محققان معتقدند که خوابیدن دیرهنگام باعث اختلال در ساعت بیولوژیکی بدن شده و یک واکنش زنجیرهای هورمونی را ایجاد میکند که احتمال بارور شدن تخمک توسط اسپرم را کاهش میدهد.
یک مطالعه نشان داده که زنانی که قصد باردار شدن دارند، باید حداکثر تا ساعت ۱۰:۴۵ شب بخوابند.
به گزارش روزیاتو، محققان طی یک دوره پنج ساله، ۴ هزار زن در سنین باروری را بررسی کردند تا تأثیر زمان خوابیدن بر احتمال بارداری آنها را بسنجند.
نتایج نشان داد که زنانی که به طور منظم بعد از ساعت ۱۰:۴۵ شب به خواب میروند، ۲۲ درصد بیشتر احتمال دارد که با مشکلات باروری مواجه شوند.
داشتن خواب کافی برای باروری مهم است، اما این مطالعه نشان میدهد که نهتنها مقدار خواب، بلکه زمان خوابیدن نیز بسیار حائز اهمیت است.
ناباروری به معنای ناکامی در رسیدن به حاملگی بالینی پس از حداقل یک سال رابطه جنسی منظم و محافظتنشده است.
حدود ۳۰ درصد از این مشکل به زنان، ۳۰ درصد به مردان و مابقی به هر دو یا علل ناشناخته مربوط میشود.
پژوهشگران در بیمارستان دوم شیانگیا در چین از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰، تأثیر الگوهای خواب بر نرخ بارداری در میان کسانی که فعالانه در تلاش برای بارداری بودند را بررسی کردند.
آنها فاکتورهایی مانند چاقی، سیگار کشیدن و مصرف بالای الکل که میتوانستند شانس بارداری را کاهش دهند، از مطالعه حذف کردند.
نتایج منتشرشده در مجله علمی Frontiers in Endocrinology نشان داد که نرخ باروری در میان کسانی که پیش از ساعت ۱۰:۴۵ شب به رختخواب میروند، تفاوت چندانی نداشت.
اما پس از این زمان، احتمال بارداری زنان بیش از یک پنجم کاهش مییافت که بسیار قابل توجه است.
محققان معتقدند که خوابیدن دیرهنگام باعث اختلال در ساعت بیولوژیکی بدن شده و یک واکنش زنجیرهای هورمونی را ایجاد میکند که احتمال بارور شدن تخمک توسط اسپرم را کاهش میدهد.
تولید مثل توسط مکانیسمهای هورمونی پیچیدهای کنترل میشود و هرگونه اختلال در این مکانیسمها ممکن است منجر به ناباروری شود.
سرعت بالای زندگی در جامعه مدرن باعث تغییرات قابل توجهی در سبک زندگی افراد شده و تعداد بیشتری از افراد تمایل دارند که زمان خواب خود را به تأخیر بیاندازند.
این یافتهها اطلاعات ارزشمندی برای زنان در سنین باروری ارائه میدهند.