bato-adv
کد خبر: ۷۶۰۴۰۵

پزشکیان چه زمانی لیست کابینه پیشنهادی را به مجلس می‌برد؟

پزشکیان چه زمانی لیست کابینه پیشنهادی را به مجلس می‌برد؟
برخی خبرگزاری‌ها از مخالفت یکی از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب با حضور آذری جهرمی در کابینه خبر داده بودند، اما وزیر سابق ارتباطات معتقد است که عدم حضورش در کابینه یک تصمیم شخصی است. «محمدجواد آذری جهرمی» در پاسخ به سوالی مبنی بر احتمال نامزد شدنش برای پست وزارت ارتباطات اعلام کرد که قطعا دیگر در این پست حضور نخواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۱ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۳

در روزهایی که توجه و تمرکز بسیاری از ایرانیان معطوف به ترور اسماعیل هنیه در تهران است، رییس‌جمهور منتخب، با صدور احکامی، تکلیف ۲ معاونت مهم دولتش را روشن کرد.

به گزارش اعتماد، ابتدا خبر رسید که محمدجواد ظریف به سمت معاون راهبردی و رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک رییس‌جمهوری منصوب شده و پس از آن رسانه‌ها از صدور حکم «محمدجعفر قائم‌پناه» برای تصدی عنوان معاون امور اجرایی رییس‌جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری خبر دادند. در عین حال محمدرضا عارف خبر داد که جلسات تعیین و معرفی کابینه در حال انجام است و به زودی از کابینه رونمایی می‌شود. آذری جهرمی هم اعلام کرد که رییس‌جمهور احتمالا از دو هفته وقتی که برای معرفی وزرا دارد، از یک هفته استفاده خواهد کرد.

واکنش معنادار جلائی‌پور به انتصاب جدید ظریف؛ نفس حضور شخصیت تراز اولی مثل ایشان در کابینه اتفاقی مبارک است
اگر این فرضیه اعلام‌شده، درست باشد کابینه چهاردهم طی روزهای دوشنبه یا سه‌شنبه هفته جاری معرفی خواهد شد، اما اگر پزشکیان قصد استفاده از تمام زمان قانونی خود برای معرفی کابینه را داشته باشد از کابینه چهاردهم هفته آینده رونمایی خواهد شد.

اما در شرایطی که هنوز ساعاتی از انتخاب محمدجواد ظریف به عنوان معاون راهبردی رییس‌جمهور نگذشته بود، برخی افراد و جریانات بدون توجه به رهنمودهای مقام رهبری درخصوص حمایت از دولت، شمشیر انتقاد از رییس‌جمهور را از رو بستند.

امام جمعه سمنان طی سخنانی که از آنتن زنده شبکه خبر پخش می‌شد، گفت: «برخی هنوز فکر می‌کنند امریکا کدخدای جهان و ناجی است.

استفاده از این افراد در مسائل راهبردی تاسف دارد. این افراد ساده‌لوح می‌گویند حرف دنیا را بهتر بلدیم.» ظریف اما در واکنش به صدور حکم معاونت راهبردی رییس‌جمهور اعلام کرد: «سلام بر شما. از تذکر مشفقانه شما سپاسگزارم. قرار نداشتم در این دولت مسوولیتی را قبول کنم، ولی نگرانی، دلخوری و اصرار هم‌میهنان بزرگوار، به‌ویژه در فضای مجازی، در چند روز گذشته باعث شد که ناگزیر شوم آن نگاه را قدری تغییر دهم، ولی در حد رسمیت یافتن یک مسوولیت مشورتی که بارها گفته بودم در خدمت رییس‌جمهور عزیز خواهم بود.

پیشنهاد بیشتر دوستان پذیرفتن معاونت سیاسی رییس‌جمهور بود، اما آن سمت از یک‌سو مسوولیتی اجرایی بود و از سوی دیگر باعث تداخل در وظایف و شائبه تضعیف وزارتخانه‌های سیاسی می‌شد که آن را به مصلحت ندانستم.

بر این اساس، پیش‌نویس حکم معاونت راهبردی رییس‌جمهور با چند هدف تهیه شد و با امضای تفقدآمیز ریاست محترم جمهوری رسمیت یافت: ۱) هیچ دیوان‌سالاری و ساز و کار جدیدی درست نشود و باری بر بودجه دولت و سفره مردم نباشد. ۲) هیچ تداخلی در کار دستگاه‌ها ایجاد نشود. ۳) هیچ دستگاهی تضعیف نشود. ۴) حلقه وصل دولت با مردم، اندیشکده‌ها و نهادهای مدنی نظارتی همچون ‎کمند باشد.

۵) باتوجه به اصرار دکتر پزشکیان و تاکیدات بنده در دوران انتخابات و نیز در سه هفته ریاست بر شورای راهبری مبنی بر استفاده از فکر نو و توانمندی‌های جدید (که امیدوارم و می‌کوشم با درایت و شجاعت دکتر پزشکیان عزیز حاصلش در ترکیب هیات دولت کام مردم را شیرین کند) از یک‌سو و ضرورت بهره‌گیری از تجربه انباشته مدیران با تجربه چهل سال گذشته از سوی دیگر، مسوولیت جدید بتواند جایگاهی رسمی برای این مهم ایجاد کند. ضمن تشکر از تذکر سازنده جنابعالی، امیدوارم در این مسیر بنده را از راهنمایی خود محروم نفرمایید.»

اظهارنظر آذری جهرمی درباره احتمال حضورش در دولت چهاردهم

یکی از چهره‌هایی که بحث‌ها و گمانه‌زنی‌های فراوانی درخصوص حضورش در دولت چهاردهم مطرح شده، محمدجواد آذری جهرمی است که دیروز عنوان کرد به هیچ عنوان در شمایل وزیر ارتباطات در دولت چهاردهم حضور پیدا نمی‌کند.

برخی خبرگزاری‌ها از مخالفت یکی از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب با حضور آذری جهرمی در کابینه خبر داده بودند، اما وزیر سابق ارتباطات معتقد است که‌عدم حضورش در کابینه یک تصمیم شخصی است. «محمدجواد آذری جهرمی» در پاسخ به سوالی مبنی بر احتمال نامزد شدنش برای پست وزارت ارتباطات اعلام کرد که قطعا دیگر در این پست حضور نخواهد داشت.

بنابر روایت سایت‌های خبری، او گفت: «به آقای رییس‌جمهور هم عرض کردم که از جوانان خوب و توانمند [برای پست وزارت ارتباطات] استفاده کنند.» وزیر پیشین ارتباطات در دولت دوازدهم همچنین درباره زمان معرفی نامزدهای وزارت به مجلس اعلام کرد که رییس‌جمهور احتمالا از دو هفته وقتی که برای معرفی وزرا دارد، از یک هفته استفاده خواهد کرد. در شرایطی که بازار حدس و گمان درخصوص ترکیب احتمالی کابینه در رسانه‌ها همچنان گرم است، معاون اول رییس‌جمهور با انتشار پیامی از انجام جلسات تعیین و معرفی کابینه خبر داد.

محمدرضا عارف، معاون اول رییس‌جمهور در شبکه اجتماعی ایکس، نوشت: «جلسات تعیین و معرفی کابینه در حال انجام است. ان‌شاءالله امیدوار هستیم قبل از اینکه به ضرب‌الاجل قانونی برسیم، آقای رییس‌جمهور کابینه را که از افراد شایسته خواهند بود، معرفی کند و در این بین شایستگی افراد اولویت اصلی است.»

در عین حال این روزها گمانه زنی‌های بسیاری در خصوص حضور برخی نام‌ها و افراد در کابینه به چشم می‌خورد که با توجه به‌عدم استناد اغلب آن‌ها و تلاش برخی رسانه‌ها برای فضاسازی از درج آن‌ها خودداری می‌کند. نکته مهم و قطعی در خصوص کابینه اما توجه به گروه‌هایی همچون جوانان، زنان و اهل تسنن در فهرست نهایی است. موضوعی که اتفاقا ریشه بسیاری از تخریب‌ها و نقدها نسبت به دولت را شکل می‌دهد.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین