bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۶۰۸۷۴

(ویدئو) موشک مکو؛ کوسه ابرصوت لاکهید مارتین

(ویدئو) موشک مکو؛ کوسه ابرصوت لاکهید مارتین

به گفته لاکهید مارتین، موشک مکو در میان نسل اول از موشک‌های این شرکت قرار دارد که به طور کامل در یک اکوسیستم مهندسی دیجیتال طراحی شده است.

تاریخ انتشار: ۰۰:۰۲ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۳

لاکهید مارتین به تازگی اعلام کرد که موشک چند ماموریتی ابرصوت این شرکت به نام "مکو" (Mako) آماده عملیات است.

به گزارش عصرایران، این موشک که نام خود را از سریع‌ترین کوسه در اقیانوس گرفته است، برای بیش از هفت سال در حال توسعه بوده است. به گفته لاکهید مارتین، موشک مکو می‌تواند در حملات هوایی، حملات دریایی، دفاع ضد هوایی و ماموریت‌های دیگر به کار گرفته شود.

موشک مکو می‌تواند روی انواع مختلف هواپیما‌ها از جمله اف-۳۵، اف/ای-۱۸، اف-۱۶، اف-۱۵، و پی-۸، و در محفظه حمل سلاح داخلی اف-۲۲ و اف-۳۵ سی نصب شود. هر هواپیما با پایه‌های سلاح ۳۰ اینچی، از جمله بمب افکن ها، می‌تواند این موشک را حمل کند.

موشک ابرصوت مکو

به گفته لاکهید مارتین، موشک مکو در میان نسل اول از موشک‌های این شرکت قرار دارد که به طور کامل در یک اکوسیستم مهندسی دیجیتال طراحی شده است. افزون بر این، بهترین شیوه‌های مهندسی سامانه‌های مبتنی بر مدل (Model Based Systems Engineering) و تشکیلات یکپارچه مبتنی بر مدل از چرخه عمر سلاح پشتیبانی می‌کنند.

بنابر بیانیه مطبوعاتی لاکهید مارتین، مکو به دلیل طراحی دیجیتال و معماری باز، از ادغام سریع عناصر ویژه ماموریت، مانند سر جنگی و جستجوگر‌ها پشتیبانی می‌کند. این به کاربران اجازه می‌دهد تا مکو را بدون گرفتاری‌هایی خاص ارتقا دهند.

(ویدئو) موشک مکو؛ کوسه ابرصوت لاکهید مارتین

برای کاهش خطرات و هزینه ها، موشک ابرصوت مکو از اجزا سامانه‌های میدانی و زنجیره‌های تامین اثبات شده استفاده می‌کند.

همچنین، نصب این موشک روی هواپیما‌های متعددی که توسط ارتش آمریکا استفاده می‌شوند، بررسی شده است.

آیا موشک لاکهید مارتین می‌تواند به جستجوی آمریکا برای یافتن سلاح‌های ابرصوت پایان دهد؟

موشک ابرصوت مکو ۵۹۰ کیلوگرم وزن دارد. بدنه آن ۳۳ سانتیمتر قطر و ۴ متر درازا دارد. مکو را می‌توان روی جنگنده‌های نسل پنجم به کار گرفت و می‌تواند در برد‌های عملیاتی چشمگیر که هواپیما را در فواصل ایمن از دشمن نگه می‌دارد، پرتاب شود.

(ویدئو) موشک مکو؛ کوسه ابرصوت لاکهید مارتین

در شرایطی که لاکهید مارتین هنوز جزئیاتی در مورد سرعت، دقت و دامنه ضربه این موشک منتشر نکرده است، اعلام کرده است که در حال یافتن راه‌های جدیدی برای نوآوری در این محصول است.

فرآیند‌های تحول آفرین مانند طراحی تمام دیجیتال و ساخت افزایشی برای کاهش هزینه و زمان برنامه ریزی شده تولید استفاده می‌شوند.

در موشک مکو، مهندسان از ساخت افزایشی برای تولید بخش هدایت و باله‌ها استفاده کردند. بخش هدایت تمام الزامات مهندسی را با هزینه یک دهم برآورده می‌کند و ۱۰ برابر سریع‌تر و ارزان‌تر از روش‌های ساخت کاهشی معمولی است.

(ویدئو) موشک مکو؛ کوسه ابرصوت لاکهید مارتین

در اوایل سال جاری میلادی، آمریکا آزمایش نهایی نمونه اولیه سلاح واکنش سریع هوا پرتاب‌ای جی ام-۱۸۳‌ای (AGM-۱۸۳A) که توسط لاکهید مارتین توسعه یافته بود را انجام داد. با این وجود، هیچ تمایل یا برنامه‌ای برای خرید این موشک در سال مالی ۲۰۲۵ از خود نشان نداده است.

از این رو، مکو می‌تواند به عنوان گزینه خوبی برای نیروی هوایی آمریکا و بخش‌های دیگر باشد. این موشک می‌تواند نیاز فعلی آمریکا برای موشک‌های ابرصوت را برآورده کند.

روسیه و چین دارای چندین سلاح ابرصوت در زرادخانه‌های خود هستند. از این رو، آمریکا نیز به دنبال به روز رسانی زرادخانه خود است.

(ویدئو) موشک مکو؛ کوسه ابرصوت لاکهید مارتین

bato-adv
bato-adv
bato-adv