bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۵۸۵۵۳
یک کارشناس انرژی:

تعطیلی ادارات باعث لطمه به‌ کشور می‌شود

تعطیلی ادارات باعث لطمه به‌ کشور می‌شود

حسن مرادی، کارشناس انرژی، اظهار کرد: «بحث کاهش ساعت کاری و تعطیلی ادارات دولتی و بانک‌ها در مدیریت مصرف انرژی اولین راهکاری است که در صورت افزایش مصرف برق مطرح می‌شود که عواقب جدی به‌دنبال دارد.»

تاریخ انتشار: ۰۸:۱۱ - ۰۸ مرداد ۱۴۰۳

گرمای هوا در روز‌های اخیر باعث کاهش ساعات کاری و در نتیجه تعطیلی ادارات دولتی و بانک‌ها شد؛ کارشناسان معتقدند این اقدام شاید به ناترازی برق کمک کند، اما فقط مُسکنی برای این مشکل محسوب می‌شود.

به گزارش میزان، تداوم موج گرما و استقرار گنبد حرارتی در خاورمیانه باعث افزایش میانگین دما در کشور شد و این امر میزان مصرف برق را به اوج خود رساند به‌طوری‌که رکورد میزان تقاضای برق برای ششمین‌بار در کشور شکسته شد.

براساس مصوبه هیئت دولت، با گرم‌شدن هوا و افزایش مصرف انرژی، ساعت کار ادارات از ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ به ۶ صبح تا ۱۳ تغییر کرد و این طرح برای صرفه‌جویی در مصرف برق اجرا شد.

طبق این مصوبه باید دمای محیط در ادارات روی دمای آسایش ۲۴ درجه تنظیم شود و ادارات باید در ساعات کاری مصارف خود را ۳۰ درصد و پس از پایان ساعات کاری ۶۰ درصد کاهش دهند.

روز پنج‌شنبه هفته پیش مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با اشاره به صدور هشدار زرد هواشناسی مبنی بر تداوم گرما و افزایش نسبی دما، نسبت به گرمازدگی افراد به ویژه سالمندان و اطفال طی روز‌های شنبه و یکشنبه هشدار داد.

درپی افزایش کم‌سابقه دمای هوا و تداوم گرمای شدید، استانداری تهران از تعطیلی و کاهش فعالیت مراکز دولتی و بانک‌ها در سراسر کشور خبرداد وبه این‌ترتیب روز پنج‌شنبه ۴ مرداد تعطیل و شنبه ۶ مرداد فعالیت ادارات و بانک‌ها از ساعت ۶ تا ۱۰ صبح محدود شد.

در ادامه جهت مدیریت مصرف انرژی، پایگاه اطلاع‌رسانی دولت اعلام کرد که تمام ادارات دولتی و بانک‌ها در سراسر کشور روز یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳ نیز تعطیل است.

تعطیلی ادارات باعث لطمه به‌کشور می‌شود

در همین‌باره حسن مرادی، کارشناس انرژی اظهار کرد: بحث کاهش ساعت کاری و تعطیلی ادارات دولتی و بانک‌ها در مدیریت مصرف انرژی اولین راهکاری است که در صورت افزایش مصرف برق مطرح می‌شود که عواقب جدی به‌دنبال دارد.

وی افزود: تعطیلی ادارات دولتی و بانک‌ها باتوجه به اینکه دولت مدتی به دلیل اتفاقات سیاسی شرایط خاصی داشته است باعث لطمه به کشور می‌شود.

این کارشناس انرژی با اشاره به اینکه فصل تابستان هم‌زمان با اوج مصرف برق زمان مناسبی جهت مدیریت مصرف و ارائه راهکار‌ها نیست، گفت: باید در فصل سرد سال که مصرف برق کمتر می‌شود راه‌های مقابله با ناترازی برق مطرح و بررسی شود و اقداماتی از قبیل کاهش ساعت کار و تعطیلی ادارات تنها مُسکنی برای کاهش مصرف بالای برق در این روز‌ها به‌شمار می‌رود.

مرادی در ادامه تصریح کرد: قانون تغییر ساعت رسمی کشور یکی از اتفاقات خوبی بود که به مدیریت مصرف انرژی در کشور کمک می‌کرد، اما این قانون از سال گذشته لغو شد و در بحث انرژی هزینه زیادی را روی دوش دولت گذاشت.

وی ادامه داد: تغییر ساعت کاری ادارات از ساعات اولیه صبح در صورتی که کاهش ساعت را به‌دنبال نداشته باشد می‌تواند اقدام موثری در کنترل مصرف برق باشد، اما اینکه ساعت کاری کاهش یابد نه تنها موثر نیست بلکه به ضرر اقتصاد کشور تمام می‌شود.

کارشناس انرژی گفت: راهکار دیگر تغییر ساعات مراکز تجاری است که اگر از غروب آفتاب آغاز و تا شب ادامه یابد می‌تواند کمک موثری در رفع ناترازی برق داشته باشد.

مرادی معتقد است تغییر ساعت کار ادارات و مراکز تجاری در فصل تابستان می‌تواند در رفع ناترازی برق کمک‌کننده باشد، اما نباید بهره‌وری در ادارات به‌واسطه کاهش ساعت کاری و تعطیلی کاهش یابد؛ بنابراین باید ساعات کار در طول شبانه‌روز به‌گونه‌ای تغییر یابد که در ساعت خنک صبح کار‌های اداری مردم انجام شود و در ساعات خنک شب نیز مردم خرید‌های خارج از خانه خود را انجام دهند تا انرژی بی‌مورد تلف نشود.

bato-adv
bato-adv
bato-adv