با کاهش هیجانات در بازار ارز و برقراری آرامش سیاسی در کشور قیمتها در بازار طلا، سکه و ارز با کاهش محسوس همراه شده است.
قیمت ارز در روزهای اخیر کاهش محسوس داشته است، اما آیا صرفا دلایل سیاسی باعث عقبگرد دلار شده یا دلایل دیگری هم در کاهش نوسانات ارزی دخیل است؟
به گزارش تسنیم، با کاهش هیجانات در بازار ارز و برقراری آرامش سیاسی در کشور قیمتها در بازار طلا، سکه و ارز با کاهش محسوس همراه شده است؛ قیمت دلار به کانال ۵۷ هزار تومان بازگشته؛ سکه نیز طی یک هفته ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کاهش قیمت تجربه کرده است.
گروهی از کارشناسان ارزی درباره دلایل کاهش نرخ ارز در روزهای اخیر به چند نکته مهم اشاره میکنند. به اعتقاد آنها هماهنگیهای انجام شده بین بانک مرکزی، وزارت صمت، جهاد کشاورزی و بهداشت باعث مدیریت تقاضای ارز در کشور شده است.
علاوه براین افزایش ۲۰ درصدی ورود ارز به کشور باعث شده تا تامین ارزی نسبت به دوره مشابه سال قبل تقویت شود ضمن اینکه تعادل نسبی در عرضه و تقاضای ارز ایجاد شده است.
به عبارتی تعادل نسبی ایجاد شده و تقاضای موثر به راحتی تامین ارز میشود. موضوع مهم دیگری که در تحلیل دلایل کاهش نرخ ارز باید به آن اشاره کرد مدیریت نقدینگی و متعاقب آن کاهش نرخ تورم در سطح مصرف و تولید کننده است.
در سال ۱۴۰۳ نرخ تورم کاهشی شده و همین امر انتظارات تورمی را کاهشی کرده است؛ بنابراین بهبود تراز تجاری و کاهش تورم و نقدینگی موجب کاهش انتظارات تورمی شده است که این عامل مهمی در کاهش نوسانات نرخ ارز به حساب میآید.
ضمن اینکه اخبار مثبت ناشی از رویدادها و تماسهای بین المللی ایران با کشورهای دنیا موجب شده تا سیگنال مثبتی از تعاملات بین المللی کشور به بازار صادر شود. همچنین خبرهای مربوط به افزایش فروش نفت ایران و به تبع آن افزایش درآمدهای ارزی کشور موجب شده تا دست دولت و بانک مرکزی از محل درآمدهای نفتی باز شود.
انتظارات و ایجاد چشم انداز مثبت نسبت به آینده ناشی از تعاملات بین المللی برای خروج از محدودیتهای بین المللی وگسترش تجارت خارجی کشور اثر مثبتی در بازار ایجاد کرده است.
همچنین تداوم و استمرار حراج شمش طلا و سکه در مرکز مبادله موجب شده تا انتظارات و مدیریت نقدینگی تحت تاثیر قرار گیرد.