عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، گفت: تامین مسکن وظیفه دولت است و دولت بایستی وفق اصل ۳۱ قانون اساسی در جهت خانهدار کردن کارگران و تامین سرپناهِ متناسب اقدام عاجل نماید چرا که کارگران با این حقوقها به هیچ وجه قادر به تهیه مسکن و سرپناه نخواهند بود و به تبع آن جرات تشکیل خانواده نیز نخواهند داشت.
حسین حبیبی، مطالبات کارگران از دولت چهاردهم را برشمرد؛ به گفتهی وی، حق تشکلیابی و برخورداری از امنیت شغلی از مهمترین خواستههای طبقهی کارگر ایران است.
به گزارش ایلنا، وی با بیان اینکه «حضور هوشمندانه مردم و کارگران در انتخابات ۱۵ تیر، منجر به انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جمهور ایران شد»، خطاب به رئیس دولت چهاردهم گفت: مردم و کارگران به شما اعتماد کرده و انتخابتان کردند تا از حقوقشان دفاع کنید؛ شما وفق اصل ۱۲۱ قانون اساسی سوگند خواهی خورد که به عنوان رئیس جمهور، خودرا وقف مردم واعتلای کشور، ترویج دین و اخلاق و پشتیبانی از حق و گسترش عدالت (که میرود تا فراموش شود) بکنید و از هرگونه خودکامگی بپرهیزید، از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است صیانت کنید.
او خطاب به رئیس جمهور جدید مطالبات کارگران را برشمرد: قبل از هر چیز، به قانون اساسی به ویژه فصل سوم حقوق ملت (اصول ۱۹ الی ۴۲) عمل کنید و نسبت به تشکیل دادگاه قانون اساسی اقدام نمایید تا هر مسئول و دستگاهی که به تکالیف روشنِ قانون اساسی عمل نکرد، در این دادگاه محاکمه و مجازات شود.
حبیبی افزود: نسبت به افزایش چتر حمایتیِ باکیفیت در حوزهی بیمه و درمان مانند حوادث و بیماری، بارداری، ارائه درمان رایگان از صفر تا صد و همچنین غرامت دستمزد، از کار افتادگی، مرگ و بازنشستگی اقدام نمایید چرا که سازمان تامین اجتماعی به واسطه حق بیمههای واریزی کارگران و بیمه شدگان شکل گرفته و متعلق به دولت نیست. بایستی بیمهشدگان از خدمات مکفی برخوردار باشند.
این فعال کارگری با بیان اینکه «امروز کارگران درحوزه روابط کار به مانند انسانهایی هستند که در یک کویر خشک و بیآب و علف، زندگی سخت و دردناکی را تجربه میکنند چرا که از امنیت شغلی و اصل آزادی و حاکمیت اراده درعقد قرارداد کار و همچنین قراردادهای دائم در کارهایی که طبیعت آنها جنبه مستمر دارد، محروم ماندهاند» ادامه داد: ما کارگران از شما انتظار تامین واقعیِ امنیت شغلی و برقراریِ اصل آزادی در انتخاب شغل وفق اصل ۲۸ قانون اساسی را داریم تا در عمل جلوی بهرهکشی از نیروی کار دیگری گرفته شود.
به گفته حبیبی، دولت چهاردهم باید از هر گونه اصلاح در قانون کار و قانون تامین اجتماعی که منجر به کوچک شدنِ چتر حمایت از کارگران میشود، اجتناب کند.
عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور خطاب به مسعود پزشکیان گفت: از تشکیل و فعالیت تشکلهای آزاد کارگری بدون دخالت دولت و کارفرما وفق اصول ۲۶ و۱۰۴ قانون اساسی حمایت کنید و مانع اعمال حاکمیت دولت و کارفرمایان در امور تشکلهای صنفی و مدنی شوید. در عین حال، نسبت به برقراری حق برگزاری تجمعات، اعتراضات صنفی و راهپمایی که حق قانونی موضوع اصل ۲۷ قانون اساسی است و تخصیص یک مکان عمومی برای تجمعات، اقدام نمایید.
این فعال کارگری افزود: علاوه بر اینها، بایستی نسبت به پیوستن ایران به مقاوله نامههای ۸۷ و ۹۸ سازمان جهانی کار مبنی برداشتن حق مذاکرات و تشکلهای آزاد و مقاوله نامه ۱۵۸ سازمان جهانی کار با موضوع جلوگیری از اخراج کارگران به علت کاندیدا شدن و به عضویت درآمدن در تشکلهای کارگری و شکایت از کارفرما و همچنین جلوگیری از اخراج به علت تمایلات مذهبی و سیاسی، قومیتی و جنسی و همچنین مسائلی مانند بارداری اقدام نمایید. یک اقدام عاجل نیاز است تا شرایط به سرعت تغییر کند.
او با تاکید بر اینکه «کارگران از گفتار درمانی و وعده درخصوص افزایش دستمزد و جبران عقب ماندگیهای آن رنجیده خاطر هستند، به ویژه از شرایط ناعادلانهای که در مذاکرات مزدی در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ حاکم بود» تصریح کرد: جناب پزشکیان، کارگران از شما انتظار دارند از دستمزد شرافتمندانه و عادلانه که منجر به افزایش قدرت خرید کارگران در زمان اشتغال و بازنشستگی میشود، تمام قد حمایت کنید. دستمزد باید مطابق نرخ تورم رسمی و رقم سبد معیشت حداقلی تعیین شود، اما شوربختانه در سالهای اخیر، دولت اصلیترین مانع در مسیرِ اجرای قانون بوده است؛ این رویه را از اساس دگرگون کنید.
«مسکن» یکی از مهمترین دغدغههای امروز کارگران شاغل و بازنشسته در سراسر کشور است که حسین حبیبی در بخشی دیگر از صحبتهایش به آن اشاره میکند؛ «تامین مسکن وظیفه دولت است» و به گفته حبیبی، دولت بایستی وفق اصل ۳۱ قانون اساسی در جهت خانهدار کردن کارگران و تامین سرپناهِ متناسب اقدام عاجل نماید چرا که کارگران با این حقوقها به هیچ وجه قادر به تهیه مسکن و سرپناه نخواهند بود و به تبع آن جرات تشکیل خانواده نیز نخواهند داشت.
او با تاکید بر اینکه «رئیس جمهور باید در تعیین و معرفی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی و عزل و برکناری او و همچنین انتصاب و برکناری مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی از کارگران و تشکلهای کارگری نظرخواهی کند» تصریح کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هدف و ماموریت اجرای قانون کار و تامین اجتماعی در جهتِ حمایت از کارگران و تنظیم روابط کار شکل گرفته، اما تاکنون به ویژه درسالهای ۱۴۰۲و۱۴۰۳ به هیچ وجه موفق به انجام این ماموریت کلیدی نشده است.
حبیبی در پایان، حرف آخر خود را خطاب به رئیس جمهور منتخب اینگونه جمعبندی کرد: «جناب آقای مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منتخب مردم، شما پزشک جراح هستید و سالها نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بودید پس به اندازه کافی تجربه در تشخیص و درمان دردها و بیماریها دارید؛ امیدواریم ملت ایران به ویژه کارگران را از اعتمادی که به شما کردهاند، هرگز پشیمان نکنید که آن وقت اطمینان داشته باشید در اعتراض و مخالفت با شما و برکناریتان لحظهای درنگ نخواهیم کرد.».