بدن برای بسیاری از عملکردهای مختلف به پروتئین نیاز دارد که به تنظیم اندامها و بافتها کمک میکند، از ساختار سلولی پشتیبانی میکند، عملکرد ایمنی را بهبود میبخشد و حرکت فیزیکی را تسهیل میکند.
به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از پریمیر دیلی، پروتئین از واحدهایی به نام اسیدهای آمینه ساخته شده است. بدن انسان خودش ۱۱ نوع اسید آمینه را تولید میکند که غیرضروری خوانده شده، ولی ۹ مورد دیگر که به نام ضروری خوانده میشوند باید از غذاها کسب شود.
تخم مرغ نمونه پروتئین کامل است که همواره بهترین انتخاب برای خانوارهاست. ولی در مواد غذایی دیگری نیز پروتئین وجود دارد که معمولا نادیده گرفته میشود.
هر فنجان یا تقریباً ۱۰۰ گرم از این پنیرهای تخمیر شده یا به عبارتی یک فنجان از آن ۲۸ گرم پروتئین دارد.
سرشار از کالری و مواد مغذی از جمله فیبر، ویتامین E، فلاونوئیدها، چربیهای تک اشباع، کلسیم و منیزیم، علاوه بر پروتئین است. بادام میتواند به تنهایی میان وعده باشد یا در سالاد، محصولات پخته شده، گرانولا یا بلغور جو دوسر خرد شود.
در مقایسه با ماست معمولی غلیظتر است. عطر و طعم خاصی هم دارد. اما تفاوتها به همین جا ختم نمیشود. ماست یونانی پروتئین بیشتری دارد، کربوهیدرات کمتری دارد و اغلب حاوی پروبیوتیکهایی است که از سلامت روده حمایت میکنند.
نوعی حبوبات غنی از پروتئین، فیبر، آهن، فولات، پتاسیم و منگنز است. حاوی نوعی مواد شیمیایی گیاهی به نام پلی فنول هستند که اثرات آنتی اکسیدانی بر بدن دارند. آنها همچنین دارای پری بیوتیکهایی هستند که فلور روده را تغذیه میکند و به جلوگیری از مشکلات گوارشی کمک میکند.
گیاهی است که به خاطر دانههای خوراکیاش کاشته میشود. جزو غلات نیست و به خانواده اسفناج شباهت دارد. این گیاه در آمریکای جنوبی میروید و نحوه طبخ دانههای آن مشابه برنج است. کینوا یک غلات کامل است که به دلیل محتوای پروتئین بالا شناخته شده است و یک نمونه نادر از یک غذای پروتئینی کامل گیاهی با تمام اسیدهای آمینه ضروری است.
دانههای کدو تنبل را میتوان به عنوان یک میان وعده ترد میل کرد یا روی سالاد، سوپ یا بسیاری از غذاهای دیگر پاشید. این دانههای کوچک از نظر تغذیه، دارای دوز سالمی از منیزیم، روی، فسفر، مس و البته پروتئین هستند. آنها همچنین حاوی اسید آمینه خاصی به نام تریپتوفان هستند که میتواند به بهبود کیفیت خواب کمک کند.
بادام زمینی در واقع آجیل نیست. آنها حبوبات هستند با این حال، اغلب آنها را نسبت به بادام و گردو پستتر میدانند، اما سرشار از مواد مغذی شامل چربیهای سالم، فیبر و پروتئین و همچنین بیوتین، نیاسین، فولات، ویتامین E و آنتی اکسیدان هستند.
مانند سایر حبوبات، لوبیا سیاه سرشار از پروتئین و فیبر است، اما این غذا منبعی از مواد مغذی گیاهی است که دارای خواص آنتی اکسیدانی است. آنها همچنین سرشار از پتاسیم، کلسیم، فسفر و فولات هستند. لوبیا سیاه به عنوان یک کربوهیدرات پیچیده به آرامی جذب بدن میشود که به جلوگیری از افزایش سطح قند خون کمک میکند.