«انتخاب عارف اولا میزان پایبندی پزشکیان به رویکردهای اصلاحطلبانه را مشخص کرد و سپس توجه و تمرکز رییسجمهور منتخب به روشهای علمی، کارشناسی و اصولی را نمایان کرد. مراسم تنفید حکم رییسجمهور منتخب طبق معمول و متداول دورههای قبل برگزار شد. جز اینکه رهبر انقلاب در صحبتهایشان نشانههایی از اعتماد ارائه کرده و قوت قلب به رییسجمهور منتخب دادند.»
محمدصادق جوادیحصار طی یادداشتی با عنوان «انتخاب عارف تعهد به استفاده از رویکردهای علمی کارشناسی و تخصصی است» در روزنامه اعتماد نوشت: برخلاف برخی تشکیک آفرینیها، انتخاب عارف اولا میزان پایبندی پزشکیان به رویکردهای اصلاحطلبانه را مشخص کرد و سپس توجه و تمرکز رییسجمهور منتخب به روشهای علمی، کارشناسی و اصولی را نمایان کرد.
مراسم تنفید حکم رییسجمهور منتخب طبق معمول و متداول دورههای قبل برگزار شد. جز اینکه رهبر انقلاب در صحبتهایشان نشانههایی از اعتماد ارائه کرده و قوت قلب به رییسجمهور منتخب دادند. رهبری اشاره کردند که پزشکیان چهره علمی، برجسته و دانشمند است و از فضائل نیکویی چون صداقت و پاکدستی بهرهمند است؛ به نظرم این اظهارات برای شکلدهی روابط تعاملی میان دولت و حاکمیت اثرگذار خواهد بود.
اما به نظرم موضوعی که پس از این اتفاق میتواند راهگشا و جهتدهنده باشد و نشاندهنده روش و منش دولت در مواجهه با اضلاع قدرت باشد، انتخاب محمدرضا عارف به عنوان معاون اول رییسجمهور در گام نخست است.
این انتخاب، شیوه و مواجهه متعهدانه پزشکیان با اردوگاه اصلاحطلبی را کاملا به نمایش گذاشت. هرچند عارف در بین برخی افراد و گروههای اصلاحطلب مورد انتقاداتی بوده و همچنان نیز هست و برخی از طیفهای اصلاحطلبان مایل به کاندیداتوری ایشان در پست ریاستجمهوری نبودند، اما انتخاب ایشان از سوی جناب آقای پزشکیان، اتفاقا همه این ادعاها را رد کرد.
در واقع تاکیدی شد بر اینکه سکان اجرایی کشور پس از رییسجمهوری به دست فردی مجرب، کارآزموده، دانشگاهی، تحصیلکرده و مورد وثوق جامعه دانشگاهی و کارشناسی کشور سپرده شده است.
گزارهای که مسعود پزشکیان همواره بر آن تاکید ویژهای داشت آن است که کارها باید از مسیر علمی، پژوهشی و کارشناسی شده عبور کند و نباید تصمیمات غیرکارشناسی باشد. حضور محمدرضا عارف در حوزه مدیریت اجرایی دولت، کاملا رویکرد ایشان را به موضوع تصمیمات علمی و کارشناسی شده، نشان میدهد.
از سوی دیگر، این انتخاب زاویه و شیوه نگاه پزشکیان در تعامل با گروههای اصلاحطلب را نیز نشان میدهد. فکر میکنم با این انتخاب میتوان افقهای پیش رو را تصور کرد. تیپ و گونه افرادی که قرار است در دولت به کار گرفته شوند از تیپ و گونه اصلاحطلبان استخواندار و اهل گفتوگو، مدارا و تعامل خواهد بود که هیچ کس در اصلاحطلب بودن آنها نمیتواند خدشهای وارد سازد.
اما در نوع عمل و شیوه مواجهه با معضلات و مشکلات کشور حتما باید منتظر ماند. البته سابقه افراد نشان میدهد چه دکتر پزشکیان و دکتر عارف در مناقشات، اختلافات نظری و اجرایی، مردمدار و اهل تعامل با دستگاههای حاکمیتی در عین حال محکم و پابرجا بر سر اصول خود خواهند ماند.