bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۵۶۲۵۸

هوش مصنوعی؛ درسِ جدید دانشگاه‌ها

هوش مصنوعی؛ درسِ جدید دانشگاه‌ها

معاون آموزشی وزارت علوم از ارائه ۲ واحد هوش مصنوعی در رشته‌های فنی از مهرماه امسال خبر داد.

تاریخ انتشار: ۲۲:۳۳ - ۳۱ تير ۱۴۰۳

روح‌الله رازینی معاون آموزشی وزیر علوم در نشست خبری که امروز با محوریت هوش مصنوعی برگزار شد، گفت: تاثیرگذاری که هوش مصنوعی روی بازار‌ها می‌گذارد، حاکی از آن است که در این حوزه سالانه ۱۲۰ درصد رشد رو شاهد هستیم. گزارش‌ها برآورد می‌کند ۱۲۰ میلیون نفر در آینده در این حوزه کار خواهند کرد.

به گزارش فارس، وی افزود: در حوزه به کارگیری هوش مصنوعی در کشور هنوز جای کار داریم و شاید رتبه خوبی نداشته باشیم. درآموزش عالی تاثیر هوش مصنوعی در سه جنبه تحلیل می‌شود، نخست نظام یادگیری و یاددهی است که اساتید ما با توجه به ظرفیت‌های جدید باید نقش متفاوتی را ایجاد کنند ونیازمند آن هستیم که هم ضوابط و هم توانمندی اساتید و دانشجویان متفاوت شود.
رازینی ادامه داد: محور دوم در حوزه محتوای آموزشی است. آنچه به عنوان برنامه درس نوشته تحصیلی داریم و تاثیری که هوش مصنوعی در حوزه‌های مختلف قرار داده است، در این فضا محتوا نیاز به تطبیق و بروز رسانی دارد.

وی اضافه کرد: حوزه سوم اداره و مدیریت آموزش عالی است که می‌توانیم با ابزار‌های هوش مصنوعی شیوه جدیدی راهبری آموزش عالی را داشته باشیم. نمونه آن رویدادی بود حول تاثیر هوش مصنوعی بر نظارت و ارزیابی برگزار شد.

معاون آموزشی وزارت علوم افزود: برای اینکه توجه و تنوع به دانشجویان منتقل شود یک درس دو واحدی با عنوان هوش مصنوعی و تحول دیجیتال در رشته‌های فنی خواهیم داشت که از مهر ۱۴۰۳ انجام می‌شود و یک دو واحدی اختیاری برای دانشجویان غیر از رشته فنی مهندسی هم در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: کار دیگری که انجام شده روند برنامه‌ریزی برای رشته‌های درسی است. در همین دو تا سه سال قریب ۳۰ رشته با قرابت با حوزه مصنوعی برنامه ریزی شده است. در حوزه اداره نیز اقدامات مقدماتی در حوزه نظارت، کنترل انجام شده و اقدامات آن انجام شده.۲۰ شرکت منتخب محصولاتشان را در حوزه هوشمندسازی و نظارت در نمایشگاهی که در قسمت قبل عرض کردم فعال بودند.

همچنین رضا نقی زاده مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی ظهر نیز در پاسخ به سوالی درباره آمار دانشجویان مشروطی گفت: در مورد بحث مشروطی در دانشگاه‌ها ما با دوپیک روبرو بودیم، یکی با پیک کاهش شدید مشروطی‌ها در نیم سال دوم سال ۹۸ که آغاز کرونا بود، آمار کاهش قابل ملاحظه مشروطی‌ها را نشان می‌داد و کیفیت آزمون‌ها را دچار مشکل کرده بود.

وی ادامه داد: پیک دوم در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۱ همزمان با حضوری شدن آزمون‌های دانشگاه‌ها بود آمار مشروطی به دوره قبل از کرونا برگشت یعنی افزایش اتفاق افتاد و این نشان می‌دهد ما مساله آزمون را داریم که بحث جدی است بنابراین بین قبل از کرونا و اکنون آمار‌ها تفاوت محسوسی ندارند و آمار‌ها مشابه است.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی افزود: یک اقدام مهمی را سال گذشته انجام دادیم و شهریورماه توسط وزیر علوم ابلاغ شد آنهم بحث آئین نامه جدید مقررات یکپارچه آموزشی بود، در این آئین نامه دو کار اصلی با محوریت رعایت نظم و انظباط آموزشی و شاگرد پروری انجام شد، همه مسائلی که در حوزه آموزشی رخ می‌دهد مانند مشروطی‌ها بخشی از آن به دلیل کاهش نظم آموزشی است که در آئین نامه جدید همه پیش بینی شد.

وی ادامه داد: کار دیگری که انجام شد بحث استاد مشاور آموزشی بود که به استاد دانشگاه وظایف ویژه داده شد تا در امور دانشجویان به آن‌ها مشورت دهد این کار نتایج بسیار خوبی داشت اگر به صورت دقیق آئین نامه مقرارت آموزشی یکپارجه اجرا شود کیفیت آموزشی افزایش می‌یابد.

نقی زاده در ادامه با ارائه آماری مبنی بر کیفیت پایین آزمون‌های مجازی در دوره کرونا گفت: در نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۸ با آغاز کرونا، میزان مشروطی برخی زیر نظام‌ها تا ۵۰ درصد کاهش یافت، ولی درسال اول آزمون حضوری شد تمام آمار ما همان آمار‌های قبل از دوران کرونا بود.

وی در پاسخ به سوالی درباره آمار اشتغال پذیرش گفت: آماری که در بهار ۱۴۰۳ مرکز آمار ایران منتشر کرد برای بحث بیکاری دانش آموختگان، عدد به ۱۱ و ۶ دهم درصد نسبت به بهار ۱۴۰۲، نیم درصد کاهش یافته است بنابراین می‌توان گفت، نرخ بیکاری دانش آموختگان آموزش عالی در بهار ۱۴۰۳ نسبت به بهار سال گذشته نیم درصد کاهش یافته است.

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین