bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۶۵۴۸۰

روپوش پزشکی اندازه مبینا نعمت‌زاده است؟

روپوش پزشکی اندازه مبینا نعمت‌زاده است؟

مبینا نعمت‌زاده پس از مدال برنزی که به دست آورده، چهار میلیارد تومان از وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک پاداش گرفته است. ۵۰۰ میلیون تومان فدراسیون تکواندو و پنج هزار یورو هم مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران به او اهدا کرده است. ضمن اینکه گفته شده قطعه‌زمینی هم در اختیار او قرار خواهد گرفت. ماجرا از این زاویه ساده است؛ اگر او سختی کشیده و توانسته مدالی برای ایران بیاورد، پاداشش را که اتفاقا در مقایسه با دیگر هم‌سن‌و‌سالانش بسیار چشمگیر است، دریافت کرده.

تاریخ انتشار: ۰۷:۲۱ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۳

روزنامه شرق نوشت: مبینا نعمت‌زاده، دختر برنزی کاروان ایران در بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس، چند وقتی می‌شود تبدیل به بحثی داغ در فضای مجازی و حقیقی شده است. او پس از آنکه توانست اسمش را بعد از کیمیا علیزاده به‌عنوان دومین دختر مدال‌آور تاریخ ورزش ایران در بازی‌های المپیک ثبت کند، از مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، درخواست کرد مقدمات حضورش در دانشگاه تهران، آن‌هم بدون کنکور فراهم شود.

این درخواست از همان ثانیه‌های نخست عجیب بود؛ چرا‌که مطابق با قانون، او بدون یاری خواستن از رئیس‌جمهور هم می‌توانست در هر دانشگاهی که دوست دارد ثبت‌نام کرده و تحصیلاتش را ادامه دهد. شاید همین تناقض عجیب بود که درخواست مبینا از پزشکیان را بیش از گذشته زیر ذره‌بین برد. اگرچه در ساعات نخست، سایر دانشگاه‌ها از‌جمله دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه الزهرا، با صدور بیانیه‌های رسمی اعلام آمادگی کردند تا قهرمان ورزشی ایران را با آغوش باز پذیرا باشند، ولی خواسته غافلگیرکننده مبینا، اندکی بعد از راه رسید.

او برای تنویر افکار عمومی هم که شده، خواسته‌اش را با جزئیات بیشتری مطرح و عنوان کرد نه ورود صرف به دانشگاه بلکه ورود به رشته پزشکی را خواستار شده است. از زمان رسمی‌شدن این موضوع، چندپارگی در فضای جامعه رخ داده و بسیاری از زیاده‌خواهی این دختر ۱۹‌ساله گفته‌اند. مبینا گفته قصد دارد با ورود به رشته پزشکی، به رؤیای کودکی‌اش جامه عمل بپوشاند. این خواسته، ولی بازتاب زیادی داشته و مطابق با بند‌های قانونی که از سال ۱۳۶۵ تا به الان وضع و ظاهرا رعایت شده، نامعقول به نظر می‌رسد.

رانت یا پاداش؟

این اولین پرسشی است که در روز‌های اخیر شکل گرفته؛ اینکه صدور مجوز برای مبینا جهت حضور در رشته پزشکی، پاداشی برای مدال‌آوری اوست یا اینکه یک رانت بزرگ محسوب می‌شود؟ پاسخ اکثریت گزینه دوم است. واضح است که برای ورود به رشته پزشکی نیاز به سال‌ها سختی‌کشیدن است و دانشجویان این رشته، به‌سادگی برنمی‌تابند تا قهرمانی، به لطف داشتن مدال برنز المپیک، بدون آنکه سختی‌های این قشر را تحمل کرده باشد، پا به این عرصه بگذارد. البته اگر از این زاویه به طریقی دیگر نگاه شود، شاید منطق آن‌ها قابل درک باشد. مبینا نعمت‌زاده پس از مدال برنزی که به دست آورده، چهار میلیارد تومان از وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک پاداش گرفته است. ۵۰۰ میلیون تومان فدراسیون تکواندو و پنج هزار یورو هم مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران به او اهدا کرده است.

ضمن اینکه گفته شده قطعه‌زمینی هم در اختیار او قرار خواهد گرفت. ماجرا از این زاویه ساده است؛ اگر او سختی کشیده و توانسته مدالی برای ایران بیاورد، پاداشش را که اتفاقا در مقایسه با دیگر هم‌سن‌و‌سالانش بسیار چشمگیر است، دریافت کرده. پرسشی که اینجا مطرح می‌شود، آن است که آیا دولت حاضر است به دانشجویانی که در رشته پزشکی پذیرفته شده‌اند، معادل پنج میلیارد تومان پاداش دهد؟ اگر پاسخ منفی است، پس مقوله رانت در اعطای مجوز به مبینا برای حضور در رشته پزشکی پررنگ می‌شود.

با طلایی‌ها چه باید کرد

حتی اگر اعتراض دانشجویان پزشکی هم کنار گذاشته شود، باز اعطای این مجوز به این سادگی‌ها نخواهد بود. درست است که کار مبینا نعمت‌زاده ارزشمند و قابل تقدیر است، ولی مسئله اینجاست که اگر او بخواهد با برنز المپیک، بدون کنکور، پزشکی بخواند، به دارندگان مدال‌های خوش‌رنگ‌تر چه پاداش تحصیلی‌ای باید داد؟ مثلا آرین سلیمی با ۲۰ سال سن، طلای المپیک گرفته؛ پاداش درخور برای او در صورت اعطای مجوز به مبینا برای ورود به رشته پزشکی، چه رشته تحصیلی‌ای خواهد بود؟ یا اینکه ناهید کیانی به‌عنوان پرافتخارترین زن تاریخ ورزش ایران در المپیک، چه رشته تحصیلی‌ای را باید برگزیند تا عدالت رعایت شده باشد؟ این‌ها تازه بدون در نظر گرفتن جایگاه ورزشکارانی است که در تاریخ المپیک نه یک برنز بلکه چندین مدال طلا و نقره دارند. واضح است که در این زمینه هم عدالت رعایت نمی‌شود و نارضایتی‌ها یکی پس از دیگری از راه خواهند رسید.

تداخل نخبگی

در نخبه‌بودن مبینا نعمت‌زاده تردیدی نیست. کسی که با ۱۹ سال سن، با آن همه محدودیت که برای جامعه زنان در امر ورزش در ایران وجود دارد، توانسته مدال المپیک بگیرد، شایان تحسین است. با وجود این، موضوعی که باید روشن شود، این است که مبینا نخبه ورزشی است و طبیعی است که نتواند یا وقتش را نداشته باشد که نخبه حوزه دیگری از‌جمله پزشکی شود. البته که درباره استثنائات صحبت نمی‌کنیم؛ همین حالا هستند المپین‌های خارجی که در عرصه پزشکی مشغول بوده و مدال المپیک را هم دارند. ولی آن‌طورکه خود مبینا می‌گوید، آن‌قدر درگیر تمرین و مسابقه است که فرصتی برای درس‌خواندن برایش باقی نمی‌ماند. پس حتی اگر پذیرفته شود که او استعداد لازم در این زمینه را دارد، به این معنا نیست که حتما تبدیل به یک نخبه در این عرصه می‌شود.

از سوی دیگر، داستان تبعیض به‌وجود‌آمده را هم نباید فراموش کرد. منهای قهرمانان ورزشی، اگر دیگر نخبه‌های ایرانی، خاصه در حوزه علم و فناوری، به سرشان بزند که به واسطه نخبگی تغییر رشته داده و بدون کنکور و سختی‌هایش به رشته دیگری ورود کنند، تکلیف چیست؟ آیا چنین حقی برای آن‌ها به‌عنوان یک نخبه در نظر گرفته می‌شود؟

ترس از مهاجرت

با وجود تناقض‌های بسیاری که در این زمینه وجود دارد و در بالا به تعدادی از آن‌ها اشاره شد، باید چند موردی که باعث می‌شود مبینا و مبینا‌ها سهم بیشتری از جامعه (اینجا مشخصا جامعه تحصیلی) طلب کنند، برجسته شود. مهم‌ترین و جدی‌ترین آن‌ها ترس مسئولان از مهاجرت همین نخبه‌های ورزشی است. پیش از این دیده شده بود که رسیدگی مادی به تنهایی نمی‌تواند چنین ورزشکارانی را برای همیشه راضی نگه دارد تا فکر مهاجرت به سرشان نزند.

از سویی وقتی شیب تند مهاجرت ورزشکاران روز به فزونی است، بدیهی است که مسئولان هم به سمتی حرکت کنند تا رضایت بیشتری را برای این قشر فراهم آورند. درست است که صحبت‌های پدر مبینا نعمت‌زاده مبنی بر پرداخت رقم‌های شگفت‌انگیز به دخترش از سوی چند کشور اغراق‌آمیز به نظر می‌آید، ولی حتی همین «تهدید نصفه‌و‌نیمه» هم می‌تواند برای مسئولان امری جدی تلقی شود. اینجاست که دیگر باید با آگاهی و اطلاعات کامل پیش رفت تا روشن شود چنین خواسته‌ای از سوی یک ورزشکار منطقی است یا خیر.

سهمیه واقعی

بدون در نظر گرفتن اتفاقات ریز و درشتی که در این عرصه رخ داده است، تا قبل از داستان مبینا، اختصاص سهمیه به افرادی خاص، به‌ویژه در حوزه پزشکی، همیشه محل بحث بوده و حتی تا به الان هم از بین نرفته است. کم نیستند افرادی که در همین ماجرای مبینا نعمت‌زاده اعتقاد داشتند اگر قرار است سهمیه‌ها به افرادی خاص برسد، چه بهتر که به قهرمانان ورزشی برسد که حداقل به واسطه دستاوردی که در حوزه دیگر داشته‌اند، به آن نایل شده‌اند. پس واضح است تجدیدنظر یا اصلاحات در این زمینه هم باید در دستور کار قرار بگیرد تا اگر دختر قهرمانی از ایران نتواند سهمیه پزشکی بگیرد، این سهمیه برای سایر افرادی که صلاحیت صد درصدی برای آن ندارند نیز در نظر گرفته نشود.

دبیر بله، مبینا نه!

دست آخر شاید بتوان از منظر قانونی یا استثنائاتی که با یک «حکم ویژه» در این مسیر رقم خورده، این ماجرا را پیش برد. قانون به صراحت عنوان کرده قهرمانان ورزشی، چه آن‌هایی که در المپیک مدال گرفته و چه در رقابت‌های جهانی، می‌توانند از سهمیه دانشگاه استفاده کنند، ولی فقط در رشته‌های تربیت‌بدنی. از این قانون تا به الان بیشتر قهرمانان ایرانی از سال ۱۳۶۵ استفاده کرده‌اند.

البته که این موضوع به این معنا نیست که هیچ‌وقت چنین قانونی اسیر حکمی ویژه نشده باشد؛ مهم‌ترین استثنائی که می‌توان به آن برگشت، داستان تحصیلات دانشگاهی علیرضا دبیر، رئیس کنونی فدراسیون کشتی و سیدمحمد خاتمی، رئیس دولت اصلاحات است. خاتمی پس از درخواست علیرضا دبیر در پی موفقیتش در المپیک سیدنی، مسیری برای قهرمان وقت کشتی ایران فراهم کرد تا نه در رشته تربیت‌بدنی بلکه در رشته مدیریت بازرگانی ادامه تحصیل دهد. درست است که تحصیل در عرصه مدیریت بازرگانی شاید متفاوت با تحصیل در حوزه پزشکی باشد، ولی مبینا و مبینا‌ها به این موارد واقف هستند که وقتی قانون برای یک ورزشکار یک بار تغییر کرده (البته همین مورد رسانه‌ای شده)، دلیلی ندارد دوباره دستخوش تغییر نشود. به عبارتی، وقتی محمد خاتمی با یک حکم ویژه، علیرضا دبیر را به خواسته‌اش در عرصه تحصیلی رسانده (بدون بررسی عواقب آن)، چرا مسعود پزشکیان برای مبینا نعمت‌زاده چنین نکند؟ این همان خلأیی است که شاید ترمیمش نیاز به جدیت بیشتر داشته باشد.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
برنده مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی دوست داره هافبک راست تیم ملی فوتبال بشه آقای قلعه نویی لطفا ایشون رو وارد لیست کن دیگه از این آدم نخبه تر هم مگه داریم؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
آقا بهترین رشته ها و دانشگاهها به سهمیه دارا اختصاص پیدا میکنه. یک دانش آموز با سهمیه آزاد. هر چقد هم بخوونه نمیتونه با اونا رقابت کنه. شما را بخدا این قوانین را اصلاح کنید. پیش خدا باید پاسخگو باشید. چرا بچه ها را ناامید میکنید.
javad
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
با این حساب خانم کیانی هم باید وارد رشته پزشکی بشه. تازه نقره آورده و باید تا تخصص پیوسته ادامه بده
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
حتما اندازه سهمیه ایها است؟ 75 درصد ورودیهای پزشکی دانشگاه تهران سهمیه ای هستند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
در رشته ی پزشکی بایدرانت،امتیازوسهمیه حذف شود،زیراپزشک ارتباط مستقیم با جان مردم راداردوکیلویی پزشک واردبهداشت شود،ابن خیانت آشکاربه مردم است.
انتشار یافته: ۴۶
ابوعطا
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
حتی اگر ایشون مدال المپیک را نمی آورد میتوانست در پردیس هر دانشگاه دولتی یا آزاد با پرداخت شهریه در هر رشته ای ثبت نام کند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
خب که چی؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
تو هم با این پردیس پردیس ول کن نیستیا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
موافقم و نخبه کشی در این کشور حد ندارد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
ناشناس 08:48 نخبه کشی یعنی یک بیسواد به صرف چهار تا لگدپرانی یا بهانه ها و توجیهات دیگر بیاد بره حق یک نخبه رو لگدمال کنه و جاش رو در دانشگاه اشغال کنه، بچه نداری تا بفهمی دانش آموزی با معدل 20 در تمام دوران تحصیلی مدرسه و رتبه زیر 1000 کنکور نمی تونه پزشکی قبول بشه ولی سهمیه ای ها با رتبه 75000 الآن دارن پزشکی می خونن ، شما معنی نخبه کشی رو با گوشت و پوست و استخوان حس نکردید
javad
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
قبولی در چهار رشته پرتقاضا پزشکی، دندان داروسازی و دامپزشکی حتی شهرستانهای کوچک کار راحتی نیست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
ناشناس 09:18:
1- نخبه کشی یعنی نوشته جنابعالی که مدال المپیک را لگد پرانی می دانی.
2- فکر می کنی بقیه لگد پران های کشورهای دیگه از بورس تحصیلی برخوردار نیستند؟ مثلا به نظرت بازیکنان NBA از تو جوب پیدا می شن یا اول با دانشگاه ها قرار داد می بندند.
3- بعید هم می دونم کسی با رتبه 75 هزار بره پزشکی یک دانشگاه قابل قبول. این مدل حرف زدن مالیات نداره.
4- دست از نخبه کشی بردارید و گرنه به همان چیزی می رسید که تا حالا رسیدید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
جناب 10:53 برید گزارش سازمان دیدبان شفافیت تحت مدیریت آقای احمد توکلی رو بخونید که در اساسنامه هیئت های علمی دانشگاهها چه مقرراتی وجود داره که اعضای خانواده اساتید بر مبنی اون مقررات تبعیض آمیز چگونه می تونن در ورود به دانشگاهها سهمیه داشته باشن و کسی که رتبه 75000 کنکور رو داشته همین الان در یکی از معتبرترین دانشگاههای کشور دانشجوی رشته پزشکی هست این خبر سال قبل در تمام رسانه ها منتشر شد شما چطور بی خبر موندید در عجبم
ناشناس
Czechia
۰۷:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
ارتباط میان مدال المپیک در تکواندو و تحصیل در رشته پزشکی فقط توی مملکتی مثل ایران ممکنه بوجود بیاد، در بقیه دنیا هر چیزی سر جای خودش هست و ضابطه و قانون برای همه یکسانه. پزشکی دوست داری، باید درس بخونی و کنکور بدی و بعدا بری دانشگاه علوم پزشکی تهران، مدال المپیک دوست داری باید زحمت بکشی و بری باشگاه و در انتخابی ها شرکت کنی تا بری المپیک و اونجا هم بعد از حذف رقبا مدال المپیک پاریس رو بگیری. فکر نمی کنم هیچ آدم عاقلی ارتباطی بین این دو پیدا بکنه که مثلا آورنده مدال المپیک بره پزشکی و دانشجوی پزشک هم بره المپیک فقط به واسطه اینکه طرف مدال المپیک داره یا دانشجوی پزشکیه.
اما اونجا ایرانه دیگه!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
با سلام جهت اطلاع در آمریکا قهرمانان المپیک در هر رشته و دانشگاهی که بخواهند می توانند تحصیل کنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
متاسفانه شما از بقیه دنیا پرتی
یک نگاه به کشوری که آمال بسیاری است بیندازید. (ایالات متحده) مفهوم بورس ورزشی در آنجا به خوبی قابل مشاهده اشت.
بنابراین اگر یک المپین بخواهد مثلا در دانشگاه تهران درس بخواند، آن دانشگاه باید بسیار هم خوشحال باشد و از این موقعیت استفاده تبلیغاتی مناسب در سطح کشور و جهان کند.
اما در زمان تحصیل مشابه دیگران دانشجویان با ایشان برخورد شود و نمرات به دقت ارزیابی گردد.
مهم فقط روش ورود ایشان نیست (که البته در این شرایط از طریق مدال المپیک مناسب است.) صدور مدرک و ریز نمرات مهم است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
ناشناس ۸:۱۶ اگه کلا از همه جا بی اطلاعی لازم نیست اعلام نظر کنی . اولا تو امریکا پذیرش از طریق دانشگاه انجام میشه و اونها هم به قهرمانان فقط در چارچوب کیس خاص پذیرش میدن نه هر رشته ای. دوما اصولا قهرمانان المپیک امریکا همگی یا دانشجو یا نهایتا فارغ التحصیل دانشگاه هستند و در‌امتداد سیستم بسیار پیشرفته اموزشی ورزشی دانشگاه به شرایط المپیکی یا قهرمانی میرسن . خیلی کم پیش میاد کسی مستقل یا خارج این سیستم وارد رقابت های قهرمانی بشه مگه خیلی علاقمند باشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
آقای 08:16 میشه بگی این اطلاعات رو دقیقا از کجات دراوردی؟ در آمریکا اصولا سیستم کنکور واحد و سراسری آنگونه که در ایران هست وجود ندارد و دانشگاهها و مراکز و موسسات علمی راسا و مستقلا امتحان ورودی میگیرند و هر کسی هم می تواند در امتحان ورودی دانشگاهها شرکت کند اعم از قهرمان ورزشی یا افراد عادی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
ناشناس 09:02 و 10:21 یک بار متنی که خودتان نوشتید رو بخونید. می فهمید درخوست مبینا نعمت زاده دور از ذهن نیست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
بابا لباس این ورزشکاران ایران شبیه لباس پرستاران و پزشکان بود حس پزشکی گرفته اند بندگان خدا
آرا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
در این شهر بی نظم هرکی ساز نا کوک خودش رو میزنه . یکی میگه میشه بره پزشکی ، یکی میگه نه نمیشه ... ولی در کل مبینا از جو شادی که از موفقیتش در المپیک ایجاد شده بود به نحوی سو استفاده کرد و درخواست نا معقولی ارائه داد که عواقب قبولش فاجعه بار خواهد بود اول برای خود او و بعد برای جامعه دانشگاهی و پزشکی کشور
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
وقتیکه دانشجوی سهمیه آیی که سه بار مشروط شده اخراج نمیشه و یا همین دانشجوی سهمیه ایی چند ده هزار نفر رتبه اون پایینتر از آخرین نفر قبولی تو این رشته هست و هیچ برتری در هیچ زمینه ای نسبت به دیگران ندارد ولی چون دیده نمیشه کسی اعتراض نمیکنه ،بهتر میبنا پزشکی بخونه تا بقیه بفهمند در این سالها رانت علمی چه بلایی سر پیشرفت کشور آورده و شاید مثل بنگلادش به خودشون بیان.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
وای ول کنین دیگه مسخره ها ،
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
ادمهای دوزاری بیخودی بزرگ نکنین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
اصولا ما ایرانی ها همیشه به دنبال سهم هستیم نه حق و حقوق! چرا؟ چونکه ادعای سهم را می شود بر اساس قدرت و نفوذ و عوامل غیر مرتبط بیشتر و بیشتر کرد که در آن اثری از مساوات و عدالت وجود ندارد با حق و حقوق نمی توان چنین کرد. بهر حال من متعجبم که ما ایرانی ها اصولا با برده داری مخالفتی نداریم، بلکه به دنبال آن هستیم تا خود ارباب شویم! ارباب مافیای پزشکی، ارباب و سلطان شکر، ارباب و مافیای دارو و ........!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
اینروزها خیلی شنیدیم که بیمارا یا افرادی که نیاز به جراحی های ساده داشتن متاسفانه زیر دست هنین پزشکای سهمیه ای جونشون و از دست دادن یا به خطر افتاده . مسئولین ....... که برای درمان میرن انور آب خدا به داد مردم برسه .
ابوالفضل
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
شمارا بخدا آنقدر با روح وروان بچه های نخبه ودرس خوان بازی نکنید وحق انهارابه دیگران ندهیداین سهمیه ها را بردارید به آنها خانه وپول بدهید ولی حق‌الناس وصندلی فرزندان مارابه آنها ندهیدبس کنید چراحق جوانان مارا به کسی دیگر می‌دهید میتوانید بگویید عدالت اجرا شده علمای اعلام ومراجع تقلید به این قضیه ورودکنندجوانان ما که حق آنهارا پایمال می‌کنند دارند از دین بر میگردندشما را به خدا به داد جوانان برسیدکه فردا دیر است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
بچه من مثل تمام بچه های ایران عزیز. یک سال تمام ته یه اتاق شش متری نشست خووند. با کلی استرس و بدبختی. خودمم خجالت میشکم نگاش کنم. چرا سهم بچه های درسخوان و نخبه را به کسانی که حقشون نسیت میدهید. پیش خدا بیاد جوابگو باشید. بجای سهمیه به این خانواده های سهمیه دار، پول و ملک بدین.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
به قول معروف مگر ایران قحط الرجال است هر کس ایران را دوست ندارد و به خاطر ایران دوستی اش گرو کشی می کند یا منت سر بقیه می گذارد این گوی و این میدان برود بهتر از ایران هر جا دوس دارد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
اگر چنین مجوزی داده شود 1- از فردا همه نخبگان در حوزه های مختلف توقعات غیر منطقی خواهند داشت.
2- فکر کنید ایشان پزشکی بخواند و همزمان بخواهد ورزش قهرمانی را هم با جدیت دنبال کند.چند سال بعد نه یک پزشک خوبی خواهد شد نه یک ورزشکار موفق.
هم خودش و هم مملکت از این منظر آسیب خواهند دید.به نظر من چنین درخواستی کاملا بیجا و غیرقابل قبول است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
میشه لطف کنید دیگه از همین امروز صحبت درباره این موضوع را مختومه بفرمایید؟یعنی چی که هر روز دراینباره تیتر می زنید.همین شما هستید که افرادکوچیک را با این روش غلط روزنامه نگاری بزرگ می کنید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
اتفاقا باید مدام تکرار بشه تا جلوی این بی عدالتی ها و حق خوری ها گرفته بشه
خنده روی سابق
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
حالا چرا دانشگاه تهران؟ دانشگاه قم
فرامرز
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
به نظرم همه رجوع کنند به توئیت رسول خادم
قهرمان و پهلوان نامی کشور و این موضوع را فیصله بدهند بهتره ، من هم اضافه می کنم که قهرمان المپیکی ما از امروز باید همه ی هم و غمش گرفتن مدال طلای المپیک بعدی باید باشد و قطعا مشغولیت ایشان در یک رشته ی دیگری ولو پزشکی موفقیت ایشان را در اون رشته در آینده تضمین نمی کند . و یک حرف هم با خبرنگاران روزنامه ها و خبر گزاری ها ؛ واقعا موضوعات مهم تر و با اولویت بالاتری نسبت به این قضیه داریم که باید هر روز به آن بپردازید، خواهشا دیگر مطلبی راجع به این درخواست ننویسید .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
ایشون می تونه با روپوش پزشکی در یک نانوایی یا قنادی مشغول بشه اینطوری هم یک شغل و درآمدی خواهد داشت و هم آرزوی پوشیدن روپوش پزشکی تو دلش نمی مونه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
اگر کسی شایستگی داشته باشد، قطعا مدال آوران طلای الپیاد جهانی زیست هستند که باید بی برو برگرد در رشته پزشکی پذیرفته شوند، کسانی که در این المپیاد در سطح جهان با استاندارد جهانی و به زبان انگلیسی به سوالات تخصصی زیست پاسخ دادند، اگر ق رار است کسی را دانشگاه راه بدهید پزشکی بخواند و در آینده پزشک خوبی شود قطعا یان عزیزان هستند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
هیچ ارتباطی بین سوالات زیست شناسی با پزشکی وجود ندارد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
واقعا قانون مسخره ای است که نفر برتر رشته ورزشی همینجوری یلخی و خارج از سیستم کنکور و ضوابط مربوطه بیاد بره وارد دانشگاه بشه و پزشکی بخونه اگر قرار هست به نخبه ورزشی چنین امتیاز و حقی داده بشه عکس موضوع هم باید تبدیل به قانون بشه و نفرات برتر کنکور و المپیاد های علمی بدون قواعد و ضوابط و بدون سابقه ورزشی بتونن وارد تیم های ملی ورزشی بشن و در مسابقات جهانی و المپیک جای دیگر ورزشکاران را اشغال کنن
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
اینقدر با روح و روان این ورزشکار کلنجار نرید. آخرش میشه مثل کیمیای بنده خدا که همه این شهرت و پولو گذاشت و رفت. بذارید در آرامش به این قضیه رسیدگی بشه. اگه قانونی بود بره پزشکی بخونه اگه نوبد که خلاص. الان 75درصد پذیرش تو رشته های خوب متعلق به سهمیه داراس. استخدام در ادارات دولتی هم همینطور. ماها باید یه گوشه بشینیم نون و ماستمون رو بخوریم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
هر قانونی که قانون نیست برخی از قوانین عین بی قانونی است در جنگل هم قانون حکمفرما است
ناشناس
Japan
۱۰:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
سیل مهاجرت در بین همه اقشار جامعه راه افتاده. مگر به کیمیا علیزاده پاداش های مختلف داده نشد؟ آیا توانست میل به مهاجرت را در او از بین ببرد؟ الان کیمیا کجاست؟ ایا جانشینی پیدا نکرد؟ ناهید که از او بهتر عمل کرد. بنابراین بهتر است جلوی زیادی خواهی چنین افرادی گرفته شود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
الان جوری شده اگه مثلا به کارت به اورژانس بیمارستانی بیفته و دکتری بیاد بالای سرت، خودت با اون حالت نزار یا اطرافیانت با دل نگرانی اولین سوالی که از آقا؟خانم دکتر میپرسند این است که: " آقا/خانم دکتر شما سهمیه ای هستید یا واقعی؟ "
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
دوستان ببینید زیاد تعصب برندارید. خونتون هم به جوش نیاد . مبینا فقط نوزده سالش هست و طبیعیه هیجان و شور شوق بچگی داشته باشه مخصوصا تو خانواده های ایرانی یه سنت هست که بچه از بدو تولد میخواد دکتر بشه. خب این بچه هم دیده که قراره پذیرش بشه گفته چه بهتر میرم پزشکی. مبینا یک نفره و گیریم که وارد پزشکی بشه حال چه موفق باشه چه نباشه. سالانه انبوهی از کنکوری ها وارد این رشته میشن با سهیمه های ناعادلانه. هزاران نفر به واسطه ثروت پدرشون وارد رشته های پولی پزشکی میشن. حالا سر یک نفر که یه حرفی از سر هیجان زده چه داستانی راه افتاده. چرا کسی به خاطر هزاران سهیمه ناعادلانه که حق خیلی ها رو ضایع میکنه رگ گردنش باد نمیکنه. فقط همین یه مبینا جای بقیه رو تنگ کرده.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
والدینش هم بچه هستند؟ پدرش در چندین مصاحبه از جمله در برنامه تلویزیونی با وقاحت این امر رو حق بی چون و چرای دخترش دونسته بدون اینکه اصلا لحظه ای به این فکر کنه که اگه قراره دخترش برای تحصیل در رشته پزشکی اینطوری بخواد وارد دانشگاه بشه حق یکی دیگه از بچه های مردم رو پایمال کرده و زندگی اون بچه رو تا ابد خراب کرده
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
مبینا خانم برای ما یک قهرمان و نخبه ورزشی هست و درجای خود قابل تقدیر و احترام ،
ولی اینکه بیایم یک سهمیه رشته دانشگاهی مهمی چون پزشکی که خیلی از جوانان مابرایش شب و روزشان را گذاشته اند تقدیم فردی که معلوم نیست همچون ورزش استعدادی در یادگیری مهارت های دیگر هم دارد و سنجیده نشده است قرار دهیم ، عین بی عدالتی و بی انصافی هست .
به خانم نعمت زاده از بیت المال این ملت یک بنز میباخ هم بدهند فکر نکنم کسی اعتراضی بکند .
ولی همچین خواسته ای صددرصد رانت است و مخالفت با آن بی شک زیاد است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
چرا باید از بیت المال بنز داده شود ؟
این همه نیازمند در کشور داریم که مطمئن باشید راضی نیستند از جیب آنها پرداختی صورت بگیرد.
اما افراد زیادی با سهمیه وارد دانشگاه می شوند که سطح علمی آنها از مبینا هم پایین تر است ، باید مشکل ریشه ای حل شود
bato-adv
bato-adv
bato-adv