کوفته تن ماهی یکی ازا نواع کوفتههای خوشمزه و مجلسی است که از ترکیب تن ماهی با سیب زمینی پخته، جعفری، تخم مرغ و نوعی سس مخصوص تهیه میشود.
فراروـ کوفته یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که برای تهیه آن از گوشت قرمز و سبزیهای معطر استفاده میکنند. در میان انواع کوفتههای ایرانی کوفته تبریزی شهرت جهانی دارد که بهترین نوع کوفته است. کوفته تبریزی که در زبان ترکی آذربایجانی به آن کوفته سی میگویند، یکی از مشهورترین خوراکهای ایرانی است که شهرت جهانی دارد و مهارت پخت سنتی کوفته تبریزی در میان آثار ناملموس ایرانی ثبت ملی شده است. کوفته در نقاط مختلف دنیا و در کشورهای خاورمیانه با روشهای متفاوتی تهیه میشود. کوفته تن ماهی یک غذای دریایی بسیار خوشمزه است که از ترکیب تن ماهی با سیب زمینی، جعفری، تخم مرغ و ادویه تهیه میشود. این غذای خوشمزه و مقوی روش تهیه بسیار آسانی دارد و برای پذیرایی از مهمان هم یک گزینه مناسب است. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه و جدید را در منزل برای اعضای خانواده تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
تن ماهی: ۲ عدد
سیب زمینی آبپز: ۲ عدد
جعفری و گشنیز خرد شده: ۱ پیاله کوچک
تخم مرغ: ۲ عدد
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
آرد سوخاری: ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، ادویه کاری و پولبیبر: به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس
فلفل دلمهای قرمز و سبز: از هرکدام نصف یک عدد
سیر: ۵ حبه
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
گشنیز خرد شده: نصف لیوان
نمک، پاپیرکا و فلفل: به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم
برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا سیب زمینی را آبپز کنید و بگذارید کاملا خنک شود، سپس پوست و رنده کنید. تن ماهی را بجوشانید و بعد از اینکه کاملا خنک شد، آبکش کنید و با دست فشار بدهید تا روغن تن ماهی کاملا گرفته شود. حالا تن ماهی را با قاشق پوره کنید و همراه با جعفری و گشنیز خرد شده، آرد سوخاری، روغن زیتون، تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه، پودر کاری و پولبیببر به سیب زمینی رنده شده اضافه کنید و مواد را با دست حسابی ورز بدهید تا به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. حالا به اندازه یک گردوی درشت از مواد بردارید و کوفته قلقلی درست کنید. کوفتهها را به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند، سپس هر دو طرف کوفتهها را در مقداری روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید.
برای درست کردن سس این غذا، سیر را خرد کنید و داخل همان روغن ماهی تابه بریزید، سپس فلفل دلمهای خرد شده را اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدهید تا خامی فلفل گرفته شود. در مرحله بعد کمی نمک، فلفل سیاه و پاپریکا بریزید و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و مواد را هم بزنید و یک دقیقه تفت بدهید. در آخر جعفری خرد شده را اضافه کنید و نصف لیوان آب جوش بریزید و صبر کنید تا جوش بیاید، سپس کوفته قلقلیهای سرخ شده را داخل سس بچینید و درب ماهی تابه را ببندید و حرارت را کم کنید. نیم ساعت زمان بدهید تا مواد بجوشد و سس غلیظ شود. حالا کوفتههای تن ماهی خوشمزه شما آماده سرو است که میتوانید آن را هم با برنج یا با نان سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
۱ـ برای درست کردن این غذا بهتر است سیب زمینی را به صورت نیم پز استفاده کنید و نگذارید سیب زمینی بیش از حد بپزد و له شود. اجازه بدهید حتما سیب زمینی خنک شود و اگر گرم باشد، کوفته هنگام سرخ کردن وا میرود.
۲ـ یکی از نکات بسیار مهم در مورد مصرف تن ماهی جوشاندن آن است. قوطی کنسرو را به مدت ۲۰ دقیقه در ظرف حاوی آب جوش قرار دهید، طوری که آب کاملاً قوطی را احاطه کند. جوشاندن تن ماهی پیش از مصرف موضوعی است که متخصصان علم تغذیه و پزشکان به آن تأکید دارند. زیرا ممکن است به دلیل یک سهلانگاری در هنگام تولید، شرایط نامناسب نگهداری و یا رد شدن تاریخ مصرف قوطی تن ماهی به نوعی باکتری خطرناک آلوده باشد. این باکتری عامل ایجاد نوعی مسمومیت کشنده به نام بوتولیسم است. جوشاندن تن ماهی تنها راهی است که میتواند این باکتریهای مضر را از بین ببرد. پس این مرحله را جدی بگیرید. اگر در انجام این کار سهلانگاری کنید، میتواند منجر به فاجعهای غیرقابل جبران شود. بله دقیقا درست متوجه شدید. نجوشاندن تن ماهی پیش از مصرف میتواند تبعات غیرقابل باوری را برای شما به همراه داشته باشد؛ بنابراین با تصور اینکه مشکلی پیش نخواهد آمد، به دلیل تنبلی یا گرسنگی زیاد جوشاندن قوطی کنسرو را فراموش نکنید.
۳ـ همانطور که میدانید فلفل دلمهای سبزی پر خاصیتی است که مصرف آن به تمامی افراد بهویژه کودکان توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قویتری دارد. فلفل دلمهای به دلیل مواد مغذی ازجمله ویتامینی که دارد، برای درمان سرماخوردگی مفید است و همچنین برای درمان کمخونی، حفاظت از چشم، تقویت قوه بینایی و نیز رفع یبوست بسیار مفید است. ته فلفل دلمه برجستگیهایی وجود دارد. فلفل دلمههایی که چهار برجستگی زیر خود دارند، ماده هستند. فلفل دلمهای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خامخواری مناسبتر از فلفل نر است. فلفل دلمهای که سه برجستگی زیر خود دارد، نر است، تخم کمتری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از این نوع فلفل استفاده میشود و در آشپزی کاربردیتر است. برعکس فلفل دلمهای ماده اصلاً بعد از تفت دادن و پختن تلخ نمیشود و خوشمزه باقی میماند.