«اگر پزشکیان واقعاً میخواست به برخی از جریانات سیاسی حالی بدهد نباید از وزارت کشور هزینه میکردند. مردم با امید در انتخابات ۱۴۰۳ شرکت کردند و اگر آقای پزشکیان نبودند آیا این همه جمعیت در انتخاب شرکت میکردند؟ باید دقت کنیم که بعد از ۴ سال ما دوباره در این کشور انتخابات داریم و به مردم نیاز داریم که دوباره پای صندوقهای رای بیایند؛ با این گونه چینش کابینه خدا شاهد است که مردم ناراحت میشوند.»
یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی کشور اظهار کرد: آقای مومنی در حوزههای تخصصی مورد نیاز وزارت کشور نه تجربه و نه علم دارد؛ در حالیکه وزیر کشور باید تجربه و علم کافی داشته باشد و اگر کسی که نه علم و نه تجربه آن را دارد نباید در وزارتخانه بگذاریم که باید مسائل سیاسی فرهنگی اجتماعی را درک کند.
به گزارش ایسنا، محمد باقری نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر روز سهشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ در جریان بررسی برنامه و صلاحیت اسکندر مومنی وزیر پیشنهادی کشور در سخنانی به عنوان مخالف تاکید کرد: آقای مومنی فرد نظامی هستند و مقام معظم رهبری و امام راحل با صراحت دخالت نیروهای نظامی و انتظامی را در سیاست نهی کردند. آیا اینکه شخصی را از نیروی انتظامی برمیداریم و به عنوان وزیر کشور مطرح میکنیم بر خلاف منویات رهبری و امام نیست؟
وی با تاکید بر اینکه آقای پزشکیان باید به صورت شفاف توضیح دهد که چه شد که آقای مومنی را به عنوان وزیر کشور معرفی کرد گفت: یکی دیگر از دلایل مخالفت من با وزیر پیشنهادی کشور مبنای آقای پزشکیان است؛ مگر آقای پزشکیان در انتخابات نگفتند که افراد باید بر اساس تخصص انتخاب شوند؟ آیا واقعاً آقای مومنی در مسائل سیاسی و اقتصادی و امنیتی و فرهنگی تخصص دارند؟
باقری افزود: آقای مومنی در حوزههای تخصصی مورد نیاز وزارت کشور نه تجربه و نه علم دارد در حالیکه وزیر کشور باید تجربه و علم کافی داشته باشد و اگر کسی که نه علم و نه تجربه آن را دارد نباید در وزارتخانه بگذاریم که باید مسائل سیاسی فرهنگی اجتماعی را درک کند.
این نماینده مجلس با طرح این پرسش که آیا نمیشد یکی از استانداران یا معاونان استاندار که طی سالهای گذشته حضور داشتند تصدی وزارت کشور را عهدهدار شوند؟ ادامه داد: آیا در بین دانشگاهیان و اساتید دانشگاهها یک نفر پیدا نمیشد که یکی از میان آنها را به عنوان وزیر کشور انتخاب کنیم؟ آیا این توهین به دانشگاههای کشور نیست؟ فردا باید به مردم کارمندان وزارت کشور پاسخگو باشیم.
باقری با ییان اینکه اگر پزشکیان واقعاً میخواست به برخی از جریانات سیاسی حالی بدهد نباید از وزارت کشور هزینه میکردند، عنوان کرد: مردم با امید در انتخابات ۱۴۰۳ شرکت کردند و اگر آقای پزشکیان نبودند آیا این همه جمعیت در انتخاب شرکت میکردند؟ باید دقت کنیم که بعد از ۴ سال ما دوباره در این کشور انتخابات داریم و به مردم نیاز داریم که دوباره پای صندوقهای رای بیایند؛ با این گونه چینش کابینه خدا شاهد است که مردم ناراحت میشوند. اگر یک نفر از کابینه پیشنهادی رای نیاورد دولت وفاق ملی شکل نمیگیرد.
وی با انتقاد از عملکرد مومنی در ستاد مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی گفت: آقای مومنی کدام خلاقیت را در این پستهای مدیریتی داشتهاند؟ امروز وضعیت کشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر چیست؟ وضعیت پلیس راهور ما چگونه است؟ وضعیت ترافیک شهری ما چگونه است؟ ایشان چه تضمینی میدهند که مجدداً اتوبوسی از جاهای دیگر از وزارت کشور نیرو بیاورند؟ در سه سال گذشته دیده شد که در استانداریها و فرمانداریها چقدر از جاهای دیگر نیرو وارد شده است؛ آقای مومنی باید پاسخگو باشد که آیا میخواهد اتوبوسی نیرو بیاورد یا خیر؟ آیا وضعیت سه سال گذشته وزارت کشور برای نمایندگان مجلس قابل قبول بود؟ نمایندگان دقت کنند که یک بار دیگر کلاه به سرشان نرود.
این نماینده مجلس اظهار کرد: جبهه مشارکت یکی از خطرناکترین گروهها در کشور است که واقعاً برای کشور مضر است و موجب دردسر برای کشور شده است؛ از سوی دیگر نیز باید مراقب انحرافی باشیم و جریان انحرافی در مجلس و انتخاب اعضای کابینه نفوذ نکند؛ جریان انحرافی در این کشور خطرناکتر از جبهه مشارکت است؛ هر دو لبه دو قیچی برای کشور هستند و خدا شاهد است که جریان انقلابی در مجلس نفوذ دارد و باید مراقب باشید که به آن شخصی که اینها رنگ میدهند ما رای ندهیم؛ اینها یا میخواهند مجلس را کانالیزه و مدیریت کنند و ما باید دقت کنیم که جریان انحرافی بیشتر از این به کشور ضربه نزند.
به گزارش ایسنا، محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در واکنش به اظهارات باقری گفت: هیچ مغایرتی با قانون اساسی و قوانین جاری کشور برای نیروهای نظامی جهت حضور در بخشهای دولتی وجود ندارد؛ ضمن اینکه در موادی از قانون استخدامی سپاه که سپاه استخدام این نهاد است، مقررات مأمور کردن است نیروها به دوایر و دستگاههای دولتی مطرح شده است.
وی افزود: اوج فعالیتهای سیاسی در انتخابات ریاست جمهوری است و نیروهای نظامی در مشارکت در نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری حتی ضرورت استعفا نیز ندارند و حتی در انتخابات دوره دوم آقای خاتمی دیدیم که آقای شمخانی با لباس نظامی زودتر در مناظرات شرکت کردند؛ بنابراین هیچ ممانعت قانونی در این خصوص وجود ندارد.