان ادامه دادن در کارزار انتخابات را ندارد؛ امری که رئیس جمهوری سالخورده و مشکوک به زوال عقل آمریکا تاکنون از انجام آن سرباز زده و حتی بعد از مناظره از عملکرد خود دفاع کرده و گفته است: مناظره با یک آدم دروغگو (ترامپ) سخت است.
از سوی دیگر بنا به گزارش سی ان ان، عملکرد ضعیف بایدن اهدا کنندگان مالی حزب دموکرات را نیز نگران کرده است و این نگرانی مایه اختلاف و دودستگی در میان آنها شده است؛ با این حال همچنان بایدن حمایت اهداکنندگان عمده مالی خود را در پشت خود دارد.
برخی سناتورهای دموکرات نیز بعد از مناظره به تکاپو افتادهاند و خواستار کناره گیری بایدن و جایگزینی نامزد دیگری به جای او شده اند.
اما یکی از مشکلات اصلی در حزب دموکرات این است که بایدن به عنوان یک رهبر ریشه دار حزبی، گرانیگاهی بود که دو بال چپ و راست این حزب را در مرکز و به واسطه خود به هم وصل میکرد، در حالی که گزینه هم وزن او که بتواند پس از کناره گیریاش دوباره حزب را دور خود متحد سازد وجود ندارد.
یکی از مشاوران ارشد ستاد بایدن روز شنبه به سیانان گفت: «هیچ طرح جانشینی (تعویض بایدن) روی میز وجود ندارد و این چیزی است که کار را برای حزب در ادامه رقابتها مشکل میکند.»
دموکراتها بعد از مناظره پنجشنبه شب، نظرسنجیهای جدیدی را در طول آخر هفته و تا اوایل هفته آینده انجام میدهند تا به درک بهتری از پیامدهای سیاسی این نمایش ضعیف نامزدشان دست یابند، بهویژه با این دغدغه و نگرانی که علاوه بر کاخ سفید کرسیهای آنها در کنگره نیز میتواند متاثر از عملکرد ضعیف بایدن در کوران انتخابات، تا حدود زیادی از دست برود و اکثریت شکننده آنها در سنا نیز به دست جمهوریخواهان بیفتد.
یک مشاور قدیمی ستاد بایدن نیز به سی ان ان گفته: «تنها راه برای کناره گیری بایدن این است که دادههای جدی (مبتنی بر نظرسنجی) به او ارائه شود که نشان میدهد نه تنها احتمالا ادامه حضور او، کاخ سفید را از دموکراتها خواهد گرفت بلکه خطر سقوط بیشتر کنگره را نیز در پی خواهد داشت و در این صورت بایدن داوطلبانه عرصه را به نفع یک نامزد جدید واگذار کند.»
بدون جمعبندی نتایج نظرسنجیهای جدید، حزب دموکرات دست به اقدام نخواهد زد و تا آن زمان دستکم در ظاهر به تاسی از مواضع افرادی چون باراک اوباما که همچنان معتقد به ادامه حمایت همه جانبه از بایدن هستند، ادامه خواهد داد.