همراه با افزایش احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرالرزرو و افزایش انتظارات سرمایهگذاران در این خصوص، قیمت هر اونس طلای جهانی به بالاترین حد تاریخی خود رسید.
به گزارش دنیای اقتصاد، معاملات طلای جهانی، روز گذشته در قیمت ۲۴۵۶ دلار گشایش شد و تنها در عرض چند ساعت، قیمت آن تا سطح ۲۵۰۰ دلار نیز رسید. به نظر میرسد علت این رکوردزنی به افت ناامیدکننده بازار مسکن، کاهش ارقام شاخص دلار و کاهش بازدهی اوراق خزانه مربوط است. به علاوه، تنشهای ژئوپلیتیک از رشد قیمت طلا پشتیبانی میکند.
اونس طلای جهانی در واکنش به دادههای اقتصادی ایالاتمتحده واکنش مثبت نشان داد. بر این اساس این فلز گرانبها در اواسط روز گذشته با لمس سطح ۲۵۰۰ دلاری، بالاترین سطح تاریخی خود را به ثبت رساند. به نظر میرسد روند نزولی تورم و به دنبال آن انتظارات تحلیلگران از کمیته بازار باز فدرال رزرو در ماههای آتی به یکهتازی این دارایی در بازار منجر شد.
کارشناسان مدعی هستند که مجموعه دادههای مثبت روز پنجشنبه آمریکا از جمله آمار خردهفروشی، نقش مهمی در کاهش نگرانیها از رکود ایفا کرد و در ادامه موجب شد بازارهای سهام نیز بالاترین سطح هفتگی خود را مشاهده کنند. علاوه بر این موضوع، دادههای تورمی این کشور در ماه ژوئیه نیز اثر مثبتی بر بازارهای جهانی داشته است.
چرا که به نظر میرسد با نزول تورم به سطح ۲.۹ درصدی، اعضای فدرال رزرو در اعمال سیاستهای انبساطی دست بازتری خواهند داشت. در نتیجه این احتمال شاخص دلار واکنش منفی خود را با سقوط به کانال ۱۰۲ واحدی نشان داد. بر این اساس طلا در ساعت ۱۷ به وقت تهران با مشاهده کانال ۲۴۹۰ دلاری بار دیگر رکورد تاریخی خود را در سال ۲۰۲۴ شکست.
دیلین وو، استراتژیست تحقیقاتی در پپر استون اظهار کرد: «در حال حاضر، به غیر از انتظارات افراد در خصوص کاهش نرخ بهره، افزایش خطرات ژئوپلیتیک و تشدید تنشهای خاورمیانه، محرک دیگری برای کمک به رشد قیمت طلا وجود ندارد.»
آمار منتشر شده از سوی اداره آمار کار در روز پنجشنبه از افزایش چشمگیر خردهفروشی در ماه ژوئیه حکایت داشت و یادآور شد که مخارج مصرفکننده همچنان قوی است. به دنبال این آمارها، ادعاها در مورد قریبالوقوع بودن رکود در آمریکا کاهش یافت و نگرانی افراد را در خصوص تضعیف بازار کار، کاهش داد. چرا که کاهش تورم و افزایش فعالیتهای خردهفروشی آمریکا در ماه ژوئیه موجب دلگرمی پاول و سایر اعضای فدرال رزرو شده و میتواند عملکرد آنها را در خصوص اعمال سیاستهای پولی تحت تاثیر قرار دهد.
چارلی موریس، اقتصاددان با تاکید بر تقاضای بانک مرکزی گفت: «گر چه تقاضای سرمایهگذاران از سال ۲۰۲۱ کاهشی بوده، اما این دارایی به سبب تقاضای بانکهای مرکزی اعتبار خود را حفظ کرده است.»
در بحبوحه افزایش تنشها در خاورمیانه، به ویژه با نگرانی در مورد حمله تلافیجویانه احتمالی ایران به رژیم صهیونیستی، این فلز همچنان از موقعیت خود به عنوان یک دارایی امن بهره میبرد. در این راستا باید به رکوردهای سریالی طلای جهانی در دوران جنگ اشاره کرد.
با درگیری میان اسرائیل و حماس در ۷ اکتبر سرمایهگذاران به عنوان پناهگاه امن به بازار طلا پناه آوردند و هجوم تقاضا زودتر از سیاستهای فدرال رزرو موجب رکورد قیمتی این دارایی شد. سوالی که در این میان ذهن مخاطبان را به خود مشغول کرده این است که آیا تا پایان روز جمعه طلا از کانال ۲۵۰۰ دلاری گذر خواهد کرد؟